Se prepară în 15 minute, puteti verifica 😊
Pastele cu ciuperci sunt un preparat usor si il puteti servi atat la pranz cat si la cina, noi am ales sa fie pranzul. Cele mai usor de preparat sunt ciupercile de tip champignon, sunt accesibile ca pret si le gasiti in mai aproape toate magazinele. Rog folositi proaspete , nu se compara nici pe departe gustul cu cele de la conserva.
Alt tip de ciuperci pe care le puteti folosi sunt pleurotus, la fel accesibile in aproape orice hypermarket, champignons brune sau the best, hribi.
Cat despre tipul de paste folosit, ideal sunt pastele putin mai mari, de care sa se lipeasca sosul cum sunt tagliatelle, penne, fussili. Dar hai sa nu fiu prea pretentioasa si va scriu ca puteti folosi ce paste va plac :)
Paste cu ciuperci
Ingrediente 4 portii:
400g paste
500g ciuperci de tip champignon
2 căței de usturoi
200ml smântână pentru gatit
50g unt sau ulei
sare, piper
Fierbem pastele conform indicațiilor de pe ambalaj.
Ciupercile le tăiem felii apoi le prăjim în untul topit pana scade zeama lăsată și încep sa se rumeneasca.
Adăugăm sare, piper și usturoiul zdrobit și mai lăsăm 1 minut.
Adaugam smântână pentru gătit și mai lăsăm 3 – 4 minute.
Între timp pastele s au fiert, le strecuram și le adaugam peste ciuperci. Amestecam și mai adaugam 2 – 3 linguri din apa în care au fiert pastele.
Servim cu parmezan și dacă vă place cu bucățele de bacon prăjit 😊
Poftă bună!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]