Sărățele crocante cu brânză

Am atatea retete de saratele  pe blog incat nu mai stiu cum sa denumesc retetele noi de saratele :) Ce este cert , e ca aceasta e cea mai buna reteta de saratele de cand ma stiu! Si sunt corecta si sincera cand va scriu asta, am facut o comparatie rapid si pot sa spun ca asa saratele bune nu am mai mancat niciodata! Crocante, fragede, aluatul se desface foi foi. Si se prepara atat de usor ca nu va puteti inchipui!

Sunt excelente de sarbatori sau atunci cand aveti un eveniment in familie. Ceti face pou siguranta o sa placa tuturor, va spun din start ca puteti face portie dubla din prima!

O singura recomandare am, vis a vis de branza ce se foloseste.

Va recomand branza trapist ( da asa se numeste), este o branza putin mai tare, sau daca nu gastiti puteti folosi, gouda, masdam in cel din urma caz cascavalul clasic. Exclus mozarella.

Si acum va scriu rapid repejor reteta , abia astept sa o incercati si sa mi scrieti cum vi s-au parut aceste delicioase saratele crocantele :)

Sărățele crocante cu brânză

Ingrediente:

  • 500g faina alba de grau de tip 000
  • 250g unt sau margarina
  • 1 lingura untura
  • 1 lingura sare
  • 25g drojdie proaspata
  • 100ml lapte caldut
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 galbenusuri de ou
  • aproximativ 100ml smantana fermentata minim 20% grasime
  • 200g branza trapista ( gouda, masdam)

Pentru pus deasupra:

  • 2 albusuri, seminte de chimen, susan, in sau sare

Mod de preparare:

Pentru inceput amestecati zaharul cu laptele caldut si drojdia zdrobita. Se lasa sa stea 10 minute la cald.

Se amesteca faina cernuta cu sarea, se adauga untul sfaramat si untura , se adauga galbenusurile si amestecul de drojdie.

Framantati si la sfarsit adaugati smantana. Cantitatea este arpoximativa, trebuie sa obtineti un aluat moale dar nu lipicios, pe care il acoperiti cu o folie si-l lasati sa stea o jumatate de ora.

Dupa ce aluatul a crescut 30 de minute intindeti aluatul intr-o foaie cu grosime 5 -6 mm, presarati 2/3 din branza rasa fin si rulati strans ( ca si la cuibul de viespe).

Apoi sulul obtinut in indoiti in doua ( ca si litera C presata adica cu partea de sus peste cea de jos)

Taiati bucata de aluat in doua ca sa lucrati mai usor ( intr-o bucata sunt practic doua bucati de aluat rulat).

 

Intindeti aluatul intr-o foaie de aproximativ 5mm grosime, ungeti foaia cu albus batut, presarati branza rasa fin, seminte sau sare. Apasati usor cu palma sa se lipeasca branza si semintele bine si taiati aluatul bastoane. Dimensiunile le stabiliti voi :)

 

Asezati saratelele una langa alta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti timp de 13- 15 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius. Saratelele vor creste in acest timp si se vor rumeni frumos.

 

Repetati operatiunea.

Mie mi-au iesit 2,5 tavi mari de saratele.

Se pot pastra pana la 7 zile intr-o cutie de carton.

Reteta este preluata de pe un blog din Ungaria.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Sărățele crocante cu brânză”

  1. La multi ani,Amalia!
    Am incercat și sunt extrem de multumita. Suuuper rețetă.Nu am urmat toți pașii(am făcut aluatul dar nu am mai rulat etc) și am îmbunătățit cu 1 lingura bulion. Sunt senzație!!! Mersi pt rețetă. Este cea mai bună și simplă rețetă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.