
Nici nu am observat ca nu am postat reteta asta. Ciorba de perisoare este una din preferatele mele si eu nu prea mananc ciorbe. Reteta se poate adapta in functie de preferinte adica ciorbita poate fi alba cu smantana , rosie cu bulion.
Ingrediente pentru ciorba de perisoare
Pentru perisoare:
- 400 g carne tocata mixta
- 2 linguri orez
- 1 ou
- sare, piper
Pentru ciorba:
- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- 1/4 de telina
- 1 ceapa mica
- 1 rosie
- 1 ardei
- 250 ml bors sau zeama de varza murata (moare)
- sare
- 2 galbenusuri
- 200 ml smantana
Cum preparam ciorba de perisoare?

Se da zarzavatul pe razatoarea mare si se caleste in putin ulei. Se adauga apa cam 3 litri si se lasa sa fiarba .
Carnea se amesteca cu oul si orezul (nu-l spalati sa „adere” mai bine) , sare si piper.
Se fac perisoare de marimea unei nuci si se pun cu grija in zeama fierbinte (faceti focul mic cand le puneti si dupa ce ati terminat cu ele puteti sa il mariti).
Lasati sa fiarba, adaugati rosia, ardeiul (eu le-am pus congelate) si putina sare.
Dupa 1 ora probati perisoarele, daca sunt fierte adaugati zeama de varza sau borsul , lasati sa dea cateva clocote si apoi stingeti focul.
Separat amestecati galbenusurile cu smantana si adaugati putin cate putin din zeama fierbinte.
Turnati amestecul inapoi in ciorba .
Daca doriti adaugati in ciorba de perisoare si 1 legatura de patrunjel tocat (eu il pun la fiecare in farfurie atunci cand mananc) si un ardei iute tocat.
Asta este tot! Putem savura in tihna aceasta ciorba gustoasa.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Ce bine arata ! De vreo cateva luni tot ma gandesc la o ciorba de perisoare. Trebuie incercata, ca nu am mai facut pana acum.
Da, neaparat e tare buna , ar fi ideal daca ai avea bors sa o acresti :).
ciobita ta arata foarte bine si recunosc ca ciorbita de perisoare e preferata familiei mele pe care eu o pregatesc mai des numai ca eu fac perisoarele intotdeauna din carne de porc fara sa fie amestec si nu le pun orez.nu prea imi plac asa mult cu orezin schimb le pun chimbru(la 400 gr de carne cam 2 lingurite de chimbru).sper sa incerci sa faci si asa o data ptr ca iti garantez sunt deliciose
scuze am uitat ceva eu intotdeauna le pun verdeata numai leustean le da o aroma mai deosebita.te-am deranjat destul.pa
Alina multumesc de sfaturi, la orez nu renunt ca-mi place :)) dar o sa pun putin cimbru in compozitie, cred ca-i da o aroma deosebita… cat despre leustean :)) acu’ mi-am amintit ca trebuia sa pun … ideea e ca reteta o fac „la ochi” si ma uit ce verdeturi am prin camara, frigider … leustean chiar nu mai am :(. Te pup si nu ma deranjezi deloc, astept sa-mi mai scrii :).
Atat de mult imi place blogul tau incat in fiecare zi il vizitez! Esti f. consecventa si meriti din plin FELICITARI!!!
Salut Amalia, de fff multa vreme iti urmaresc retetele si mai ales am si incercat multe dintre ele. Ai idei bune si mai ales simple (pentru o bucatareasa ca si mine :(). Felicitari si continua tot asa.
Aaaaa o rugaminte… pune o reteta si cu ciorba de burta.
Adina vad ca esti din Cluj si ai si blog… bravo ! Iti multumesc pentru felicitari, imi place sa gatesc ( asta cred ca am mai scris-o ) . Te astept cu retete noi pe blogul tau :).
Ancuta, multumesc , asta era si ideea cu retetele, simple si bune…o s afac si ciorba de burta weekendul asta cred si pun reteta .. culmea e ca o fac destu de des ca si ciorba de perisoare dar uite ca nu am pus reteta . Nu uit sa stii !O zi faina , te pup !
Mie mi-a spus mama soacra sa nu mai pun ou in perisoare, am incercat, si ies perfecte, si sunt mai putin tari.
