Nu cred ca exista persoana care sa iubeasca mai mult ca si mine cornuletele. Cred ca as manca zilnic la orice ora…daca stau sa ma gandesc cred ca am mai scris asta in introducerea la cateva retete de prajituri, concluzia ar fi ca iubesc dulciurile dar unele mai presus decat altele :) Imi place si sa le prepar si sa le consum si desigur si sa va scriu retetele in speranta ca le veti incerca. Voi stiti ca nu dati gres cu retetele mele si mai stiti ca scriu cu drag retetele. Cred ca asta inseamna sa fii blogger culinar, sa scrii cu drag despre pasiunea ta, in cazul de fata gatitul. Fac o paranteza si va scriu ca din pacate sunt putini bloggeri culinari care scriu cu pasiune si drag , majoritatea vad asta ca pe un job, se vede din lecturarea retetelor. Eu sper sa raman printre cei pe care pun suflet in ceea ce fac si care pastreaza o relatie de prietenie cu cititorii. Inchei paranteza si revin la reteta de cornulete caci stiti voi cum e cu vorba multa ( ar trebui sa stie si google zicala asta, dar na e o chestie artificiala, nu putem avea pretentii)
Cornuletele cu mac se prepara usor si rapid, am incercat o noua tehnica de a pune umplutura. In principiu, ungem aluatul cu umplutura si apoi taiem triunghiuri pe care le rulam. Merge repede si usor o sa vedeti, cat despre rezultat, uai…sunt efectiv de vis, cornuletele se topesc in gura iar aroma de mac este de neegalat. Singurul inconvenient este ca trebuie sa folositi mac macinat, asadar o masina de macinat mac e necesara. Sau poate gasiti mac gata macinat si ati rezolvat problema.
Cornulețe fragede cu mac
Ingrediente
Pentru aluat:
- 375g faina alba de grau
- 150g unt ( puteti folosi si untura 100g)
- 1 ou
- 60g zahar pudra
- 75ml lapte
- sucul si coaja rasa de la o jumatate de lamaie
- 1 lingurita praf de copt
- 200g mac macinat
- 120ml lapte
- 150g zahar
- 1 plic zahar vaniliat
Pentru inceput pregatim umplura de mac.
Puneti la foc mic laptele cu zaharul pana ce acesta se topeste, adaugati semintele de mac, amestecati si lasati sa se raceasca.
Puneti faina intr-un bol si adaugati praful de copt si untul rece taiat bucatele. Mixati usor pana se omogenizeaza apoi adaugati restul ingreidentelor si framantati rapid un aluat usor elastic. Infasurati aluatul cu o folie si-l puneti la rece timp de o ora.
Apoi presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul in foaie de aproximativ 2 mm grosime .Ungeti aluatul cu umplutura de mac si taiati triunghiuri cu taietorul pentru pizza. Rulati si asezati cornuletele in tava
Puteti face ca mine (vedeti in foto).
Sau puteti imparti aluatul in trei apoi fiecare parte sa o intindeti intr-un cerc cu diametrul de 38cm. Taiati aluatul in 16 felii si lasati putin loc la baza triunghiului apoi rulati usor.
Coaceti cornuletele la 180 de grade Celsius timp de 10-15 minute daca cornuletele sunt mai mici asa ca ale mele sau 15- 20 de minute daca le faceti in varianta a doua.
Caldute le dati prin zahar pudra.
Observatie:
Nu reduceti cantitatea de zahar din umplutura, daca macul nu este suficient de dulce ramane un gust usor amarui.
Cornuletele pot fi congelate si dupa coacere si sunt foarte gustoase chiar si dupa dezghetare.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Nu pot decat sa ma inclin in fata ta pentru ca esti unul dintre putinii care scriu cu atata pasiune si drag despre gatit si retetele tale. Este imposibil sa nu te admir pentru felul in care transpui in cuvinte bucuria ta de a pregati si a impartasi cu noi retetele tale minunate. Sunt convinsa ca aceste cornulete cu mac sunt absolut delicioase si ca nu ai exagerat cand ai spus ca sunt de vis. Si eu sunt mare iubitoare de dulciuri si deja mi-ai facut pofta cu descrierea lor. Voi incerca si eu sa le prepar folosind noua ta tehnica cu umplutura de mac, sunt sigura ca vor fi un succes. Iti multumesc pentru tot ceea ce faci si sper sa ramai mereu asa, cu sufletul deschis si pasiunea pentru gatit la fel de aprinsa. Felicitari pentru reteta si pentru modul in care o impartasesti cu noi!
Cred că este unul din cele mai frumoase mesaje pe care le-am primit în ultima vreme. Multumesc din suflet!