Aperitive reci – idei de platouri aperitive

Cateva idei de aranjare a aperitivelor reci pe platouri si ornare a salatelor, care sper sa va fie de folos.

DSCF0221_1073 DSCF0223_1074

DSCF0513_1100DSCF0517_1101DSCF0525_1102 DSCF0597_1115DSCF0601 (2)_1116DSCF0603 (2)DSCF0598812510366_968510129907001_2397292757629149368_n12573230_968510123240335_7299243287044292193_n

DSCF0300_1071

DSCF0203_1069

DSCF0301_1072

DSCF0230_1070

DSCF3037_310

DSCF3036_309

DSCF3028_307

DSCF3033_308

Aperitiv Trandafiri din sunca, salam uscat, branza telemea, cascaval, castraveti, rosii cherry, masline.

Aperitiv Trandafiri din sunca

Platou aperitive reci traditional cu toba de porc, ceapa rosie, caltabos, branza telemea, carnaciori prajiti, castraveti murati.

Platou aperitive traditional

Platou aperitiv cu ciuperci umplute cu branza, salam, sunca Praga, cascaval, rosii cherry, masline, ridichi.

Platou aperitiv ciuperci umplute cu branza

Platou aperitiv cu sunca si cascaval, salam, branza telemea, ardei verde, castraveti

Platou aperitiv cu sunca si cascaval

Platou aperitiv rulouri de sunca cu hrean, rosii, castraveti, ardei.

Aperitiv rulouri de sunca cu hrean

Platou de aperitive cu salam uscat, sunca, rosii umplute cu salata de vinete, cas, masline.

Platou aperitive - rosii umplute cu salata de vinete

Cateva platouri aperitive reci pregatite pentru o prietena

Alte exemple de platouri cu aperitive reci

Platou cu sunca Praga, carnaciori prajiti, rosii, castraveti, ridichi.

Platou aperitive ce include sunca Praga, carnaciori prajiti

Aperitiv cu oua umplute

Ornare aperitiv oua umplute

Platou aperitiv cu sunca Praga, ardei umpluti cu branza, rosii umplute cu pasta de branza si sunca, rulada de pui, ciuperci umplute cu branza, masline.

Platou aperitiv - ardei umpluti cu branza, rosii umplute etcRulouri cu sunca si hrean

Exemplu ornament aperitive rulouri cu sunca si hrean

Ornare salata ruseasca (adica a noastra salata de beuf)

Ornare salata ruseasca (beuf)

Un alt exemplu de ornare salata ruseasca sau salata de beuf

Ex aranjare salata de beuf

Platou aperitiv cu muschi tiganesc, chiftelute de ciuperci, gogosari in otet, rulada de pui, cascaval, masline, salam de Sibiu, branza feta, castraveciori murati.

Platou aperitiv cu muschi tiganesc, chiftelute de ciuperci etc

Aranjare oua umplute cu branza si smantana

Aranjare aperitiv oua umplute cu branza si smantana pe platou

Platou aperitive reci cu ardei gras, scobitori surpriza, rosii, masline, sunca Praga

Aperitive reci cu ardei gras, scobitori surpriza, etc, pe platou

Aperitiv traditional cu toba, ceapa rosie, branza telemea, carnaciori de oaie, kaizer, rosii, branza feta

Aperitiv traditional cu toba, ceapa rosie, branza, etc

Ornare salata de boeuf

Ornare salata de boeuf, alta varianta

Aranjare aperitive –  mezeluri, branza telemea, rosii, ardei verzi, castravete

Aranjare platou aperitive simple - mezeluri, branza, rosii, etc

Aranjare aperitive – mezeluri, branza telemea, carnaciori prajiti, masline, gogosar murat

Aranjare platou aperitive simple - carnaciori prajiti, etc

Aranjare aperitive – mezeluri, sunca umpluta cu telina si maioneza, oua umplute, branza telemea, rosii, ardei verde

