Tort cu portocale

Aceasta reteta o am de la o buna prietena, Claudia, care gateste minunat.

Ingrendiente:

  • 1 blat de tort clasic ( cumparat sau facut din 6 oua)
    2 portocale mari
    1 l smantana ptr frisca
    6 oua
    250 ml lapte
    40 gr gelatina
    200 gr zahar
    1 esenta de portocale

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile , 150 gr zahar, coaja rasa de la portocale se amesteca cateva minute , se adauga laptele si se pun la fiert pe aburi amestecand pana se ingroasa putin.
Gelatina se dizolva in aprox 150 ml apa rece, se lasa 2 min, apoi se amesteca cu crema fiarta si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se bate frisca ( 500ml)

se bat albusurile, fara zahar

Asa arata crema de galbenusuri cand incepe sa se ingroase.

Se amesteca toate ( crema , frisca, albusurile)

Se imbraca in folie o forma de tort (d=26 cm). Se aseaza blat, crema, blat, crema, blat si se da la rece 3-4 ore sau mai mult ( de pe-o zi pe alta).

Se orneaza cu restul de frisca dupa gustul si imaginatia fiecaruia.

o sectiune

si o alta varianta de ornare

 

7 comentarii la „Tort cu portocale”

  1. buna ziua! am cautat frisca pentru smantana in comert la 1 litru. eu am gasit doar la 200 ml ; imi puteti va rog recomanda o marca ? macar sa aibe 500 ml

    1. Eu folosesc cand smantana naturala cand vegetala… la inceputurile blgului foloseam numai smantana vegetala. Cea pe care o recomand este de la Meggle cutie albastra si se gaseste la 1 l la Kaufland.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.