Cateva idei de aranjare a aperitivelor reci pe platouri si ornare a salatelor, care sper sa va fie de folos.
Aperitiv Trandafiri din sunca, salam uscat, branza telemea, cascaval, castraveti, rosii cherry, masline.
Platou aperitive reci traditional cu toba de porc, ceapa rosie, caltabos, branza telemea, carnaciori prajiti, castraveti murati.
Platou aperitiv cu ciuperci umplute cu branza, salam, sunca Praga, cascaval, rosii cherry, masline, ridichi.
Platou aperitiv cu sunca si cascaval, salam, branza telemea, ardei verde, castraveti
Platou aperitiv rulouri de sunca cu hrean, rosii, castraveti, ardei.
Platou de aperitive cu salam uscat, sunca, rosii umplute cu salata de vinete, cas, masline.
Cateva platouri aperitive reci pregatite pentru o prietena
Platou cu sunca Praga, carnaciori prajiti, rosii, castraveti, ridichi.
Platou aperitiv cu sunca Praga, ardei umpluti cu branza, rosii umplute cu pasta de branza si sunca, rulada de pui, ciuperci umplute cu branza, masline.
Ornare salata ruseasca (adica a noastra salata de beuf)
Un alt exemplu de ornare salata ruseasca sau salata de beuf
Platou aperitiv cu muschi tiganesc, chiftelute de ciuperci, gogosari in otet, rulada de pui, cascaval, masline, salam de Sibiu, branza feta, castraveciori murati.
Aranjare oua umplute cu branza si smantana
Platou aperitive reci cu ardei gras, scobitori surpriza, rosii, masline, sunca Praga
Aperitiv traditional cu toba, ceapa rosie, branza telemea, carnaciori de oaie, kaizer, rosii, branza feta
Ornare salata de boeuf
Aranjare aperitive – mezeluri, branza telemea, rosii, ardei verzi, castravete
Aranjare aperitive – mezeluri, branza telemea, carnaciori prajiti, masline, gogosar murat
Aranjare aperitive – mezeluri, sunca umpluta cu telina si maioneza, oua umplute, branza telemea, rosii, ardei verde
Platou aperitive compus din cascaval, sunca, kaizer, castravete, rosie, salata
Masline, rosii, ardei, castraveti, ridichi
Rulada aperitiv din cascaval, sunca, rosii
Sunca, carnaciori prajiti, rosii, ridichi, rulada aperitiv
Mezeluri, rosii, salata, masline
Platou de aperitive cu ardei, crema de branza, masline
Paine bagheta cu unt, sunca crud afumata
Inca un exemplu de ornare aperitiv cu Oua umplute
Platou cu kaizer, branza telemea, rosii, castraveti
Platou aperitive cu sunca Praga, salam uscat, branza telemea, rosii, castraveti, masline
Ornare salata de vinete
Alta idee de ornare a salatei de beuf
Ornare Salata de icre
Ornare salata de boeuf
Platou aperitive reci cu sunca Praga, branza telemea, castraveti, carnat uscat, ardei kapia si masline
Platou aperitiv cu chiftelute, bulete cu branza, ciuperci umplute, branza telemea, ardei, masline.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Frumoase idei! Felicitari pentru blog!
Felicitari Amalia! Platourile tale arata excelent! Vreau sa-ti spun sunt foarte incintata de diversitatea de mincaruri de pe pagina ta – esti foarte talentata .Tocmai am facut tortul Egiptean de Valentine – am inlocuit faina normala cu faina fara gluten si a iesit excelent. Sotului meu i-a placut mult de tot tortul. Toate cele bune iti doresc!
Anca
Anca multumesc pentru aprecieri, imi place diversitatea in bucatarie :), te pup!
da asa sunt superbe platourile chiar au iesit
Felicitari Amalia, azi am descoperit site-ul!!!!! sunt extraordinare ideile tale!!!! succes in continuare!!!
O prezentare impresionanta cu multa imaginatie!Felicitari!
Iti multumesc , o parte din ele le-am pregatit anul trecut pe vremea asta :)
Superbe platourile, felicitari! Arata splendid!