Aranjare aperitive - sunca umpluta cu telina si maioneza, etc

Platou aperitive compus din cascaval, sunca, kaizer, castravete, rosie, salata

Platou aperitive compus din cascaval, sunca, kaizer, etc

Masline, rosii, ardei, castraveti, ridichi

Platou cu aperitive - masline, rosii, ardei, castraveti, ridichi

Rulada aperitiv din cascaval, sunca, rosii

Rulada aperitiv - cascaval, sunca, rosii

Sunca, carnaciori prajiti, rosii, ridichi, rulada aperitiv

Platou - sunca, carnaciori prajiti, rosii, ridichi, rulada aperitiv

Mezeluri, rosii, salata, masline

Platou - mezeluri, rosii, salata, masline

Platou de aperitive cu ardei, crema de branza, masline

Aperitive din ardei, crema de branza, masline

Alt exemplu de ornare aperitiv crema de branza

Paine bagheta cu unt, sunca crud afumata

Paine bagheta cu unt si sunca afumata

Inca un exemplu de ornare aperitiv cu Oua umplute

Inca un ex de ornare aperitiv cu oua umplute

Platou cu kaizer, branza telemea, rosii, castraveti

Platou cu kaizer, branza telemea, rosii, castraveti

Platou aperitive cu sunca Praga, salam uscat, branza telemea, rosii, castraveti, masline

Platou aperitive rotund cu sunca Praga, salam, etc

Ornare salata de vinete

Ornare platou salata de vinete

 

Alta idee de ornare a salatei de beuf

Alta ideie de ornare a salatei de beuf

Ornare Salata de icre

Ornare Salata de icre

Ornare salata de boeuf

 

Salata de beuf

Platou aperitive reci cu sunca Praga, branza telemea, castraveti, carnat uscat, ardei kapia si masline

DSCF0163_204

Platou aperitiv cu chiftelute, bulete cu branza, ciuperci umplute, branza telemea, ardei, masline.

Aperitiv 2015

 

18485313_1371947892896554_6465820204660511757_n L1 S1 S2 S5 S7 S8 T1

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


103 comentarii la „Aperitive reci – idei de platouri aperitive”

    1. Felicitari Amalia! Platourile tale arata excelent! Vreau sa-ti spun sunt foarte incintata de diversitatea de mincaruri de pe pagina ta – esti foarte talentata .Tocmai am facut tortul Egiptean de Valentine – am inlocuit faina normala cu faina fara gluten si a iesit excelent. Sotului meu i-a placut mult de tot tortul. Toate cele bune iti doresc!
      Anca

  1. suppppperrrr !!!!fac si eu dumineca ,o pun pe socrela cu"boticul pe labe"anul trecut la cit de bine m-am organizat, nici n-a vrut sa manince…ha-ha

  2. amy…ai niste retete super iar platourile tale sint de efect…am facut de ziua mea prajitura oana(am primit nuca de la o prietena)si platou cu rulouri si telina..mi-am lasat soacra cu gura cascata..bravooo si mulllllteee felicitari !!!!NU
    le-am zis secretul sa ma dau si eu grandi,nu te superi nu????

    1. Lucy cum sa ma supar ? :)) cand e vorba de soacre chiar deloc :)) sper doar sa recomanzi si altor prietene site-ul :).

  3. superbe platouri,aranjamentele sunt de exceptie,la urmatoarea ocazie voi folosi din ceeace ai prezentat,multumim ca ne impartasesti si noua din ideile tale,felicitari!

    1. Multumesc mult, sa stii ca se poate si mai si… la aperitive e nevoie de multa imaginatie, eu deobicei nu prea am timp de aranjat si le fac in mare graba, ideile imi vin pe moment :).

      1. Mi-a atras atentia in mod deosebit reteta Tort Egiptean,spun asta pt ca nu sunt fan torturi,dar acesta chiar ar fi pe gustul meu,iar eu fiind departe de tara,aici nu prea gasesti prajituri si torturi ca la noi acasa,asa ca acest tort urmeaza facut cu prima aniversare.Oricum toate retetele ,prezentarile intregul blog este minunat,de acum faci parte din bucataria mea,multumesc Amalia,cu drag te urmaresc in continuare.

        1. Cerasele te rog sa citesti si comentariile iti vor fi de mare ajutor, sper sa-ti reuseasca tortul, astept sa-mi scrii :). Te pup si toate cele bune!

