• Acasă
  • Aperitive
    • Mic dejun
  • Ciorbe
  • Prajituri
  • Torturi
  • Pizza&paste
  • Salate
  • Despre mine
  • Contact
Sari la conținut

Hai sa gatim cu Amalia! – Retete culinare pentru toate gusturile.

  • Acasă
  • Aperitive
    • Mic dejun
  • Ciorbe
  • Prajituri
  • Torturi
  • Pizza&paste
  • Salate
  • Despre mine
  • Contact

Categorie: Preparate traditionale

Porumb fiert

de Amalia pe 12 august 20088 martie 2020

In perioada asta se poarta porumbul fiert . Da, ati citit corect, acum e sezonul cand gasim porumb numai bun de fiert. Trebuie sa va spun ca atunci cand il… [Continuă lectura]

Iahnie de fasole – reteta traditionala

de Amalia pe 25 iulie 20088 martie 2020

Am aceasta reteta de la colega mea, o doamna tare draguta, este o reteta de fasole asa cum se face la tara intr-o zona din Ardeal, va invit sa o… [Continuă lectura]

Placinta cu branza ca la bunica

de Amalia pe 19 mai 200826 aprilie 2016

  Introducerea la aceasta reteta este bineinteles din copilarie. Unde sa mananci placinte cu coaja crocanta si umplutura cu multa branza decat la tara. Tin minte ca bunica ne facea… [Continuă lectura]

Salata-de-boeuf-1

Salata de boeuf

de Amalia pe 1 mai 200812 noiembrie 2019

Salata de boeuf este o mâncare populară în România , numită și „rusească” în Republica Moldova. Este adesea servită ca felul întâi în ocazii festive sau ca „entre”. Salata de boeuf cuprinde morcovi, mazăre, fasole verzi, cartofi, carne de vită cu toate fierte precum castraveți murați și, unde este nevoie, tăiate în cubulețe, fiind legate cu maioneza. Se ornează cu maioneză, măsline negre, mărar și gogoșari murați.

Covrigi cu susan sau mac

de Amalia pe 11 martie 20088 martie 2020

  Covrigii sunt preferatii mei . Tot mi-am propus sa fac dar imi era groaza ca toata bucataria va fi numai faina … pana la urma pofta a invins ,… [Continuă lectura]

Galuste de mamaliga cu ciuperci si sunca

de Amalia pe 7 martie 20088 martie 2020

Reteta este din „Practic in bucatarie”, m-am uitat prin ea la un chiosc de ziare, singura reteta care mi-a atras atentia a fost asta. Cantitatile sunt la ochi am retinut… [Continuă lectura]

Tocanita de pui

de Amalia pe 14 februarie 200821 iulie 2023

Tocanita de pui facuta dupa o reteta este de la bunica mea si este mancarea preferata de cand ma stiu.

Gusa de porc cu usturoi

de Amalia pe 14 februarie 20088 martie 2020

Reteta e super simpla. Eu am avut o bucata de gusa proaspata de aproximativ un 1,2 kg. Am pus-o la fiert cu cateva boabe de piper si 2-3 frunze de… [Continuă lectura]

Iahnie de fasole

de Amalia pe 13 februarie 200827 octombrie 2020

Daca exista o mancare ce se cere mereu, ce o pot face daca e sarbatoare sau nu aceasta e iahnia de fasole. Mereu s-a cerut in mesele de familie, mai… [Continuă lectura]

Supa-gulas

de Amalia pe 8 februarie 20088 martie 2020

O supa consistenta, aromele care se folosesc ii  dau un gust excelent. Ingrediente: 700 gr carne de vita ( pulpa sau ceafa) 5 cepe 2 linguri ulei 2 morcovi taiati betisoare… [Continuă lectura]

Langosi

de Amalia pe 2 august 20078 martie 2020

  Ingrediente: 1 cub de drojdie sau drojdia necesara ptr 1/2 kg de faina, 1/2 kg faina 100 ml ulei un vf de cutit de sare, apa calduta aprox 200… [Continuă lectura]

Paginație articole

Pagină 1 … Pagină 4 Pagină 5

Ultimele rețete

  • Secretul unui Risotto Cremos cu Parmezan: Greșeli de Evitat și Trucuri Esențiale

    25 martie 2025
  • Tort Medovik rapid

    21 martie 2025
  • Prajiturele cu piscoturi – fara coacere

    7 martie 2025
  • Prăjitură Cioco-Cioco

    16 decembrie 2024
  • Paste cu ciuperci

    24 septembrie 2024
  • Salata cu paste, mozarella și roșii

    28 iunie 2024
  • Paste cu creveți și usturoi

    27 iunie 2024
  • Tocana de vită cu roșii și ardei

    26 iunie 2024
  • Pui cu orzo cremos și lămâie

    28 mai 2024
  • Pizza fitness

    27 mai 2024

Rețete

  • Prajituri, deserturi, aluaturi dulci
  • Idei de mic dejun
  • Panificatie
  • Retete la airfryer
  • Aperitive
  • Torturi
  • Preparate traditionale
  • Supe, ciorbe
  • Preparate din carne de pui, rata, curcan
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate cu legume
  • Preparate cu peste, fructe de mare
  • Preparate cu carne de vaca
  • Preparate din carne de miel, iepure
  • Preparate de post
  • Garnituri
  • Pizza, paste
  • Salate
  • Sosuri
  • Bauturi
  • Conserve si preparate pentru iarna
  • Meniu de Pasti
  • Retete de la cititoare
  • Alte retete

Vă recomand și aceste rețete

  • Aperitive reci – idei de platouri aperitive

  • Blat de tort – reteta de baza

  • Tort Egiptean

  • Prajitura tavalita in nuca de cocos

  • Orez cu lapte turcesc – sutlac

  • Prajitura Craiasa Zapezii – Redescopera dulciurile copilariei

  • Cum se fac galustele din gris

  • Prajitura Inghetata falsa

  • Ruladă aperitiv cu caşcaval, şuncă, măsline şi ardei

  • Mancare de linte rosie

  • Terci de ovăz – rețeta de bază

  • Prajitura „Tavalita” cu nuca de cocos

S-ar putea să vă mai placă și

Reteta de ciorba de burta

Dar si delicioasa ciorba de perisoare.

Cunoscutul tort egiptean.

Pe lângă acestea, merită să aruncați o privire pe rețeta de prajitura Craiasa Zapezii

Laura Adamache - rețete culinare

Delicatesa

Rețete cu Gina Bradea

Rețete cu Laura Laurențiu

Hai să gătim cu Amalia - Blog cu rețete culinare - Copyright © 2025 . Toate drepturile rezervate.
Tema Fooding de FRT