Clătită olandeză cu fulgi de ovăz

Vă prezint  o versiune mai sănătoasă a faimoasei clătite olandeze pentru copii. Spun mai sănătoasă, pentru că nu există zahăr adăugat și în loc de făină de grâu se folosesc  fulgi de ovăz. Fulgii de ovăz dau o senzatie de satietate, astfel ca o felie din aceasta clatita este suficienta pentru micul dejun. Indraznesc sa spun ca clatita olandeza cu fulgi de ovaz este la fel de buna ca cea originala are margini crocante și un centru moale. Se face rapid in catreva minute (maxim 5) la care se adauga timpul de coacere. Pe lista de ingrediente gasiti ​​fulgi de ovăz, lapte și ouă sunt sigura ca le aveti in casa.

Clatita se poate servi cu unt de arahide si banane sau orice alt fruct , iaurt , gem, crema de branza . Este un mic dejun delicios si sanatos.

Clătită olandeză cu fulgi de ovăz

Ingrediente ( 2 portii)

  • 3 oua,
  • 200 ml lapte,
  • 85g fulgi de ovaz,
  • ¼ lingurita de praf de copt,
  • ½ lingurita de extract de vanilie,
  • un vârf de cuțit de sare,

Pentru servit:

  • 30g unt
  • 2 linguri unt de arahide sau gem, iaurt, crema de branza
  • 1 banana sau alte fructe

PREGATIREA:

Încingem cuptorul la 220 de grade Celsius.

Puneti toate ingredientele pentru clatita în vasul blenderului și amestecă timp de 1-2 minute, astfel încât ingredientele să se combine și fulgii de ovăz să se sfărâme bine.

Încingem împreună cu cuptorul o tavă de fontă cu diametrul de 25 cm. Puneti 1 lingura si jumatate de unt in tava si asteptati pana se topeste la cuptor. Apoi scoateți imediat vasul și turnați aluatul de clătite.

Coaceți clatita aproximativ 15-20 de minute.

Clatita va fi gata cand partile laterale sunt bine sus si intreaga prajitura este rumenita.

Scoateti tigaia si puneti toppingul deasupra. Eu am pus unt de arahide, banane si fructe de padure.

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.