Si cand se lasa seara, seara, imi vine dor de … gatit :). Daca va intrebati cine mai gateste pe caldurile astea, va raspund: eu, dar cu mai putina carne si mai multe legume. Reteta de mai jos este cu fasole verde (preferata mea), prima productie din anul asta primita de la mama.
Ingrediente:
- 1kg fasole verde
- 200g morcovi
- 150g ceapa
- 50ml ulei
- 3 oua
- 300ml smantana
1. Fasolea se curata de capete, se spala bine si apoi se rupe in doua.
2. Morcovul il curatam si-l dam pe razatoarea mare.
3. Incingem uleiul, adaugam morcovul ras si lasam sa se soteze timp de 4 minute. Adaugam ceapa tocata si mai lasam 5 minute.
Apoi punem fasolea, sare, amestecam si lasam sa se faca cu capac la foc mic 10 min. Mai adaugam apa calduta ( cam 150ml ) si lasam inca 20 min, practic pana cand fasolea este fiarta.
4. Incingem cuptorul la 200g C
Punem amestecul de fasole, morcovi si ceapa intr-un vas termorezistent si adaugam ouale batute cu smantana si putina sare.
Coacem aproximativ 10 minute pana se rumeneste frumos deasupra.
Servim.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]