Drob de miel

Am ramas datoare cu cateva retete. Cea de drob este una dintre ele. Iata reteta facuta de mama mea, doar pozele imi apartin :).

Ingrediente:

  • 1 kg organe de miel ( inima, ficat, plamani, rinichi)
  • 3 oua crude
  • 3 oua fierte
  • 1 mana buna de verdeata ( patrunjel, usturoi verde, ceapa verde)
  • sare, piper

Se fierb organele , apoi se lasa sa se raceasca si se dau prin masina de tocat carne . La fel si verdeata ( se da prin masina de tocat).

Ouale fierte se taie bucatele mici. Se amesteca toate, se adauga ouale crude si se condimenteaza. Se unge o cratita cu putin ulei se pune „prapurele” ( cred ca e pielita in care se tin intestinele)

se adauga compozitia, se acopera frumos

si se coace aprox o ora la cuptor.

Se lasa putin si se rastoarna pe un platou. Servim rece taiat felii . Sper ca mi-am amintit bine reteta :).

9 comentarii la „Drob de miel”

  1. Salut amalia!Retele tale sunt superi.De cele mai multe ori cand gatesc ma inspir de la tine.Vroiam sa te intreb de unde esti?Daca nu te superi;)

  2. Multumesc mult, ma bucur ca retetele sunt pe gustul tau :). Eu m-am nascut in Hunedoara, dar o mare parte din timp am crescut la tara in judetul Mures. Parintii mei s-au mutat de 2 ani in satul bunicilor mei.

  3. Buna Amalia,

    Am descoperit de curand blog-ul tau si gasesc ca este interesant. Nu gasesc faimoasa ta reteta de sos de iaurt pe care o folosesti la multe retete.
    Multumesc, D

  4. buna eu as vrea sa te intreb PRAPULELE se poate inlocui cu altceva ca eu nu stau in tara si aici nu se gaseste e 2 ani am tot intrebat peste tot si nu au spun ca nui lasa cei de la sanatate sa comercilizeze si nu am facut deloc drobul si imi place la nebunie si as vra sal cunoasca si sotul ca e foarte bun
    daca iti trece vreo idee spunemi te rog si am sa fac reteta ta
    Felicitari de bloc e foarte bun
    tineo tot asa

  5. Andreea te inteleg ca nu ai gasit prapure, poti sa-l inlocuiesti cu un aluat de taietei. retete gasesti cred ca pe google. Faci aluatul intinzi foaie subtire , ungi cu graisme si oala si aluatul si-l umpli, Deasupra ungi iar cu putina grasime si coci. Sa-mi scrii cum ti-a iesit !

    1. Eu nu stiam ca este prapure de porc asa ca nu poti sa-ti dau un raspuns , poti in schimb sa faci un aluat de taietei pe care sa-l ungi cu ulei si sa-l folosesti in loc d e prapure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.