Salată de fasole verde cu feta și crutoane

 

De cand am vazut aceasta reteta pe blogul Laurei Adamache am stiut ca in secunda 2 o sa o incerc, mi s-a parut foarte buna.

Salata de fasole verde cu feta și crutoane este un preparat ce se face in fix 15 minute cu tot cu pregatirea ingredientelor. Este usoara, satioasa si nu in ultimul rand sanatoasa, o puteti servi la pranz sau la cina sau atunci cand se anunta musafiri.

Salata se poate pregati cu cateva ore inainte de servire, doar crutoanele va recomand sa le adaugati la sfarsit ca sa nu se inmoaie.

Mai puteti adauga masline sau rosii cherry si la fel ca si mine putin usturoi, ii da un gust super bun.

Salată de fasole verde cu feta și crutoane

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 500g fasole verde
  • 150g branza feta (puteti folosi si telemea daca nu va place branza feta)
  • 2 felii de paine ( de preferat rustica)
  • 2 oua
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 3-4  linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Pentru inceput punem o oala cu apa si putina sare la fiert.

Eu am folosit fasole verde congelata asa ca am fiert-o aproximativ 5 minute cat sa fie crocanta. Apoi am strecurat-o sub jet de apa rece.

Daca folositi fasole proaspata, taiati capetele si o rupeti bucati de 3 – 4 cm. Si desigur o fierbeti mai mult, cred ca aprox. 10 minute.

Dupa ce-am fiert fasolea am preparat crutoanele.

Desigur puteti folosi crutoane gata cumparate, eu prefer de cele mai multe ori sa le prepar acasa sunt un bun motiv pentru a folosi painea mai veche.

Incingem o lingura de ulei intr-o tigaie, apoi adaugam feliile de paine taiate cubulete de circa 2 cm. Le parjim amestecand usor si le scoatem pe o farfurie.

Preparam ouale intr-o tigaie antiaderenta si am adaugat ouale, apoi rapid cu o paleta de lemn am amestecat pana s-au prajit. Am condimentat cu sare si piper.

Branza feta o taiem cubulete de aproximativ 1cm.

Totul este pregatit nu ne ramane decat sa asamblam salata:

Punem fasolea verde bine scursa si racita intr-un vas apoi adaugam ouale, crutoanele si branza feta.

Adaugam sare, piper, usturoiul zdrobit si uleiul de masline. Amestecam usor cu grija sa nu zdrobim cubuletele de feta.

Servim salata imediat.

 

Pofta buna!

Sursa retetei aici.

Alte retete cu fasole verde gasiti aici:

Fasole verde cu usturoi

Pui cu fasole verde

Salata de fasole verde

Fasole verde la cuptor

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.