Pui cu orzo cremos și lămâie este un preparat foarte gustos ce il puteti face in orice zi a saptamanii. Carnea frageda si condimentata in combinatie cu orzo cremos este de nerefuzat. Eu am folosit piept de pui pentru a face preparatul si mai rapid, dar voi puteti folosi si pulpe de pui sau aripioare, sunt la fel de indicate.
Cat despre orzo cred ca am mai scris intr-un articol sunt paste fainoase obtinute din grau dur, ce au formatul asemănător cu boabele de orez. Pot fi servite simplu, în supă, în salate sau în alte feluri de mâncare. Orzo este similar cu Kritaraki în bucătăria greacă, cu arpa șehriye în preparate din bucătăria turcească și al-uṣfūr Lisan în bucătăria arabă. Eu il cumpar deobicei din magazinele Mega Image sau DM.
Reteta este foarte simpla cu doar cateva ingrediente dintre care nu trebuie sa omiteti lamaia (nu aveti cum sa uitati de ea ca apare si in titlu).
Pui cu orzo cremos și lămâie
Ingrediente 2 porții:
- 300g piept de pui tăiat fâșii sau mușchiuleț din piept de pui
- 200g paste de tip orzo
- 1 ceapă mică albă
- 1/2 linguriță oregano uscat
- 1/2 linguriță boia dulce
- 1/4 linguriță usturoi granule
- 1/4 linguriță piper
- 1/2 linguriță sare
- 150ml smântână pentru gătit
- 350ml supă sau apă plus o lingurita condiment universal
- sucul de la o jumătate de lămâie
- 40g unt
- 40ml ulei de masline
- 40g parmezan
Mod de preparare:
Amestecați condimentele și condimentati cu ele carnea de pui.
Prăjiți bucățile de carne în ulei de măsline la foc potrivit (aproximativ 8 minute) pana se rumenesc frumos pe toate părțile.
Scoateți carnea pe o farfurie și o păstrați acoperita cu o folie de aluminiu pana preparați orzo.
Topiti untul și adaugati ceapa tocată fin.
Amestecați și lăsați 3 minute la foc potrivit apoi adaugati orzo.
Adaugati supa sau apa și apoi smantana pentru gătit.
Adaugati și sucul de lămâie.
Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați sa se facă orzo la foc potrivit aproximativ 13 minute.
Luați tigaia de pe foc și adaugati parmezanul ras, amestecați și lăsați sa stea cu capac 5 minute.
Poftă bună dragilor!
Modalitatea de preparare o vedeți și aici:
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]