Cred ca e ok si asa … depinde de gusturi :)).
Buna Amalia. Urmaresc de ceva vreme blogul tau, momentan asta e prima reteta incercata. A iesit delicioasa ciorba. Cu mici diferente, eu am folosit doar carne de vita si am pus 2 oua in loc de unul iar ca verdeata am pus si marar. ;))
Felicitari pt. blog.
Te pup.
Anmyo ma bucur ca-ti place… cat despre verdeata foarte bine ca ai pus si marar :). Numai bine si daca te pot ajuta la vreo reteta sa-mi scrii … te rog la prajituri sa respecti cantitatile , in rest combina ce vrei si cat vrei :)).
de mult ma gandesc sa fac o ciorba de perisoare dar nu stiam cum se fac perisoarele.Imi place reteta ta si chiar am sa o incerc.Eu la ciorba nu folosesc prajeli finca an probleme de la ele,in rest imi place
ma bucur k ai acest blog.eu sunt incepatoare si nu prea stiu sa gatesc.cu ajutorul retetelor tale ma descurc cu gatitu.la ciorbe sunt cam moale,nu le am.felicitari si un sincer multumesc.daca mai sti bloguri asa bune k ale tale m-as bucura daca mi le-ai spune.o zi placuta.
Desi m-am "facut" ardeleanca de aproape un an, inca nu ma pot obisnui cu smantana adaugata in aproape orice:) Ciorba de perisoare imi iese cel mai bine… zic eu:)) dar reteta ta parca e pe dos decat a mea, sau poate e invers:)) Eu pun legumele, la fiert apoi rosii si/sau sos de rosii, mai intai adaug borsul si abia apoi perisoarele, ca cica asa nu se zdrobesc (dupa spusele mamei, si drept este ca nu am avut niciodata problema asta) si apoi verdeata. Am mancat si cu smantana dar parca a mea este cea mai buna:P
Simona tatal meu zicea ca mancarea oricat ar fi de rea daca pui smantana e cea mai buna… nu cred ca exista o reteta standard pentru ciorba de perisoare, important e sa iasa buna si perisoarele nici prea tari nici prea moi :)).
Din Frankfurt iti doresc numai bine si…leka reteta ta este superba si foarte gustoasa usoara .
si apropo mai ales ca esti clujeanca…CA SU NOI::;))
sanatate si cat mai multe retete bune iti doresc,te voi citi in continuare si am sa prepar in continare retetele tale..
Servus.
Multumesc mult, te pup si sper sa iti reuseasca toate retetele incercate !
M-am hotarat intr-o zi sa nu mai fac ciorba de perisoare cu bulion, asa ca am folosit reteta de la tine. Mi-a iesit foarte buna asa ca am sa mai gatesc dupa retetele tale :)
Te pup de la Turda.
Roza multumesc pentru incredere :).Te pup si eu si sper sa mai incerci si alte retete de pe blog .
Vaaaai, ce idee buna. Am intrat acum sa vad ce sa mai gatesc, ca iar sunt in pana de idei :(((… si de timp, si am dat de ciorbita mea favorita… ce-i drept nu si a fetitei, dar a sotului, da. Ms de idee. eu o gatesc ca pt sot, care nu mananca smantana ( se poate asa ceva?) adica dreasa cu galbenus desfacut in apa, iar perisoarele le fac doar din carne de vita fara nimic in afara condimente…orezul il pun dispersat in supa, iar la final, lesutean. Oricum sper ca maine sa arate si a mea la fel ca a ta! Felicitari
Sunt multe variante a retetei de ciorba de perisoare, eu am mancat si cu perisoare din carne de pui. Sper sa-ti placa si varianta asta :).
o ciorba extraordinara Amalia!Felicitari
Multumesc mult :)
buna.am incercat si eu reteta ta, numai k eu am facut perisoarele din carne de pui, a iesit o ciorbita extraordinara. felicitari
Andreea sa stii ca si pe mine ma bate gandul sa incerc si eu cu carnita de pui.
merita incercat. prietenul meu numai ciorba de perisoare ar manca, e innebunit dupa ea:).reteta ta este si usoara si fffffffffff gustoasa. multumesc mult
multumesc pt retetele tale bune si f.gustoase –nota 10
Cu drag, ma bucur ca sunt pe gustul tau :).
