Am ramas datoare cu cateva retete. Cea de drob de miel este una dintre ele. Iata reteta facuta de mama mea, doar pozele imi apartin :)
Ingrediente pentru drobul de miel
- 1 kg organe de miel (inima, ficat, plamani, rinichi)
- 3 oua crude
- 3 oua fierte
- 1 mana buna de verdeata (patrunjel, usturoi verde, ceapa verde)
- sare, piper
Cum preparam reteta de drob de miel?
Se fierb organele , apoi se lasa sa se raceasca si se dau prin masina de tocat carne . La fel si verdeata ( se da prin masina de tocat).
Ouale fierte se taie bucatele mici. Se amesteca toate, se adauga ouale crude si se condimenteaza.
Se unge o cratita cu putin ulei se pune „prapurele” (cred ca e pielita in care se tin intestinele).
Se adauga compozitia, se acopera frumos.
Se coace pentru aproximativ o ora la cuptor.
Se lasa putin si se rastoarna pe un platou. Servim drobul de miel rece, taiat felii.
Sper ca mi-am amintit bine reteta. :)
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Salut amalia!Retele tale sunt superi.De cele mai multe ori cand gatesc ma inspir de la tine.Vroiam sa te intreb de unde esti?Daca nu te superi;)
Multumesc mult, ma bucur ca retetele sunt pe gustul tau :). Eu m-am nascut in Hunedoara, dar o mare parte din timp am crescut la tara in judetul Mures. Parintii mei s-au mutat de 2 ani in satul bunicilor mei.
Buna Amalia,
Am descoperit de curand blog-ul tau si gasesc ca este interesant. Nu gasesc faimoasa ta reteta de sos de iaurt pe care o folosesti la multe retete.
Multumesc, D
Multumesc mult, aici gasesti reteta de sos , e mai degraba un dresing pentru salate :)
http://www.haisagatim.ro/2008/06/salata-de-cartofi-cu-sos-de-iaurt.html
Cand o sa-l mai prepar o sa-l postez separat :)
buna eu as vrea sa te intreb PRAPULELE se poate inlocui cu altceva ca eu nu stau in tara si aici nu se gaseste e 2 ani am tot intrebat peste tot si nu au spun ca nui lasa cei de la sanatate sa comercilizeze si nu am facut deloc drobul si imi place la nebunie si as vra sal cunoasca si sotul ca e foarte bun
daca iti trece vreo idee spunemi te rog si am sa fac reteta ta
Felicitari de bloc e foarte bun
tineo tot asa
Andreea te inteleg ca nu ai gasit prapure, poti sa-l inlocuiesti cu un aluat de taietei. retete gasesti cred ca pe google. Faci aluatul intinzi foaie subtire , ungi cu graisme si oala si aluatul si-l umpli, Deasupra ungi iar cu putina grasime si coci. Sa-mi scrii cum ti-a iesit !
buna; pot sa folosesc prapure de porc ca de miel nu gasesc? merci
Eu nu stiam ca este prapure de porc asa ca nu poti sa-ti dau un raspuns , poti in schimb sa faci un aluat de taietei pe care sa-l ungi cu ulei si sa-l folosesti in loc d e prapure.
eu la drop nu am folosit prapur niciodata si vreau sa zic cai o minunatie de drop