Ciorba de cartofi nu-i prea place sotului meu dar imi place mie. Cea cu afumatura ii place lui, asa ca incerc sa fac un compromis de genul ciorba de cartofi cu afumatura :)).
Pentru o ciorba „adevarata” avem nevoie de:
afumatura ( ciolan, costita)
2-3 morcovi
1 patrunjel
1/4 de telina
o felie de gulie
2-3 cartofi
1 lingura pasta de ardei sau 1 ardei
2 frunze de dafin
tarhon
200 ml bulion
1 lingura faina
busuioc
Se pune afumatura in apa rece la fiert si dupa cateva clocote se arunca apa, se completeaza cu alta ( cam 4l de apa) si se pune din nou la fiert. Se adauga legumele curatate si taiate cubulete ( inafara de cartofi), tarhonul, busuiocul si frunzele de dafin. Cand carnea este fiarta o scoatem, lasam sa se raceasca putin ,o taiem bucatele si o punem inapoi in oala.Adaugam si cartofii curatati si taiati cubulete. Separat facem rantasul astfel; punem putin ulei intr-o craticioara, adaugam faina,amestecam continuupana se desface putin si adaugam bulionul sau sucul de rosii. Turnam amestecul inapoi in oala si lasam sa mai dea cateva clocote. Eu nu am acrit-o deoarece a fost suficient de acra de la bulion. E tare buna mai ales iarna sau in iernile prelungite ca si acum :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
That looks delicious!
I have left you an award in my post Awards!!! Please take both, or just one! :)
Cheers!
da…sunt foaret bune ciorbele cu afumaturi…eu mai fac cu fasole boabe…nu alba…tarcata cum ii spun eu…e un soi cu boaba mai mare si cu pete pe ea….si nu mai fac rantas …ca se ingroasa de la fasole…imi place in schimb sa bag ou batut si smantana :)
Carmen stiu de ce fasole vorbesti :), e foartee buna, grasa si dulceaga , eu nu sunt adepta rantasului dar trebuie sa ma conformez :)).
delicios
Iti doresc o primavara insorita si calduroasa
Sorina multumesc pentru urare,asemenea iti doresc si tie!
am incercat cateva retete de pe site-ul tau si mi-au iesit delicios….acum cand caut o retete de pe internet caut prima oara pe site-ul tau….bafta in continuare si sa postezi cat mai multe retete….
am uitat..chiar acum pregatesc ciorba de cartofi cu reteta ta…:)
Amalia ma bucur pentru ca retetele sunt pe gustul tau :)…. te rog cand cauti pe internet sa cauti hai sa gatim si nu Amalia :).
buna…… vreau sa spun ca mi-a iesit foarte bine ciorbita de cartofi iar acum pregatesc o ciorbita de fasole boabe cu afumatura…..(amalia)…..pupici
Buna, buna cu niste ceapa rosie alaturi :).
Tare bine arata
buna!
testata…dar fara gulie si tarhon…si cu completare de zeama de lamaie…mie imi plac ciorbele mai acrisoare!
mi-a placut cum a iesit!
felicitari , ma bucur ca in sfarsit cineva precizeaza si catitatile de apa care se pun in oala asa ceva rar , bravoo tine tot asa