Emma iti multumesc pentru aprecieri :)
exceptionale
felicitari!!!!!!!!!!!!!!!!!
suppppperrrr !!!!fac si eu dumineca ,o pun pe socrela cu"boticul pe labe"anul trecut la cit de bine m-am organizat, nici n-a vrut sa manince…ha-ha
Bravo Lucy ! :))
amy…ai niste retete super iar platourile tale sint de efect…am facut de ziua mea prajitura oana(am primit nuca de la o prietena)si platou cu rulouri si telina..mi-am lasat soacra cu gura cascata..bravooo si mulllllteee felicitari !!!!NU
le-am zis secretul sa ma dau si eu grandi,nu te superi nu????
Lucy cum sa ma supar ? :)) cand e vorba de soacre chiar deloc :)) sper doar sa recomanzi si altor prietene site-ul :).
ai niste platouri superbe imi place foarte mult cum le ai aranjat
buna imi plac retele tale draga AMALIA nu
Superbe imagini. O sa dau recomand cu caldura site ul dvs sotiei mele. Cred ca are ce invata de aici! :D
Regards,
Realizare Magazin Online
Sa speram ca o sa incerce si retetele :)
-SUPER – APERIIVE–
Multumesc :).
Foarte frumoase platouri, e bine de retinut
no multam de idei, maine ma apuc ,te sun pt termostat,azi am fost plecat
decat sa cer sfaturi la altele mai bine citesc site.ul vostru.Sunteti de un real ajutor.Pup
Multumesc pentru incredere :).
superbe platouri,aranjamentele sunt de exceptie,la urmatoarea ocazie voi folosi din ceeace ai prezentat,multumim ca ne impartasesti si noua din ideile tale,felicitari!
Multumesc mult, sa stii ca se poate si mai si… la aperitive e nevoie de multa imaginatie, eu deobicei nu prea am timp de aranjat si le fac in mare graba, ideile imi vin pe moment :).
Mi-a atras atentia in mod deosebit reteta Tort Egiptean,spun asta pt ca nu sunt fan torturi,dar acesta chiar ar fi pe gustul meu,iar eu fiind departe de tara,aici nu prea gasesti prajituri si torturi ca la noi acasa,asa ca acest tort urmeaza facut cu prima aniversare.Oricum toate retetele ,prezentarile intregul blog este minunat,de acum faci parte din bucataria mea,multumesc Amalia,cu drag te urmaresc in continuare.
Cerasele te rog sa citesti si comentariile iti vor fi de mare ajutor, sper sa-ti reuseasca tortul, astept sa-mi scrii :). Te pup si toate cele bune!
super super super super
Buna,
Si eu am facut tortul egiptean, tortul pian si cel cu fructe de padure. Toate au iesit f bune, daca respecti retetele, 100 % ca ies torturile perfect, azi vreau sa incerc tortul cu mousse de ciocolata alba si neagra….sper sa fie la fel de delicios :) Felicitari pt munca depusa si rezultatele excelante in bucatarie :) Si eu te urmaresc cu mare drag
Tortul cu mouse este foarte bun, atentia ca iese foarte mare, eu am folosit forma de 26cm… multumesc pentru increderea acordata, daca ai ceva idei referitoare la retete nu ezita sa le scrii :). Toate cele bune!
You are the best!!! Superb.Felicitari pt.blog l-am descoperit astazi.
Multumesc, sper sa incerci retetele si sa-ti reuseasca !
Felicitari Amalia inainte de toate si multumesc pt toate aceste retete simple, clare si delicioase… te urmaresc de mai multa vreme dar nu ti- am scris niciodata. Blatul Amalia ne este in casa noastra de ceva timp si am gasit ca este timpul sa-ti multumesc!
Toti prietenii nostri care au gustat l-au apreciat- fie ei romani sau nu- eu locuiesc la Montreal
sa ne traiesti sa ne mai delectezi cu retetele tale!!
XOXOXO
Daniela mai mare multumire sufleteasca decat cuvintele scrise de catre cele care incearca retetele nu am, atunci cand vine vorba de acest site. Voi ma incurajati sa incerc retete noi si sa le postez. Multumesc pentru cuvintele frumoase si iti urez toate cele bune!
superb……cit despre retete toate sunt extraordinare si foarte bune,cind vreau sa fac ceva dulce sau ciorbe etc……ma uit la tine pe blog ca stiu ca aici gasesc ce vreau
foarte frumos
felicitarile mele ,.retetele sunt pe intelesul tuturor gospodinelor,..care,.chiar doresc sa-si surprinda familia si prieteni cu specialitatile tale,.am mancat la o prietena un tort f.bun cu reteta de la tine,..bravo,..besito
Eu acuma caut ceva special pentru Paste. Tare imi plac platourile tale, cum sunt aranjate si ca sa impresionez musafirii voi face si eu la fel. Arata totul genial. Multumesc de idei si, dupa ce trecem de platouri, dau o fuga si pe la celelalte feluri cu mincarica pe care le prepari tu .
