• Acasă
  • Aperitive
    • Mic dejun
  • Ciorbe
  • Prajituri
  • Torturi
  • Pizza&paste
  • Salate
  • Despre mine
  • Contact
Sari la conținut

Hai sa gatim cu Amalia! – Retete culinare pentru toate gusturile.

  • Acasă
  • Aperitive
    • Mic dejun
  • Ciorbe
  • Prajituri
  • Torturi
  • Pizza&paste
  • Salate
  • Despre mine
  • Contact

Categorie: Preparate traditionale

Paste cu brânză și piept de porc afumat

de Amalia pe 4 noiembrie 20188 noiembrie 2020

O rețetă pe cât de simplă pe atât de bună! Mama făcea aceste paste cu brânză proaspătă de vaci într-o tavă mare-mare și tot ce îmi amintesc este gustul de slăninuță de casă prăjită și cât de bine mirosea în toată casa. Cu toții știm că atunci când mâncăm o mâncare ce ne amintește de vremurile din copilărie ni se pare mult mai delicioasă, mai bună, eu prepar destul de des rețete tradiționale tocmai din acest motiv.

Ciorba-din-gaturi-de-curcan-cu-usturoi-5

Ciorbă din gâturi de curcan cu usturoi

de Amalia pe 1 noiembrie 20188 ianuarie 2021

Ciorbă de curcan cu usturoi, mojdai sau zamă aită este ciorba care se face „în timpul săptămânii” adică nimic pretențios, se prepară repede iar ingredientele sunt ieftine :). Eu o prepar destul de des pentru că ne place tare mult !

Supa de rata cu taitei de casa

Supă de rață cu tăiței de casă

de Amalia pe 9 iulie 20188 noiembrie 2020

Supa de rata este un preparat traditional care se serveste mai ales in zilele de duminica atunci cand toata familia se aseaza in jurul mesei.

Mancare-de-hribi-6

Mâncare de hribi ca la Maramureș

de Amalia pe 25 iunie 201830 iulie 2019

O reteta traditionala foarte simpla si gustoasa.

Sos de hrean

Sos de hrean

de Amalia pe 17 aprilie 201820 aprilie 2022

Aș zice că atunci când este vorba de hrean, oamenii se împart în două categorii: cei cărora le place și cei care nu-l cunosc :). Pentru că orice ai zice hreanul este o plantă dată naibii, teribil de sănătoasă și foarte bună dacă știi să-l prepari.

Hremzle - chiftelute de cartofi

Hremzle – chiftelutele soacrei

de Amalia pe 27 martie 201828 iulie 2019

M-am simțit datoare să explic în titlu această denumire de hremzle, ciudată pentru unii dar atât de familiară pentru cei din zona Maramureșului. Nu știu dacă am mai scris dar… [Continuă lectura]

Sarmale cu păsat și călbaș – rețeta domnească a oamenilor de rând

de Amalia pe 17 februarie 201823 decembrie 2020

Despre călbași am o singură amintire, care nu are legătură cu preparatele culinare :) Într-o zi de vară, când băiatul meu cel mare avea doar câteva luni, ne-am întâlnit cu o… [Continuă lectura]

Plăcintă creață – când se coace, dă-o ‘ncoace!

de Amalia pe 2 februarie 201824 septembrie 2020

Da, așa strigau copiii duminică dimineața când de la casa lelei Jenică veneau mirosuri îmbietoare de plăcintă coaptă pe lespede. Plăcinta creață nu este una oarecare, ci una îndelung frământată,… [Continuă lectura]

Placinta cu iaurt si branza

de Amalia pe 16 iunie 201619 aprilie 2021

Placinta cu iaurt si branza este una din placintele noastre preferate! Este foarte gustoasă și se prepară chiar foarte ușor! Puteți să o preparați atât cu brânză sărată, cât și… [Continuă lectura]

Stufat

de Amalia pe 3 iulie 20153 iulie 2015

  Nu fugiti ca e de bine :). Aveam impresia ca stufatul este o mancare din sud ce se face primavara in special de Pasti cu carne de miel, multa… [Continuă lectura]

Cozonaci cu nuca

de Amalia pe 26 iunie 201512 aprilie 2024

Pentru mine cuvantul cozonac inseamna sarbatoare. Familie. Si cu asta cred ca am spus tot. Nu sunt scumpa la vorba (chiar deloc) insa cateodata merg pe principiul ca poti sa exprimi o multitudine… [Continuă lectura]