  4. Buna,
    Si eu am facut tortul egiptean, tortul pian si cel cu fructe de padure. Toate au iesit f bune, daca respecti retetele, 100 % ca ies torturile perfect, azi vreau sa incerc tortul cu mousse de ciocolata alba si neagra….sper sa fie la fel de delicios :) Felicitari pt munca depusa si rezultatele excelante in bucatarie :) Si eu te urmaresc cu mare drag

    1. Tortul cu mouse este foarte bun, atentia ca iese foarte mare, eu am folosit forma de 26cm… multumesc pentru increderea acordata, daca ai ceva idei referitoare la retete nu ezita sa le scrii :). Toate cele bune!

  5. Felicitari Amalia inainte de toate si multumesc pt toate aceste retete simple, clare si delicioase… te urmaresc de mai multa vreme dar nu ti- am scris niciodata. Blatul Amalia ne este in casa noastra de ceva timp si am gasit ca este timpul sa-ti multumesc!
    Toti prietenii nostri care au gustat l-au apreciat- fie ei romani sau nu- eu locuiesc la Montreal
    sa ne traiesti sa ne mai delectezi cu retetele tale!!
    XOXOXO

    1. Daniela mai mare multumire sufleteasca decat cuvintele scrise de catre cele care incearca retetele nu am, atunci cand vine vorba de acest site. Voi ma incurajati sa incerc retete noi si sa le postez. Multumesc pentru cuvintele frumoase si iti urez toate cele bune!

  6. superb……cit despre retete toate sunt extraordinare si foarte bune,cind vreau sa fac ceva dulce sau ciorbe etc……ma uit la tine pe blog ca stiu ca aici gasesc ce vreau

  7. felicitarile mele ,.retetele sunt pe intelesul tuturor gospodinelor,..care,.chiar doresc sa-si surprinda familia si prieteni cu specialitatile tale,.am mancat la o prietena un tort f.bun cu reteta de la tine,..bravo,..besito

  8. Eu acuma caut ceva special pentru Paste. Tare imi plac platourile tale, cum sunt aranjate si ca sa impresionez musafirii voi face si eu la fel. Arata totul genial. Multumesc de idei si, dupa ce trecem de platouri, dau o fuga si pe la celelalte feluri cu mincarica pe care le prepari tu .
    Sarbatori fericite

  9. superrrrrrrrrr tare.acum l-am descoperit cautam un blat si am vazut aranjarea platourilor am ramas super incantata . Am sa le folosesc cu siguranta.felicitari pt imaginatia pe care o ai.DE obicei folosesc retete care ma atrag am sa incerc si de la tine cu siguranta .mersi

  10. Am facut de ziua iubitului meu platoul cu ardei gras si scobitori surpriza si pe cel cu cascaval sunca si rosii pt ca un invitat nu servea carne de porc sau derivate…ce sa zic au facut poze ,mi au cerut detalii si uite asa le am povestit despre blogul tau si lucrurile minunate pe care ni le impartasesti, a ti multumesc ca a mi dai ocazia sa ma inspir si sa folosesc ideile tale ,inca odata felicitari!..esti o adevarata sursa de inspiratie.

    1. Inseamna ca ti-au iesit foarte bine daca au fost asa apreciate… la aperitive conteaza mult si aspectul. Multumesc pentru aprecieri si sper sa mai incerci si alte retete!

  11. Da intr-adevar au iesit foarte bine ,pina si eu am fost putin surprinsa dar in acelasi timp foarte multumita,cu siguranta voi incerca si alte retete,cu drag!

  12. Buna Amalia! Eu am deschis un local de inchiriat pentru diverse evenimente. Am ajuns in cateva luni sa pregatesc si meniuri.As avea nevoie de ceva sfaturi de la tine deoarece imi place tehnica ta. Ai fi de acord sa ma ajuti? Indiferent de raspuns voi folosi multe dintre retetele si sugestiile tale,deci merg pe mana ta. Te pup

    1. Felicitari! Din pacate nu prea am timp… baietelul meu este inca mic dar cand va creste mai mare cu drag…poti sa te inspiri linistita din retete, m-as bucura mult daca mi-ai scrie care le-ai incercat si daca ti-au placut