Sarbatori fericite
superrrrrrrrrr tare.acum l-am descoperit cautam un blat si am vazut aranjarea platourilor am ramas super incantata . Am sa le folosesc cu siguranta.felicitari pt imaginatia pe care o ai.DE obicei folosesc retete care ma atrag am sa incerc si de la tine cu siguranta .mersi
Sper sa-ti reuseasca si daca ai imaginatie foloseste-o la maxim!
Am facut de ziua iubitului meu platoul cu ardei gras si scobitori surpriza si pe cel cu cascaval sunca si rosii pt ca un invitat nu servea carne de porc sau derivate…ce sa zic au facut poze ,mi au cerut detalii si uite asa le am povestit despre blogul tau si lucrurile minunate pe care ni le impartasesti, a ti multumesc ca a mi dai ocazia sa ma inspir si sa folosesc ideile tale ,inca odata felicitari!..esti o adevarata sursa de inspiratie.
Inseamna ca ti-au iesit foarte bine daca au fost asa apreciate… la aperitive conteaza mult si aspectul. Multumesc pentru aprecieri si sper sa mai incerci si alte retete!
Da intr-adevar au iesit foarte bine ,pina si eu am fost putin surprinsa dar in acelasi timp foarte multumita,cu siguranta voi incerca si alte retete,cu drag!
felicitari se vede ca esti o adevararta gospodina …
multumesc mult :)
felicitari ai cele mai bune retete si dai cele mai inspirate ideei.
Multumesc mult !
foarte bune aperitivele Amalia
da sunt foarte frumoase
Doamne cata rabdare si imaginatie!
foarte multa imaginatie ,bravo,felicitari!
Felicitari si multumim pentru poze; m-am inspirat pentru aniversarea sotului meu. pup
Buna Amalia! Eu am deschis un local de inchiriat pentru diverse evenimente. Am ajuns in cateva luni sa pregatesc si meniuri.As avea nevoie de ceva sfaturi de la tine deoarece imi place tehnica ta. Ai fi de acord sa ma ajuti? Indiferent de raspuns voi folosi multe dintre retetele si sugestiile tale,deci merg pe mana ta. Te pup
Felicitari! Din pacate nu prea am timp… baietelul meu este inca mic dar cand va creste mai mare cu drag…poti sa te inspiri linistita din retete, m-as bucura mult daca mi-ai scrie care le-ai incercat si daca ti-au placut
UE adoptă lista substanțelor aromatizante autorizate
Substanțele aromatizante din produsele alimentare vor deveni chiar mai sigure și mai transparente datorită celor două acte legislative adoptate astăzi de către Comisia Europeană. Numai acele substanțe aromatizante care figurează pe listele aprobate vor fi autorizate pentru utilizare în industria alimentară.
Utilizate pentru a altera gustul și/sau mirosul alimentelor, substanțele aromatizante au o istorie îndelungată de utilizare în siguranță într-o gamă largă de produse alimentare, cum ar fi băuturi răcoritoare, produse de patiserie și cofetărie, cereale, prăjituri și iaurturi și au fost evaluate acum la nivelul UE.
Aceste două noi acte legislative vor clarifica și armoniza utilizarea substanțelor aromatizante în cadrul pieței unice:
• Primul regulament prevede o nouă listă de substanțe aromatizante la nivelul UE care pot fi utilizate în produsele alimentare și se va aplica de la 22 aprilie 2013, ceea ce va permite industriei alimentare a UE să se adapteze la noile norme. Toate substanțele aromatizante care nu figurează pe listă vor fi interzise după o perioadă de eliminare treptată de 18 luni.
• Al doilea regulament se referă la măsuri tranzitorii pentru alte arome cum ar fi aromele obținute din surse nealimentare și se va aplica începând cu 22 octombrie 2012.
