Blat de tort – reteta de baza

Blat de tort reteta de baza
Blat de tort reteta de baza

Acest blat il folosesc la majoritatea torturilor deoarece este foarte pufos, se taie usor si poate fi umplut cu orice crema.

Ingrediente pentru reteta de baza de blat de tort:

  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 300 gr faina alba de grau 000
  • 10 linguri apa
  • 1 praf de copt

Cum preparam blatul de tort, reteta de baza?

Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca si o alifie. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.
Se unge o forma de tort de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune
compozitia in forma si se coace la foc potrivit
timp de 40 min.  Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Blat de tort - reteta de baza
Blat de tort – reteta de baza

Se taie in 2 sau 3 s se umple cu crema , frisca sau dulceata.

Blat de tort - reteta de baza

Daca doriti sa faceti un blat cu cacao se inlocuiesc 2 linguri de faina cu 1 lingura cacao.

Acest blat il folosesc la majoritatea torturilor deoarece este foarte pufos, se taie usor si poate fi umplut cu orice crema.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


439 de comentarii la „Blat de tort – reteta de baza”

  1. Draga mea,
    Reteta ta e minunata! O ador! Am facut si o mica modificare, i-am mai pus putina faina, am taiat cubulete de mar pe care le-am pus intr-o casoleta cu capac cu scortisoara si zahar vanilat, si dupa ce le-am amestecat bine le-am pus in aluat. le-am pus in forme de briose, si sunt…minunate.

  2. Toata lumea este incantata de retetele tale. Cred ca sunt foarte bune si ies fara probleme. M-au incantat comentariile. Cred ca am sa incerc si eu aceasta reteta de tort, acum de sarbatori. Bravo!

  3. Amalia ce diametru are tava de tort folosita de tine? Eu am una de 28 cm, este prea mare? Voi putea taia blatul in doua? Multumesc!

  4. Este singurul blat de tort pe care il fac si totdeauna a iesit foarte bun. Maine voi avea multi musafiri, am facut deja blatul dar cred ca mai fac inca unul cu jumatate din cantitati, pentru a iesi tortul mai mare. Sper sa imi reuseasca :) Multumesc, Amalia!

  5. Buna amali,as face un tort mai mare din 8 oua cam cum as calcula gramajul la restul ingredientelor?ma poti ajuta?mersi

  6. Cea mai buna reteta pentru blat de tort! Sunt foarte multumita de rezultat! De doi ani de zile de cand am gasit-o nici nu am mai cautat alta! Mersi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.