Paste cu creveți și usturoi

Pastele cu creveți sunt un preparat gustos ce se face repede si usor. Sunt preferatele noastre, iar daca se nimereste sa le facem intr o zi/seara de weekend servim si un pahar cu vin alb alaturi. Nu e nimic complicat in prepararea lor, doar cateva ingrediente pe care sunt sigura ca le aveti prin camara si frigider. Am folosit creveti congelati, cand merg la cumparaturi si daca gasesc la oferta cumpar 2 sau 3 cutii de creveti pe care le pastrez la congelator pentru situatii de acest gen. De preferat sa cumparati creveti  gata curatati ca sa nu mai pierdeti timpul cand ii preparati. Si daca gasiti la un pret bun, cumparati creveti jumbo, noi ne-am rezumat la cei mici conform bugetului :)

Ce tip de paste puteti folosi?

Cele mai recomandate ar fi spaghetti dar puteti folosi si linguine. Oricum asigurati-va ca le veti fierbe al dente, nimanui nu-i plac pastele fierte in exces.

Plusul de gust il da parmezanul desigur, fara el pastele nu sunt paste :)

Daca nu aveti parmezan putetu folosi alta branza tare cum ar fi Grana Padano, mai usor de gasit in magazine si mai ieftin decat parmezanul sau Pecorino Romano. Acest tip de branza este mai sarat, asadar aveti grija sa reduceti din cantitatea de sare daca il folositi.

Paste cu creveți și usturoi

Ingrediente pentru 2 porții pe saturate :

  • 250 g creveți congelați pe care ii lăsați sa se dezghețe la temperatura camerei
  • 250g paste de tip spaghetti
  • 200ml smântână pentru gatit
  • 4 căței de usturoi
  • 1 linguriță boia dulce
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 linguriță de unt
  • Sucul de la o jumătate de lamaie
  • 40g parmezan
  • Sare, fulgi de chili

Mod de preparare creveti cu paste si usturoi

Pentru inceput puneti la foc o oala cu apa si putina sare. Cand apa da in clocot adaugati pastele si le fierbeti conform indicațiilor de pe ambalaj.

Încingeți uleiul într-o tigaie mai mare și adaugati creveții dezghetati.

Lăsați sa se faca 2 minute la foc potrivit timp în care mai scuturați tigaia (evitați sa amestecați cu lingura)
Adăugați usturoiul,mai lăsați puțin cât sa prindă gustul, untul, apoi boia, sucul de lămâie și lăsați sa se faca 2 minute apoi adaugati smântâna de gătit.

Condimentați cu sare și lăsați sa se faca la foc potrivit pana se formează un sos puțin cremos.

Adaugati parmezanul ras.
Condimentați cu fulgi de chilli.

Strecurați pastele și le adaugati peste sos. Pastrati putina apa si adaugati daca pastele nu sunt suficient de cremoase.

 

Poftă bună dragii mei!

Aveți mai jos pe scurt modalitatea de preparare :

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.