Noua listă include peste 2 100 de substanțe aromatizante autorizate. Încă 400 vor rămâne pe piață până când EFSA încheie evaluarea acestora. Acestea au fost utilizate timp îndelungat și au fost deja evaluate ca fiind inofensive de către alte organisme științifice.
Condițiile pentru autorizarea substanțelor aromatizante
O substanță aromatizantă poate fi autorizată numai în cazul în care utilizarea acesteia îndeplinește următoarele condiții:
• conform dovezilor științifice disponibile, nu prezintă niciun risc pentru sănătatea consumatorului la dozele propuse;
• utilizarea sa nu induce în eroare consumatorul.
La autorizarea substanțelor aromatizante, se pot lua în considerare și alți factori relevanți. Aceștia ar putea include, printre altele, factori etici, tradiționali sau de mediu.
Sursa:
Comisia Europeana – Comunicat de Presa
Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.
Pingback: Meniul de Craciun, 2012 | Fărâme şi bucăţi de suflet din viata unui Pusicel
Superb ,chiar ma bucur de tot ce vad ,de multe ori ma gandeam cum sa aranjez platorile pentru musafir ,voi ne ajutati mult cu aceste exemple ,felicitari tuturor celor care au contribuit la acesta minunata pagina ,mult succes pe viitor…..cu mult respect Ana -Piatra Neamt.
sunt superbe toate felicitari…
Multumesc mult :).
felicitari toate platourile arata superb avem ce invata de aici
Buna!felicitari pentru platourile cu aperitive care mai de care frumos aranjate.peste o saptamana este ziua sotului meu si chiar sunt nemaipomenite,am sa realizez cateva dintre ele.am sa ma uit si la alte retete.multe postari in continuare.
Ma bucur ca te inspiri din ele, nu sunt foarte sofisticate :)… sa-mi scrii daca ai incercat vreo reteta si daca ti-a placut:).
Buna Amalia,
Vreau sa iti spun ca urmaresc de mult retetele tale desi pana acum nu am postat nici un comentariu. Totul este de vis. Vreau sa iti spun ca anul trecut de ziua mea am incercat tortul egiptean……a fost un mare succes si musafirii mei au fost fascinati. Acum vreau sa incerc tortul Laura. Sunt convinsa ca va fi de asemenea o reusita. Multumim pentru toate minunatiile pe care ni le impartasesti si pentru toate sfaturile foarte pretioase pe care ni le dai. Spor la gatit in continuare! O sa revin cu un comentariu dupa ce fac tortul
Loredana iti multumesc pentru cuvintele frumoase, ma bucur ca retetele sunt pe gustul tau :). Astept sa-mi scrii cum ti s-a parut tortul .
cel mai tare blog de pe google.felicitari
Ingenioase imbinari ! M-am inspirat din ele pentru a pregati de Pasti niste aperitive super ! Multumesc pentru idei !
Cu drag:)
ma pregatesc cu pasi repezi de petrecerea pt ziua sotului si cautam ceva pt meniuri am gasit pagina ta si sunt foarte multumita te pup si abia astept sa le pregatesc invitatilor mei care cu siguranta vor fi incantati o seara minunata si numai bine
Sper sa le placa ce-ai pregatit :)
Felicitari Amalia!… Te urmaresc cu drag si fiecare reteta pe care o pot face (pt ca aici unde sunt nu pot sagi chiar toate ingredientele) desigur ca o fac. Aceste aperitive sunt idei perfecte, iar eu chiar ma pregatesc pt duminica, e ziua sotului, si vreau ca totul sa fie perfect. Iar ca desert, ghici ce am ales… Tort egiptean!
Esti fantastica….Tine-o tot asa!
Multumesc pentru aprecieri, sper sa te ajute pozele si explicatiile :)
Amalia,apreciez tare mult efortul depus pentru a ne ajuta cu „bunatatile tale”.Dealtfel lucruri simple,care aduc multa bucurie cand sunt date din taoata inima .
Felicitari!!
Multumesc pentru cuvintele frumoase!
Vreau si eu o comanda de cate unul! :D:D:D
Din greseala am accesat situl…..imi place combinatia de alimente de pe platouri, felicitari.
felicitari …foarte frumoase platourile,multumim pt idei… succes pe mai departe…
Multumesc!
