
Drobul este un preparat traditional care nu lipseste sau el putin nu lipsea de pe mesele noastre de Pasti. Bunica si mama il facea traditional din organe de miel insa cu timpul mama a inceput sa-l faca si din organe de pui. Mie imi placeau ambele variante, parca cea de miel mai mult insa sa stiti ca si cel de pui are un gust asemanator celui de miel.
Eu doar aceste retete le-am facut, le gasiti si pe blog, drobul de miel aici, drobul de pui aici
Acum va propun o alta varianta foarte gustoasa si anume drob din piept de pui, este un drob foarte usor de preparat, usor de digerat si puteti sa-l faceti si in alte zile nu neaparat de Pasti. Se poate servi ca aperitiv rece sau puteti sa-l puneti de pachet la servici si copiiilor la scoala.
Dupa cum v-ati dat seama, reteta respecta intru totul cea originala cu verdeturi, oua si condimente, va asigur ca odata incercat o sa-l faceti si a doua oara. Nu trebuie sa dublati cantitatile din cele scrise rezulta o tava de chec, nu trebuie sa fie foarte inalt pentru ca este destul de consistent.
Drob din piept de pui
Ingrediente pentru drobul din piept de pui?
- 800g piept de pui dezosat
- 4 fire ceapa verde
- 3 fire usturoi verde
- cateva fire de marar si patrunjel verde
- 2 linguri pesmet
- 3 oua fierte
- 4 oua crude
- sare
- piper
Cum preparam drobul din piept de pui?
1. Spalam bine pieptul de pui si il fierbem in apa rece cu sare. Supa rezultata puteti sa o folositi ulterior la un pilaf sau la o supa crema asa ca nu o aruncati, o puteti congela si refolosi.
Carnea de pui o lasam sa se raceasca si apoi o taiem cubulete.
2. Verdeata o spalam bine , o scurgem de apa si o tocam. Ouale fierte le curatam de coaja si le taiem cubulete.
3. Amestecam carnea de pui cu ouale fierte, cele crude, pesmetul si verdeata. Adaugam sare si piper dupa gust, recomand sa-l faceti mai condimentat.
Punem amestecul intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si apasam bine cu lingura.
Ungem cu ulei deasupra si coacem la 180grade Celsius timp de 20-25 de minute pana se rumeneste frumos.
Lasam sa se raceasca bine si apoi taiem drobul felii. Servim cu ceapa verde sau usturoi verde sau cu sos de hrean si smantana.

Este delicios!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Este o reteta mult experimentata cu ocazia apropiatelor sarbatori.Un Paste fericit si luminat va urez!
Hristos a-nviat! Anul acesta am pregatit pentru Paste, reteta aceasta de drob, pastrama din piept de pui,chiftelute de pui cu mozzarella,toate aceste retete de pe blogul dumneavoastra.Sincere felicitari pentru tot blogul foarte reusit!