In perioada asta se poarta porumbul fiert . Da, ati citit corect, acum e sezonul cand gasim porumb numai bun de fiert. Trebuie sa va spun ca atunci cand il… [Continuă lectura]
Categorie: Preparate traditionale
Iahnie de fasole – reteta traditionala
Am aceasta reteta de la colega mea, o doamna tare draguta, este o reteta de fasole asa cum se face la tara intr-o zona din Ardeal, va invit sa o… [Continuă lectura]
Placinta cu branza ca la bunica
Introducerea la aceasta reteta este bineinteles din copilarie. Unde sa mananci placinte cu coaja crocanta si umplutura cu multa branza decat la tara. Tin minte ca bunica ne facea… [Continuă lectura]
Salata de boeuf
Salata de boeuf este o mâncare populară în România , numită și „rusească” în Republica Moldova. Este adesea servită ca felul întâi în ocazii festive sau ca „entre”. Salata de boeuf cuprinde morcovi, mazăre, fasole verzi, cartofi, carne de vită cu toate fierte precum castraveți murați și, unde este nevoie, tăiate în cubulețe, fiind legate cu maioneza. Se ornează cu maioneză, măsline negre, mărar și gogoșari murați.
Covrigi cu susan sau mac
Covrigii sunt preferatii mei . Tot mi-am propus sa fac dar imi era groaza ca toata bucataria va fi numai faina … pana la urma pofta a invins ,… [Continuă lectura]
Galuste de mamaliga cu ciuperci si sunca
Reteta este din „Practic in bucatarie”, m-am uitat prin ea la un chiosc de ziare, singura reteta care mi-a atras atentia a fost asta. Cantitatile sunt la ochi am retinut… [Continuă lectura]
Tocanita de pui
Tocanita de pui facuta dupa o reteta este de la bunica mea si este mancarea preferata de cand ma stiu.
Gusa de porc cu usturoi
Reteta e super simpla. Eu am avut o bucata de gusa proaspata de aproximativ un 1,2 kg. Am pus-o la fiert cu cateva boabe de piper si 2-3 frunze de… [Continuă lectura]
Iahnie de fasole
Daca exista o mancare ce se cere mereu, ce o pot face daca e sarbatoare sau nu aceasta e iahnia de fasole. Mereu s-a cerut in mesele de familie, mai… [Continuă lectura]
Supa-gulas
O supa consistenta, aromele care se folosesc ii dau un gust excelent. Ingrediente: 700 gr carne de vita ( pulpa sau ceafa) 5 cepe 2 linguri ulei 2 morcovi taiati betisoare… [Continuă lectura]
Langosi
Ingrediente: 1 cub de drojdie sau drojdia necesara ptr 1/2 kg de faina, 1/2 kg faina 100 ml ulei un vf de cutit de sare, apa calduta aprox 200… [Continuă lectura]