Prajitura „Tavalita” cu nuca de cocos

O alta reteta de prajitura refacuta de data asta cu margarina Rama.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 200g zahar
  • 200g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru glazura:

  • 200g zahar
  • 200g margarina Rama
  • 100 ml lapte
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • 200g nuca de cocos

Batem albusurile spuma tare, apoi adaugam zaharul , mixam pana se topeste zaharul, adaugam treptat galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Adaugam si uleiul si faina amestecata cu praful de copt amestecand peste cap.

Coacem blatul intr-o forma 30×25 timp de 15 minute la foc potrivit.

Cand este copt il scoatem, il lasam sa se raceasca si il taiem cubulete.

Preparam glazura:

Amestecam zaharul cu laptele, margarina si cacao. punem pe foc , lasam pana se topeste zaharul apoi stingem focul si adaugam 1 lingurita esenta de rom. Lasam sa se raceasca putin.

 

Infigem o furculita intr-un cub de blat, trecem cubul prin glazura si apoi prin nuca de cocos.

Asezam cuburile pe un platou.

Sunt pufoase si aromate :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.