Reteta aceasta am vazut-o intr-o emisiune tv cu si despre preparate la gratar, salata era servita cu un gratar de pui deci recomand si eu la fel :)
Etichetă: hai sa gatim
Tocanita de pipote si inimi
Tocanita de pipote si inimi este o mancare traditionala, ce ne aminteste de bunici si vacantele petrecute la tara. Se mananca obligatoriu cu mamaliga si daca va plac muraturi :)
Tarta cu sunca
O reteta delicioasa de tarta care se prepara usor.
Aperitiv cu șuncă și cașcaval
Probabil ca este cel mai cunoscut si unul din cele mai apreciate pentru gust si aspect. Se realizeaza foarte usor si cu sigurnata o sa aveti succes daca il preparati atunci cand aveti evenimente in familie.
Cartofi crocanti cu malai
Imi place la nebunie pentru ca imi plac cartofii preparati sub orice forma, mai ales crocanti asa cum sunt acestia. Reteta este extrem de simpla ca dealtfel toate retetele de post.
Se poate servi ca atare sau ca garnitura, in ambele variante este delicioasa :)
Salata cu cartofi si peste
Imi plac salatele cu peste foarte mult, de fiecare data incerc alta combinatie :). Iata una dintre ele, una simpla de tot si accesibila. Salata de cartofi cu peste a… [Continuă lectura]
Salata de paste cu ton
Este o salata fresh usor de facut si va scoate din incurcatura atunci cand aveti pofta de o salata cu peste sau cand aveti musafiri.
Omleta taraneasca
Ii spun taraneasca pentru ca bunicii mei o faceau la tara, dar putem sa-i spunem si omleta cu de toate pentru ca are multe chestii bune. Si caloricoase rau :) Dar cateodata cand venim de la servici si nu avem timp de gatit sau chef mai bine zis putem prepara aceasta omleta.
Cuib de viespi
Oare cine nu cunoaste acesti melci spiralati atat de deliciosi ?Cu nuca sau numai cu zahar , cu glazura sau fara, pufos si crocant totodata, il gasim in patiserii sau magazinele de paine, mereu este foarte cautat si foarte apreciat.
Mamaliga cu branza in „paturi”
O mancare traditionala care se prepara obligatoriu cu branza de oaie.
Tocana de porc – reteta de baza
Tocana de porc este una din cele mai cunoscute mancaruri, se face foarte des mai ales la tara si sincer e un preparat destul de usor de preparat, care se face imediat. Puteti sa o faceti doar cu carne de porc sau sa-i adaugati si carnati depinde cum va place.
Budinca de taietei cu branza
Budinca asta o facea mama mereu cand eram mica, este foarte usor de facut si poate inlocui cu succes un mic dejun sau o cina. Este cunoscuta si sub denumirea de vargabeles, adica budinca cu branza dulce la cuptor. Cel mai bine merge cu taietei lati de gen tagliatelle dar puteti incerca si cu alt tip de paste daca e musai.
Salata de primavara cu varza si ridichi
O salata foarte simpla care se poate servi la pranz ca atare sau alaturi de carne la gratar.
Ciorba de vacuta (taraneasca)
Nu se poate sa nu fi auzit de ciorba de vacuta sau mai bine zis ciorba taraneasca de vacuta. Este pe toate listele la restaurantele obisnuite, una din ciorbele preferate ale romanilor alaturi de ciorba de burta. Consistenta si gustoasa, tine loc atat de felul intai cat si de felul doi.
Salata de telina cu maioneza
Salata cu telina face furori mereu la petreceri sau diferite evenimente. Se prepara foarte usor, cea mai grea chestie este sa dati telina pe razatoare :)
Salata cu peste afumat
Salatele cu peste pot fi un pranz sau o cina perfecte atunci cand ne grabim. Cea de mai jos este una consistenta pe care o puteti prepara in orice sezon si in zilele de post, se face rapid si usor.
Tort cu portocale
Tortul este absolut minunat, seamana foarte mult cu cel diplomat insa are o aroma intensa de portocale. Este dulce acrisor, si pot sa va spun ca desi iese un tort mare, este aerat, fin si puteti manca fara probleme cateva felii.