Tocană scurtă de vită

O modalitate simpla si rapida de a gati carnea de vita. Daca va ganditi la vita noastra stramoseasca nu e vorba de ea, vorbim de Black Angus. Carnea de vită Black Angus este considerată cea mai bună carne de vită în prezent în multe țări ale lumii, datorită numeroaselor  beneficii.  Este o carne cu un aspect deosebit creat de cantitatea de grăsime intramusculară, cu un  gust incredibil de bun. Gustul ei după cea a fost gătită este delicios, este o carne fragedă care pur și simplu se topește în gură. Este visul oricui să mănânce ceva foarte gustos, hrănitor și în același timp sănătos. 

Lasand la o parte toate calitatile ei, va scriu ca aceasta reteta am gasit o pe un cont slav, mi-a placut faptul ca arata foarte bine tocmai prin simplitatea ei. Nu aveti nevoie de multe ingrediente, decat de cele de baza pentru o tocanita: carne, ceapa, sare, piper, ardei. Uleiul in cazul de fata l-am inlocuit cu unt si bine am facut.

Ce este recomandat, o oala de fonta sau o oala cu pereti mai grosi care raspandesc caldura in mod uniform.

Ca si garnitura recomand piure-ul de cartofi dar cred ca merge la fel de bine si cu o mamaliguta.

Mai multe nu va mai scriu decat reteta.

Tocană scurtă de vită

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vita ( pulpa, vrabioara, nuca, chiulota)
  • 4 cepe potrivite
  • 4 catei de usturoi
  • 70g unt
  • sare, piper
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita cimbru uscat

Carnea o taiem bucati mai marisoare.

Ceapa o tocam marunt, la fel si usturoiul.

Intr-o oala mai groasa punem carnea, ceapa, usturoiul, adaugam untul si 50 ml apa.

 

Acoperim oala cu un capac si lasam sa se faca la foc mic 1 ora. Apoi adaugam sare, piper, boiaua, cimbrul, pasta de ardei si punem din nou sa se faca la foc mic aproximativ 30 de minute.

Daca sosul scade prea mult mai adaugati putina apa.

Serviti cu cartofi piure si salata.

Pofta buna!

Ia uitati cat este de frageda

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


3 comentarii la „Tocană scurtă de vită”

  1. Aceasta reteta de tocana scurta de vita este una perfecta pentru a prepara o masa delicioasa si sanatoasa. Carnea de Black Angus este cu siguranta un ingredient care face diferenta si aduce un plus de savoare. Sper sa va inspire si sa degustati cu placere acest fel de mancare uimitor de gustos. O recomand cu drag!

  2. Aceasta reteta de tocanita de vita pare extrem de delicioasa! Sunt de acord cu tine, uneori simplitatea poate face minuni. Imi place ideea de a adauga in reteta si pasta de ardei pentru a da un gust aparte preparatului. Sunt convinsa ca aceasta combinatie de arome este una desavarsita! Voi incerca cu siguranta aceasta reteta, mai ales ca sunt o mare iubitoare de carne de vita Black Angus. Multumesc pentru recomandare si voi urmari cu mare interes si alte retete de pe blog-ul tau. Felicitari pentru munca depusa si pentru stilul clar de a prezenta retetele! O zi minunata sa ai!

  3. Aceasta reteta se pare ca arata extrem de delicioasa si simpla de preparat. Chiar daca este vorba despre carne de vita Black Angus, cantitatea de grasime intramusculara si gustul incredibil de bun fac toate eforturile sa merite. Este minunat cum doar cateva ingrediente de baza pot crea o tocanita atat de savuroasa. O voi incerca cu siguranta si sper sa iasa la fel de bine si la mine. Multumesc pentru reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.