Cu drag, ma bucur ca sunt pe gustul tau :).
azi ma apuc de asta .
buna! as vrea sa incerc si eo reteta ta dar este o mica problema …..la fetita mea nui plac legumele razalite !Eu cand fac ciorba de perisoare pun legumele taiate mai mari!As vrea sa te intreb daca nu te superi daca razalesc legumele se observa in ciorba?As vrea tare mult sa incerc si varianta ta!Multumesc si astept raspuns!!!!!!!A…..si felicitari pentru retetele minunate!!!!!!
Se observa :), pune-le taiat mai mari nu-i problema gustul e acelasi :).
e minunata reteta!!!am facut si eu cirba mi-a iesit super buna ,pana si bunicu’ mi-a laudat-o !!! sunt un adevarat fan al retetelor tale!!!
Multumesc mult si pofta mare la ciorbita!
Multumesc pentru reteta, Amalia. Mi-a iesit chiorba de perisoare! Sa-ti bati copiii nu alta :).
Sa va fie de bine !
Este o ciorba foarte buna,fac cel putin odata pe saptamana.Am icercat sa nu acresc prea tare si am pus tarhon si putin otet de tarhon.Restul am facut dupa reteta ta.Incercati si voi.Ai retete foarte tari!!!!.
Multumesc pentru aprecieri :).
Acuma am terminat ciorba de perisoare… a iesit enorm de buna si de gustoasa… desi o fac a 2a oara in viata mea :))) multumim pt retetele tale minunate :* o duminica placuta sa ai .. defapt sa aveti!!!
Multumesc mult, o sa postez si o alta varianta a ciorbei de perisoare sper sa o incerci si pe asta :)
as avea si eu o intrebare la coirba de perisoare trebuie neaprat telina si patrunjel radacina???
Nu neaparat, dau un gust bun dar daca nu iti plac poti renunta la ele. Sa-mi scrii cum ti-a iesit :).
Draga Amalia
Am preparat aceasta ciorba de perisoare la ziua fetitei mele care a implinit 1 anisor ,si a fost un succes.
Multumesc pentru retete. Tot ce am incercat de pe site-ul tau a iesit foarte bun.
O seara placuta iti doresc.
Multumesc, sper sa mai incerci si alte retete :)
Buna Amalia,
Am facut si eu ciorba de perisoare si a iesit deosebit de buna.In fiecare zi iti urmaresc blogul si recunosc ca am facut multe retete.in special prajituri :) ne-ai ajuta mult daca ai posta retete si de bebelusi :)
Nu am mai facut niciodata ciorba de perisoare…. o sa incerc reteta astazi,sper sa.mi iasa! Arata foarte frumos!
Sper sa-ti reuseasca :).
Buna Ama,
As dorii sa fac ciorba de perisoare, dar cu ce as putea sa inlocuiesc borsul ? Aici unde eu sunt nu este, zeama de lamaie ar fii buna?
Multumesc, si felicitari pentru blog.
Da este in regula :) sa-mi scrii daca ti-a placut :)
Buna Amalia. Am incercat azi ciorba de perisoare facuta dupa reteta ta. E suuuuper buna. Chiar nu stiam ce supa sa fac, si am gasit intamplator blogul tau(apropo, felicitari pentru blog). Abia astept sa incerc si ciorba falsa de burta.
Sanatate, si spor la gatit si tie. Pupici !
Multumesc pentru apreciere si sunt convinsa ca o sa mai gasesti retete pe gustul tau :).
Arata ca o ciorba de burta si cred ca este foarte gustoasa. O sa incerc sa le fac din carne de vita, porc , slanina si oaie. Sper sa arate la fel de bine.
send by : http://www.lenjerii-romanesti.ro
E maxim de buna reteta.Eu am facut intocmai cum e reteta dar am pus 1/2 l de bors si o lingura sanatoasa de vegeta de legume. A iesit o nebunie,trebuie sa astept ca ma frige la limba….dar tot o mananc toata!
Mutumesc de reteta Amalia!
Cu drag si sa nu uiti de ardeiul iute pentru ciorba :)