Pentru toti cei care isi propun sa manance sanatos ( si chiar le reuseste asta) va propun o reteta de pizza foarte bună. Blatul este diferit de cel clasic se face cu fulgi de ovaz iar parte buna este ca nu trebuie sa stea la dospit aluatul, pur si simplu il preparati, il intindeti in tava, puneti toppingul peste el si il coaceti. Mai simplu de atat nici ca se poate, nu-i asa?
Personal mi-a placut aceasta varianta de pizza, chiar eram curioasa cum poate iesi o pizza cu un altfel de aluat decat cel clasic si aveam oarecum dubii dar rezultatul a fost unul de succes. Sigur ca da nu se compara nici pe departe cu pizza clasica insa este un preparat caruia merita sa i dati atentie, mai alesc ca se face doar in cateva minute.
Pizza fitness are la baza un blat din fulgi de ovaz, cottage cheese si ou, asadar proteine si fibre la un loc, nu deageaba are aceasta denumire. Daca va intrebati ce este cottage cheese, va scriu ca este o branza ce se produce din lapte de vaca, cu consistenta usor grunjoasa dar cremoasa, imbogatita cu culturi de lapte si enzime ce se coaguleaza in boabe mici de branza, rotunde (asa zise-le perlute de lapte). Pentru a obtine aspectul cremos sunt amestecate cu lapte, smantana si sare. Cea mai buna cottage cheese este cea cu un procent de grasime in jur de 4%, nu va atingeti de variantele degresate :)
Ca si topping am folosit prosciutto dar puteti folosi si alte variante de sunca slaba, in functie de ce preferinte aveti.
Rucolla este optionala, insa la noi se consuma des asa ca nu am reuntat la ea.
Dar haideti sa vedem reteta:
Pizza fitness
Ingrediente 4 porții:
- 4 oua
- 120g fulgi fini de ovăz
- 200g cottage cheese (perlute de brânză)
- sare
- sos de rosii
- oregano
- 150 g prosciutto
- 150g mozarella
Pentru inceput preincalzim cuptorul la 210 grade Celsius.
Spargem ouale si le punem intr-un bol alaturi de branza si putina sare. Le batem putin cu o furculita apoi adaugam fulgi de ovaz, amestecam pana se omogenizeaza.
Punem cu lingura aluatul in tava tapetata cu o hartie de copt formand 4 cercuri de aprox 15cm.
Peste fiecare pizza punem sos de rosii sau rosii pasate, oregano apoi felii de prosciutto si mozarella rasa.
Bagam tava la cuptor 10 minute.
Scoatem si punem rucolla proaspata pe fiecare pizza.
Servim cu incredere.
Pofta buna!
Modalitatea de preparare o găsiți și aici:
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]