Salată cu pâine uscată (panzanella) cu avocado și castravete

Ador salata panzanella! Daca nu ati auzit de ea va scriu pe scurt ca este o salata originara din Italia, cu paine veche, ceapa si rosii, foarte populara vara. Poate include castraveți si uneori busuioc si este completata de ulei de masline si otet.

Reteta de panzanella cu avocado si castravete verde este o varianta fresh a retetei traditionale. Aceasta varianta verde are in plus si ierburi folosite ca dressing ceea ce-i aduce o aroma aparte. Merge de minune servita cu piept de pui la gratar.

Ce tip de paine se foloseste pentru salata ?

In primul rand painea cu maia este cea recomandata. O alta varianta ar fi ciabatta , focaccia sau bagehta. Painea veche este o alternativa foarte buna.

 

Salată cu pâine uscată (panzanella) cu avocado și castravete

Ingrediente 4 portii:

  • 300 g paine taiata cuburi
  • 2 avocado
  • 1 castravete crud aprox 200g

Pentru dressing:

  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • cateva frunze de busuioc proaspat taiate fasii subtiri
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita piper

Puteti praji painea la cuptor sau in varianta rapida la tigaie (este recomandat sa folositi o tigaie groasa de fonta).

In varianta la cuptor incingeti cuptorul la 200grade Celsius.

Puneti putin ulei de masline pe paine si asezonati cu sare.

Puneti cubuletele de paine in tava in care ati pus hartie de coopt si coaceti painea aproximativ 7-8 minute intorcand usor cubuletele pana se rumenesc.

In varianta la tigaie, incingeti tigaia, adaugati painea si prajiti pana cand cuburile se rumensc frumos pe toate partile apoi le scoateti pe o farfurie si le lasati sa se raceasca.

Pentru dressing amestecati intr-un bol toate ingredientele. Puteti sa le puneti si intr-un blender si sa le mixati pana obtineti un amestec cremos.

Taiati castravetele si avocado felii apoi le puneti intr-un castron. Adaugati painea si dressingul. Amestecati usor.

Serviti imediat.

Asa cum am scris merge foarte bine cu un piept de pui la gratar. Reteta de piept de pui la gratar o gasiti aici.

Pofta buna!

 

Reteta este preluata de aici.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.