Ingrediente pentru reteta de mamaliga cu branza in paturi
- faina de malai
- 2-3 bucati carnati putin afumati
- 300-400 g branza framantata
- 4 oua
- 200 ml smantana
- ulei
- sare
Cum preparam reteta de mamaliga cu branza in paturi?
Se face o mamaliga putin mai moale si se lasa putin sa se raceasca.
Carnatul se taie cubulete si se prajeste. Intr-o tava mai groasa se pune putin ulei (ramas de la carnatul prajit), apoi un strat de mamaliga, branza si bucatele de carnat.
Se repeta operatiunea, iar deasupra se pun ouale batute cu smantana si sare.
Se baga la cuptor la 180 de grade Celsius timp de 20 minute. Noua ne place bine rumenita :)
Servim mamaliga in paturi fierbinte!
Si in varianta fara ou
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Excelenta reteta, bravo !!! O pun pe lista mea de facut. Te pup !
Multumesc Ginette, sper ca nu tii cura de slabire :))
La a doua poza am salivaaaaat la greu! Arat taaare bine!
prima data am mincat paturi cand am venit in vizita in MM, acum ca m-am stabilit aici a devenit una din mancarurile care le fac destul de des pt ca ne place mult.
Arata ffff bine!
Ai dreptate cu MM, sotul meu este de acolo si el mi-a zis reteta … eu am mai adus complectari si mici modificari ( ca altfel nu se poate:)). Multumesc de aprecieri, te pup !
stiam ca sotul tau e din MM (din niste discutii de ale noastre de pe culinar dc iti mai amintesti- o fotografie de a mea de la nunta imbracata in straie taranesti, tu ai zis ca dc ai fi facut nunta in MM la sotul tau te-ai fi imbracat la fel *) ) si m-am gandit ca de acolo s-ar putea sa fie reteta
am facut reteta acum doua seri ca eram in criza de timp si venea sotul de la munca.a iesit super si stii ce mi-a zis”ai facut pizza ardeleneasca?”-cu toate ca eu nu mai facusem pana atunci niciodata-lui asa i-a venit sa o numeasca.
oricum foarte consistenta si usor de facut.merci mult pentru pont
te pup.
Pai ce-ar fi sa o denumim asa ? :))Ma bucur ca i-a placut sotului tau, vezi ca mai am o reteta de placinta cu branza, poate o incerci :).
Superba ….esti o bucatareasa de nota10000000 cu plus…imi place foarte mult retetele tale
Multa bafta si sarbatori fericite
Iti multumesc pentru aprecieri,esti tare draguta sa stii ca ti-am vizitat blogul si am ramas placut impresionata :) Pupici si sarbatori frumoase sa ai !
Ati uitat ce e mai important ! aceasta reteta se devoreaza doar cu o portie mare de ceapa cu ulei (si otet) pentru cine vrea :)
:)) multumesc pentru precizare !
De-abia astept sa incerc asta.Ador mancarurile traditionale.Merci
de acord, foarte gustoasa, le-o voi gati si prietenilor mei cehi sa vada ce bucatarie delicioasa avem noi :P noi am servit-o cu gogonele in otet
Angie ce pofta mi-ai facut de gogonele :).
În zona din Transilvania de unde sunt i se spune „mămăligă topșită” și se folosesc jumări în locul cârnaților. E ceva de vis…
Ioi la bunica la tara i se spune topșele și se face tot cu jumeri :)
Vai!!!!!5000 de calorii dar cred ca merita!!!!Imi place mamaliga cu orice tip de mancare,dar niciodata nu am mancat asa ceva!!
Nu vreau sa par ignoranta,dar ce inseamna „branza framantata”si cu ce se poate inlocui (daca nu se gaseste cumva pe la noi,in Anglia)??
Multumesc.
Branza framantata la noi i se spune la casul de oiae sau vaca dat pe razatoare si amestecat cu sare apoi framantat cu mana. Nu stiu cu ce o puteti inlocui din pacate dar sunt sigura ca gasiti ceva asemanator.