Budinca de taietei cu branza

 

Budinca asta o facea mama mereu cand eram mica, este foarte usor de facut si poate inlocui cu succes un mic dejun sau o cina.
 
Ingrediente:
  • 500 gr branza de vaci
  • 300 gr paste ( va las pe voi sa va alegeti modelul, eu am pus taietei din aceeia lati)
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar, ( daca va place mai dulce puteti adauga mai mult )
  • coaja de lamaie, stafide.
  • + 2 oua pentru pus deasupra
Galbenusurile se amesteca cu zahar bine-bine si apoi se adauga branza , albusurile batute spuma, stafidele coaja de lamaie.Se adauga pastele fierte si se amesteca usor.
Se pune amestecul intr-o tava unsa generos cu unt si tapetata cu pesmet. Se bat 2 oua si se pun deasupra. Se coace 35 de min la foc mic. Se pudreaza cu zahar si se taie. Se poate servi atat calda cat si rece.

12 comentarii la „Budinca de taietei cu branza”

  1. buna amalia! imi place cum arata budinca ta, o sa o fac si eu ca imi place dar niciodata nu mi-a iesit cum am vrut! sper sa-mi iasa ca a ta!

    dark angel

  2. Buna Amalia! Alta reteta buuuna… Va garantez ca e gustoasa!!! La noi in ardeal i se spune „vargabeles”.
    Te anunt ca tocmai imi concep blogul si cand va fi gata te anunt!

  3. Cand am vazut reteta asta mi-am adus aminte de mama mea(ea nu mai este),obisnuia sa o faca pt.noi cand eram mici.O s-o fac si eu cat de curand pt.copiii mei.Multumesc ca mi-ai adus-o aminte!

  4. Amalia, ce zici , pot sa o fac sarata? in loc de zahar pot sa pun un pic de sare sau imi trebuie si un pic de braza telemea?

  5. Poti sa o faci sarata, daca folosesti branza telemea sa pui si 100 de g de smantana . Cu branza de vaci sincer nu stiu cum iasa sarata, sa-mi scrii ca-s curioasa :)

  6. Amalia,
    am facut-o dulce pana la urma :)
    Am facut doar jumatate din cantitati, dar totusi am pus ceva mai multa branza, adica vreo 300g si am pus si vreo 50 de grame sarata. Am mai adaugat si ceva zahar 1 lingura si ceva, nu prea mult.
    Rezultatul… delicios! Nu m-am putut abtine si am mancat 2 portii.
    Am sa o refac cu siguranta si in varianta sarata.
    In afara de faptul ca este foarte buna, imi trezeste amintiri din copilarie… placinta facuta de bunica intr-o tava neagra si stramba … mi se parea o bunatate!
    Dany

  7. Noi ii spuneam macaroane cu branza, si imi placea in mod deosebit partea rumenita de pe marginea tavii :) Acum trebuie sa o fac neaparat ca nu se mai poate :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.