  13. UE adoptă lista substanțelor aromatizante autorizate
    Substanțele aromatizante din produsele alimentare vor deveni chiar mai sigure și mai transparente datorită celor două acte legislative adoptate astăzi de către Comisia Europeană. Numai acele substanțe aromatizante care figurează pe listele aprobate vor fi autorizate pentru utilizare în industria alimentară.
    Utilizate pentru a altera gustul și/sau mirosul alimentelor, substanțele aromatizante au o istorie îndelungată de utilizare în siguranță într-o gamă largă de produse alimentare, cum ar fi băuturi răcoritoare, produse de patiserie și cofetărie, cereale, prăjituri și iaurturi și au fost evaluate acum la nivelul UE.
    Aceste două noi acte legislative vor clarifica și armoniza utilizarea substanțelor aromatizante în cadrul pieței unice:
    • Primul regulament prevede o nouă listă de substanțe aromatizante la nivelul UE care pot fi utilizate în produsele alimentare și se va aplica de la 22 aprilie 2013, ceea ce va permite industriei alimentare a UE să se adapteze la noile norme. Toate substanțele aromatizante care nu figurează pe listă vor fi interzise după o perioadă de eliminare treptată de 18 luni.
    • Al doilea regulament se referă la măsuri tranzitorii pentru alte arome cum ar fi aromele obținute din surse nealimentare și se va aplica începând cu 22 octombrie 2012.
    Noua listă include peste 2 100 de substanțe aromatizante autorizate. Încă 400 vor rămâne pe piață până când EFSA încheie evaluarea acestora. Acestea au fost utilizate timp îndelungat și au fost deja evaluate ca fiind inofensive de către alte organisme științifice.

    Condițiile pentru autorizarea substanțelor aromatizante
    O substanță aromatizantă poate fi autorizată numai în cazul în care utilizarea acesteia îndeplinește următoarele condiții:
    • conform dovezilor științifice disponibile, nu prezintă niciun risc pentru sănătatea consumatorului la dozele propuse;
    • utilizarea sa nu induce în eroare consumatorul.
    La autorizarea substanțelor aromatizante, se pot lua în considerare și alți factori relevanți. Aceștia ar putea include, printre altele, factori etici, tradiționali sau de mediu.

    Sursa:
    Comisia Europeana – Comunicat de Presa

    Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.

  14. Pingback: Meniul de Craciun, 2012 | Fărâme şi bucăţi de suflet din viata unui Pusicel

  15. Superb ,chiar ma bucur de tot ce vad ,de multe ori ma gandeam cum sa aranjez platorile pentru musafir ,voi ne ajutati mult cu aceste exemple ,felicitari tuturor celor care au contribuit la acesta minunata pagina ,mult succes pe viitor…..cu mult respect Ana -Piatra Neamt.

  16. Buna!felicitari pentru platourile cu aperitive care mai de care frumos aranjate.peste o saptamana este ziua sotului meu si chiar sunt nemaipomenite,am sa realizez cateva dintre ele.am sa ma uit si la alte retete.multe postari in continuare.

  17. Buna Amalia,
    Vreau sa iti spun ca urmaresc de mult retetele tale desi pana acum nu am postat nici un comentariu. Totul este de vis. Vreau sa iti spun ca anul trecut de ziua mea am incercat tortul egiptean……a fost un mare succes si musafirii mei au fost fascinati. Acum vreau sa incerc tortul Laura. Sunt convinsa ca va fi de asemenea o reusita. Multumim pentru toate minunatiile pe care ni le impartasesti si pentru toate sfaturile foarte pretioase pe care ni le dai. Spor la gatit in continuare! O sa revin cu un comentariu dupa ce fac tortul

    1. Loredana iti multumesc pentru cuvintele frumoase, ma bucur ca retetele sunt pe gustul tau :). Astept sa-mi scrii cum ti s-a parut tortul .

  18. ma pregatesc cu pasi repezi de petrecerea pt ziua sotului si cautam ceva pt meniuri am gasit pagina ta si sunt foarte multumita te pup si abia astept sa le pregatesc invitatilor mei care cu siguranta vor fi incantati o seara minunata si numai bine

  19. Felicitari Amalia!… Te urmaresc cu drag si fiecare reteta pe care o pot face (pt ca aici unde sunt nu pot sagi chiar toate ingredientele) desigur ca o fac. Aceste aperitive sunt idei perfecte, iar eu chiar ma pregatesc pt duminica, e ziua sotului, si vreau ca totul sa fie perfect. Iar ca desert, ghici ce am ales… Tort egiptean!
    Esti fantastica….Tine-o tot asa!

