Drob din piept de pui

Drob din piept de pui
Drob din piept de pui

Drobul este un preparat traditional care nu lipseste sau el putin nu lipsea de pe mesele noastre de Pasti. Bunica si mama il facea traditional din organe de miel insa cu timpul mama a inceput sa-l faca si din organe de pui. Mie imi placeau ambele variante, parca cea de miel mai mult insa sa stiti ca si cel de pui are un gust asemanator celui de miel.

Eu doar aceste retete le-am facut, le gasiti si pe blog, drobul de miel aici, drobul de pui aici

Acum va propun o alta varianta foarte gustoasa si anume drob din piept de pui, este un drob foarte usor de preparat, usor de digerat si puteti sa-l faceti si in alte zile nu neaparat de Pasti. Se poate servi ca aperitiv rece sau puteti sa-l puneti de pachet la servici si copiiilor la scoala.

Dupa cum v-ati dat seama , reteta respecta intru totul cea originala cu verdeturi, oua si condimente, va asigur ca odata incercat o sa-l faceti si a doua oara. Nu trebuie sa dublati cantitatile din cele scrise rezulta o tava de chec, nu trebuie sa fie foarte inalt pentru ca este destul de consistent.

Drob din piept de pui

Drob din piept de pui

Ingrediente pentru drobul din piept de pui?

  • 800g piept de pui dezosat
  • 4 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • cateva fire de marar si patrunjel verde
  • 2 linguri pesmet
  • 3 oua fierte
  • 4 oua crude
  • sare
  • piper

Cum preparam drobul din piept de pui?

1. Spalam bine pieptul de pui si il fierbem in apa rece cu sare. Supa rezultata puteti sa o folositi ulterior la un pilaf sau la o supa crema asa ca nu o aruncati, o puteti congela si refolosi.

Carnea de pui o lasam sa se raceasca si apoi o taiem cubulete.

2. Verdeata o spalam bine , o scurgem de apa si o tocam. Ouale fierte le curatam de coaja si le taiem cubulete.

3. Amestecam carnea de pui cu ouale fierte, cele crude, pesmetul si verdeata. Adaugam sare si piper dupa gust, recomand sa-l faceti mai condimentat.

 

Drob din piept de pui

Drob din piept de pui

Punem amestecul intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si apasam bine cu lingura.

Drob din piept de pui

Ungem cu ulei deasupra si coacem la 180grade Celsius timp de 20-25 de minute pana se rumeneste frumos.

Drob din piept de pui

Lasam sa se raceasca bine si apoi taiem drobul felii. Servim cu ceapa verde sau usturoi verde sau cu sos de hrean si smantana.

Drob din piept de pui
Drob din piept de pui

Este delicios!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Un comentariu la „Drob din piept de pui”

Lasă un răspuns la Olivia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.