Daca nu ati auzit pana acum de ele va spun ca sunt foarte bune, personal imi plac foarte mult, au un gust usor acrisor cu o tenta picanta. Totul este… [Continuă lectura]
Categorie: Preparate traditionale
Sărățele crocante cu brânză
Saratele crocante cu branza, foarte bune, aluatul se desface foi foi , cu siguranta trebuie sa faceti portie dubla din prima.
Babka cu nutella
Babka cu Nutella este un cozonac mai altfel , diferit de cel traditional, consistent dar totusi pufos si usor crocant, noua ne-a placut foarte mult!
Tartă cu mămăligă, brânză și ciuperci
Tarta cu mamaliga si ciuperci este un preparat traditional ce se face foarte usor, un fel de varianta a mamaligii in paturi aici vorbim de un singur strat de branza. Se poate servi la pranz sau la cina cu smantana sau iaurt, noi am ales varianta cu smantana, ca sa stim o treaba.
Ciocolată de casă
Ce se poate spune despre ciocolata de casa inafara ca este dulcele suprem? Multe dar nu se pot exprima in cuvinte, sunt mai degraba trairi pe care le-am incercat in copilarie, atunci cand muscam o bucatica de ciocolata si inchideam ochii ca sa-i simtim gustul cat mai bine…parafrazand o expresie dintr-un film, ciocolata de casa se mananca cu ochii inchisi ca sa nu pierzi nimic din bunatatea gustului.
Plăcinte cu brânză și șuncă
Placintele cu sunca si branza sunt un preparat gustos si versatil adica puteti sa le umpleti si cu altceva cum ar fi cartofi, varza sau carne, depinde ce va place.
Cornulețe fragede cu untură și smântână
Cornuletele fragede cu untura si smantana sunt cele mai fragede din lume, o reteta pe care am invatat-o de la o femeie.
Kurtos kalacs
Kurtos kalacs este un preparat dulce cu specific maghiar, foarte indragit atat de cei mici cat si de adulti. Copiii mei ii zic simplu colac, eu ii zic kurtos, si mereu cumpar cand ies cu ei in parc.
Pârjoale
Despre parjoale pot sa spun din start ca sunt extrem de gustoase, in fapt parjoalele sunt niste chiftele mai mari, lunguiete nu rotunde, foarte fragede si zemoase deloc uscate, o specialitate din Moldova care imi place tare mult. Nu se prajesc simple, inainte se dau prin faina si pesmet ca sa aiba o crusta crocanta.
Pâine cu maia cu drojdie
Daca vreti sa mancati o paine cu coaja crocanta si miez pufos, urmati reteta! Pentru maia aveti nevoie de doar 3g de drojdie.
Mămăligă pane
Dacă vreți să mâncați ceva foarte gustos care se face rapid si bineinteles daca va place mamaliga atunci aceasta reteta o sa fie cu siguranta una excelent de buna. Mamaliga pane este un preparat usor care il puteti servi la cina insotit de smantana si buna dispozitie :)
Găluște cu prune din aluat cu brânză de vaci
Galustele cu prune din aluat cu branza de vaci sunt un desert al copilariei ce nu trebuie ratat. Reteta este foarte simpla si se aseaman foarte mult cu cea de papanasi.
Drob din piept de pui
Drobul din piept de pui este un preparat care inlocuieste cu succes varianta traditionala din organe de miel. Se consuma de Pasti si nu numai, poate fi un mic dejun sau pachetul de la scoala.
Plăcinte pufoase fără dospire
Nimeni nu poate refuza o plăcintă pufoasă umplută cu brânză, urda, ciuperci sau alte bunătăți! Eu îmi cumpăr din cand in când plăcinte cu branza pentru că imi plac tare… [Continuă lectura]
Turte cu brânză și iaurt
Turtele cu brânză și iaurt sunt extraordinar de bune! Subtiri, deloc uscate foarte pufoase, se prepara usor fara dospire ceea ce mie imi place la nebunie, au un gust pronuntat de branza. Se pot face cu absolut oricefel de branza, eu am folosit 3 tipuri, le-am facut cu ce aveam prin frigider. Daca le serviti cu un sos de usturoi si smantana sau iaurt va spun ca nu va puteti opri din mancat :)
Tocăniță de cartofi rețeta simplă
Una dintre cele mai simple, practice și de ce să nu recunoaștem ieftine mâncăruri este tocănița de cartofi. Se prepară în maxim 20 de minute și o puteți adapta după preferințe.
Cârnați cu legume la cuptor, aromatizați cu cimbru si rozmarin
Cârnați cu legume la cuptor, aromatizați cu cimbru si rozmarin este o rețetă foarte simplă, dar de efect atunci când vreți să serviți o masă tradițională un pic mai altfel. O să rămâneți surprinși cât este de bună.