Prajitura „Tavalita” cu nuca de cocos

O alta reteta de prajitura refacuta de data asta cu margarina Rama.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 200g zahar
  • 200g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru glazura:

  • 200g zahar
  • 200g margarina Rama
  • 100 ml lapte
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • 200g nuca de cocos

Batem albusurile spuma tare, apoi adaugam zaharul , mixam pana se topeste zaharul, adaugam treptat galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Adaugam si uleiul si faina amestecata cu praful de copt amestecand peste cap.

Coacem blatul intr-o forma 30×25 timp de 15 minute la foc potrivit.

Cand este copt il scoatem, il lasam sa se raceasca si il taiem cubulete.

Preparam glazura:

Amestecam zaharul cu laptele, margarina si cacao. punem pe foc , lasam pana se topeste zaharul apoi stingem focul si adaugam 1 lingurita esenta de rom. Lasam sa se raceasca putin.

 

Infigem o furculita intr-un cub de blat, trecem cubul prin glazura si apoi prin nuca de cocos.

Asezam cuburile pe un platou.

Sunt pufoase si aromate :)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.