Tort cu portocale

Aceasta reteta o am de la o buna prietena, Claudia, care gateste minunat.

Ingrendiente:

  • 1 blat de tort clasic ( cumparat sau facut din 6 oua)
    2 portocale mari
    1 l smantana ptr frisca
    6 oua
    250 ml lapte
    40 gr gelatina
    200 gr zahar
    1 esenta de portocale

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile , 150 gr zahar, coaja rasa de la portocale se amesteca cateva minute , se adauga laptele si se pun la fiert pe aburi amestecand pana se ingroasa putin.
Gelatina se dizolva in aprox 150 ml apa rece, se lasa 2 min, apoi se amesteca cu crema fiarta si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se bate frisca ( 500ml)

se bat albusurile, fara zahar

Asa arata crema de galbenusuri cand incepe sa se ingroase.

Se amesteca toate ( crema , frisca, albusurile)

Se imbraca in folie o forma de tort (d=26 cm). Se aseaza blat, crema, blat, crema, blat si se da la rece 3-4 ore sau mai mult ( de pe-o zi pe alta).

Se orneaza cu restul de frisca dupa gustul si imaginatia fiecaruia.

o sectiune

si o alta varianta de ornare

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


7 comentarii la „Tort cu portocale”

  1. buna ziua! am cautat frisca pentru smantana in comert la 1 litru. eu am gasit doar la 200 ml ; imi puteti va rog recomanda o marca ? macar sa aibe 500 ml

    1. Eu folosesc cand smantana naturala cand vegetala… la inceputurile blgului foloseam numai smantana vegetala. Cea pe care o recomand este de la Meggle cutie albastra si se gaseste la 1 l la Kaufland.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.