  20. Amalia,apreciez tare mult efortul depus pentru a ne ajuta cu „bunatatile tale”.Dealtfel lucruri simple,care aduc multa bucurie cand sunt date din taoata inima .
    Felicitari!!

  21. Buna

    Numele meu este Daniela si as vrea sa te rog sa-mi recomanzi niste aperitive dar sa nu fie din carne de pork pentru ca in 10 zile fetita mea implineste varsta de un an si o sa am musafiri turci care nu mananca pork de asemenea sotul meu este din Turcia si vreau sa-i impresionez cu aperitive romanesti foarte bune.

    Multumesc frumos si astept raspunsul tau.

  22. Multumesc pentru idei.Sunt grozave.Se vede mult suflet in tot ce ai realizat.Din inima felicitari.Acum am de lucru Am de ales intre atatea minunatii.

  23. As dori un astfel de bucatar pentru restaurantul meu. Daca cunoasteti un/o bucatar/easa bun/a care doreste un loc de munca in Ploiesti va rog sunati la 0736631800.

  24. Buna! Azi e ziua mea si ma gandeam cum sa ornez un platou mare,frumos si gustos si sa stii ca am sa aleg unul din minunatele tale platouri ;-) chiar miam descarcat niste imagini cu ele

  25. Ciao Amalia
    Felicitari pt ceea ce faci. .esti foarte de ajutor noua celor farà inspiratie. .
    as avea nevoie sa .ti cer un sfat
    Am cununia civila pe 19/12/2015
    Cu siguranta ma voi inspira din aranjamentul platourilor de aperitiv.
    Noi vom organiza acasa aperitivul.
    Suntem circa 30 pers.
    Printre care il Am pe nasu care e preot si è in post
    Cum organizez cantitatile? ??ca sa.mi ajunga?
    Cat cumpar?
    Scrie.mi te rog aici:maddiy 19@yahoo.com
    multumesc anticipat

    1. Vad ca inca nu a raspuns si incerc eu sa iti dau o idee, desi mai ai foarte putin timp pana la eveniment.
      Te orientezi dupa cat crezi ca poate consuma o persoana, gen 2-3 masline, o lingura de salata a 50 gr., o felie de rulada, cascaval… si inmultesti cu 30. De post sunt grozave sarmalutele cu orez si ciuperci, fasolea batuta cu ceapa usor prajita. Se poate face si salata a la russe cu maioneza de pufuleti ( daca nu gasesti reteta pe net, o scriu eu ca e foarte usor de facut).
      Casa de piatra si mult noroc in viata!

  26. Stefana iti multumesc fff mult,
    in final mama mea mi.a sugerat sa mergem la restaurant dat fiind faptul ca Am un appartament mic.
    In aceeasi zi implineam si anii. ..deci in nici un chip nu m.a vrut la „cratita”…
    Mamele. …ce ne.am face fara ele.
    Dar uite acum de Craciun ma inspir din aranjamentele Amaliei.
    Sarbatori fericite , Stefana! !!
    Si acelasi gand tuturor!
    Numai bine! !!!

    1. Buna ziua ma bucur fff mult sa vad asa platouri minunate…si m-am hotarat sa ma apuc de treaba.Arata super de frumos.

  27. Vaiii,ce sa zic…n-am cuvinte,Foarte frumoase platourile,felicitari!
    Partea nasoala este ca, m-am uitat la ele la o ora foarte tarzie si numai pofte am acum :))))

  28. Pingback: Tort aperitiv italian | Selgros Cauta Pasiunea

  29. Buna Amalia! Mor de pofta numai cat ma uit la pozele tale, superbe!
    Vroiam sa te intreb daca merge sa le pregătesc cu o seara inainte, adica gata aranjate pe platou si acoperite cu folie de plastic pana a doua zi la frigider? Sau preparatele,branza etc o sa isi schimbe culoarea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.