Tocanita de pipote si inimi


Recunosc ca-mi place mamaliga si tocanita , doar cu asta am crescut… tin minte ca atunci cand eram mica era tare greu pentru bunica sa imparta o inima, o pipota si un ficat de pui la cativa nepoti :)). Asa ca in amintirea vremurilor din copilarie ( si nu numai) am facut aceasta tocanita.
Avem nevoie de:
600g ( o caserola) pipote si inimi de pui
2 cepe mari
1 lingura boia dulce
100 ml bulion
sare, piper
1 lingura faina
ulei
Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei , intr-o cratita cu capac pana se inmoaie si devine sticloasa ( puneti putina apa sa nu se prajeasca prea tare). Se adauga boia , se amesteca de cateva ori si apoi se pun maruntaiele spalate. Amestecam pana acestea se albesc putin ( vezi foto). Se acopera cu apa , se adauga sare, bulion si daca aveti 1 lingura pasta de ardei.

Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt fierte, separat se amesteca faina cu putina apa si se toarna in oala, amestecand mereu.Lasam sa mai dea cateva clocote. Se potriveste de sare si piper . Servim cu mamaliguta si muraturi .

25 de comentarii la „Tocanita de pipote si inimi”

  1. imi place forte tare sa mananc dar din cauza greutatii nu mai am voie .Asta este doar miros .POFTA BUNA

      1. Ioana poti manca dar portii mai mici :), daca ai probleme cu greutatea uita-te la retetele cu legume poate gasesti ceva pe gustul tau .

  2. acum am terminat de facut tocanita,a esit super buna.este prima oara cand intru pe blogul tau ,retetele sunt foarte detaliate,sunt usor de facut si asa mai avem si noi o mana de ajutor caci ramanem in pana de idei.te felicit Amalia si tine/o tot asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.