Paste cu ton și ricotta

Pentru toți cei care iubesc mancarurile rapide și gustoase s-au inventat retetele cu paste :)

Pastele cu ton si ricotta sunt un preparat usor a carui preparare dureaza maxim 15 minute din care 10 minute este timpul de fierbere al pastelor. Pot fi un pranz rapid sau o cina savuroasa alaturi de un pahar de vin. Se consumă in doi deoarece contin si ceapa, un aspect mai putin important intr-un cuplu aș zice eu :). Bine, puteti sa o omiteti dar stiti foarte bine ca ceapa si pestele fac casa buna asa ca incercati sa respectati reteta pe cat se poate. Ca si ingrediente principale 3 le regasiti in titlu, musai sa adaugati si putin busuioc proaspat pentru aroma. Sarea si piperul desigur de neinlocuit.

Asadar va scriu reteta simpla de paste.

Paste cu ton și ricotta

Ingrediente 2 portii:

  • 300g paste de tip spirale
  • 150g ton din conserva scurs de ulei sau suc
  • 200g ricotta
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 2 fire ceapa verde
  • 2-3 frunze de busuioc proaspat
  • sare, piper

Mod de preparare paste cu ton și ricotta:

Fierbeți pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.

Intr-un bol puneti tonul, ricotta si amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati ceapa tocata marunt, busuiocul taiat fasii subtiri, sare, piper dupa gust.

Amestecati usor si adaugati pastele fierte si scurse de zeama fierbinte si uleiul. Amestecati totul cu ajutorul unei linguri.

Pofta buna!

Si modalitatea de preparare în varianta video

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.