Placinte pe lespede

de Amalia pe 7 mai 20154 martie 2022

Toate placintele sa vina la mine! Si daca sunt cu branza cu atat mai bine :). Am studiat otara printre neamurile din categoria (g)old age si am constatat ca placintele… [Continuă lectura]

Placinta cu spanac si branza

de Amalia pe 18 noiembrie 201430 iulie 2019

In weekend a fost musai sa „cocalesc” ceva asa ca am preparat aceasta placinta cu spanac si branza. Mi-am propus mai demult sa o prepar insa pentru ca nu-mi place… [Continuă lectura]

Taietei cu varza

de Amalia pe 7 noiembrie 201422 februarie 2020

 Buni, mai ales in zilele de post. Reteta este simpla si cred foarte cunoscuta in Ardeal. Inca nu am postat-o dar uite ca a venit si ziua ei :). Ingrediente:… [Continuă lectura]

Langosi

de Amalia pe 26 iunie 201413 ianuarie 2023

Langosii sau langosele cum le zicea bunica sunt niste placinte din aluat dospit peste care se pun tot felul de umpluturi in special branza sau smantana si branza. Desigur, se pot pune si in interior, tot langosi se numesc :)

Ciorba de miel

de Amalia pe 13 mai 201422 februarie 2020

O ciorba delicioasa cu mult macris :)

Placinte cu urda si marar prajite

de Amalia pe 8 mai 201410 iunie 2021

Placintele cu urda se pot face atat la cuptor, cat si prajite, ambele variante sunt extrem de gustoase doar ca una e mai putin sanatoasa… va las sa ghiciti care :).

Paginație articole

Pagină 1 Pagină 2 Pagină 3 … Pagină 5

Ultimele rețete

  • Secretul unui Risotto Cremos cu Parmezan: Greșeli de Evitat și Trucuri Esențiale

    25 martie 2025
  • Tort Medovik rapid

    21 martie 2025
  • Prajiturele cu piscoturi – fara coacere

    7 martie 2025
  • Prăjitură Cioco-Cioco

    16 decembrie 2024
  • Paste cu ciuperci

    24 septembrie 2024
  • Salata cu paste, mozarella și roșii

    28 iunie 2024
  • Paste cu creveți și usturoi

    27 iunie 2024
  • Tocana de vită cu roșii și ardei

    26 iunie 2024
  • Pui cu orzo cremos și lămâie

    28 mai 2024
  • Pizza fitness

    27 mai 2024

Rețete

  • Idei de mic dejun
  • Panificatie
  • Retete la airfryer
  • Prajituri, deserturi, aluaturi dulci
  • Aperitive
  • Torturi
  • Preparate traditionale
  • Supe, ciorbe
  • Preparate din carne de pui, rata, curcan
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate cu legume
  • Preparate cu peste, fructe de mare
  • Preparate cu carne de vaca
  • Preparate din carne de miel, iepure
  • Preparate de post
  • Garnituri
  • Pizza, paste
  • Salate
  • Sosuri
  • Bauturi
  • Conserve si preparate pentru iarna
  • Meniu de Pasti
  • Retete de la cititoare
  • Alte retete

Vă recomand și aceste rețete

  • Aperitive reci – idei de platouri aperitive

  • Blat de tort – reteta de baza

  • Tort Egiptean

  • Prajitura tavalita in nuca de cocos

  • Orez cu lapte turcesc – sutlac

  • Prajitura Craiasa Zapezii – Redescopera dulciurile copilariei

  • Cum se fac galustele din gris

  • Prajitura Inghetata falsa

  • Ruladă aperitiv cu caşcaval, şuncă, măsline şi ardei

  • Mancare de linte rosie

  • Terci de ovăz – rețeta de bază

  • Prajitura „Tavalita” cu nuca de cocos

S-ar putea să vă mai placă și

Reteta de ciorba de burta

Dar si delicioasa ciorba de perisoare.

Cunoscutul tort egiptean.

Pe lângă acestea, merită să aruncați o privire pe rețeta de prajitura Craiasa Zapezii

Laura Adamache - rețete culinare

Delicatesa

Rețete cu Gina Bradea

Rețete cu Laura Laurențiu

Hai să gătim cu Amalia - Blog cu rețete culinare - Copyright © 2025 . Toate drepturile rezervate.
Tema Fooding de FRT