Buna
Numele meu este Daniela si as vrea sa te rog sa-mi recomanzi niste aperitive dar sa nu fie din carne de pork pentru ca in 10 zile fetita mea implineste varsta de un an si o sa am musafiri turci care nu mananca pork de asemenea sotul meu este din Turcia si vreau sa-i impresionez cu aperitive romanesti foarte bune.
Multumesc frumos si astept raspunsul tau.
Daniela am o sectiune de aperitive unde gasesti retete cu carne de pui sau chiar fara carne. Te rog sa o accesezi :)
Multumim pt. idei . Ai imaginatie si talent. Foarte tare.
Foarte frumoase si de ajutor postarile tale. Multumim.
Multumesc pentru idei.Sunt grozave.Se vede mult suflet in tot ce ai realizat.Din inima felicitari.Acum am de lucru Am de ales intre atatea minunatii.
Multumesc pentru aprecieri :)
buna Amalia e super saitul !multumim
Super ceea ce ai postat. FELICITARI!!! Intradevar imi este de mare ajutor. Multumesc mult!
Ma bucur ca-ti plac postarile mele :).
As dori un astfel de bucatar pentru restaurantul meu. Daca cunoasteti un/o bucatar/easa bun/a care doreste un loc de munca in Ploiesti va rog sunati la 0736631800.
Buna! Azi e ziua mea si ma gandeam cum sa ornez un platou mare,frumos si gustos si sa stii ca am sa aleg unul din minunatele tale platouri ;-) chiar miam descarcat niste imagini cu ele
La multi ani si sper sa ai succes cu ele! Astept sa-mi scrii cum ti-au iesit :)
Ciao Amalia
Felicitari pt ceea ce faci. .esti foarte de ajutor noua celor farà inspiratie. .
as avea nevoie sa .ti cer un sfat
Am cununia civila pe 19/12/2015
Cu siguranta ma voi inspira din aranjamentul platourilor de aperitiv.
Noi vom organiza acasa aperitivul.
Suntem circa 30 pers.
Printre care il Am pe nasu care e preot si è in post
Cum organizez cantitatile? ??ca sa.mi ajunga?
Cat cumpar?
Scrie.mi te rog aici:maddiy 19@yahoo.com
multumesc anticipat
*maddiy19@yahoo.com
multumesc anticipat
Vad ca inca nu a raspuns si incerc eu sa iti dau o idee, desi mai ai foarte putin timp pana la eveniment.
Te orientezi dupa cat crezi ca poate consuma o persoana, gen 2-3 masline, o lingura de salata a 50 gr., o felie de rulada, cascaval… si inmultesti cu 30. De post sunt grozave sarmalutele cu orez si ciuperci, fasolea batuta cu ceapa usor prajita. Se poate face si salata a la russe cu maioneza de pufuleti ( daca nu gasesti reteta pe net, o scriu eu ca e foarte usor de facut).
Casa de piatra si mult noroc in viata!
Stefana iti multumesc fff mult,
in final mama mea mi.a sugerat sa mergem la restaurant dat fiind faptul ca Am un appartament mic.
In aceeasi zi implineam si anii. ..deci in nici un chip nu m.a vrut la „cratita”…
Mamele. …ce ne.am face fara ele.
Dar uite acum de Craciun ma inspir din aranjamentele Amaliei.
Sarbatori fericite , Stefana! !!
Si acelasi gand tuturor!
Numai bine! !!!
Acum ma apuc de treaba!
Buna ziua ma bucur fff mult sa vad asa platouri minunate…si m-am hotarat sa ma apuc de treaba.Arata super de frumos.
Sunt foarte frumoase. Felicitări.
Mulțumesc :)
Vaiii,ce sa zic…n-am cuvinte,Foarte frumoase platourile,felicitari!
Partea nasoala este ca, m-am uitat la ele la o ora foarte tarzie si numai pofte am acum :))))
Multumesc pentru aprecieri! :)
Pingback: Tort aperitiv italian | Selgros Cauta Pasiunea
Buna Amalia! Mor de pofta numai cat ma uit la pozele tale, superbe!
Vroiam sa te intreb daca merge sa le pregătesc cu o seara inainte, adica gata aranjate pe platou si acoperite cu folie de plastic pana a doua zi la frigider? Sau preparatele,branza etc o sa isi schimbe culoarea?
Sigur ca da, poti sa le pregatesti apoi sa le pastrezi la rece acoperite cu o folie. Important este sa nu aiba contact cu aerul.