Salata cu peste afumat

 

Salatele cu peste pot fi un pranz sau o cina perfecte atunci cand ne grabim. Cea de mai jos este una consistenta pe care o puteti prepara in orice sezon si in zilele de post, se face rapid si usor.

Ingrediente:

  • 4 – 5 cartofi mai mici
  • 150 gr legume congelate ( amestec mexican)
  • 200 gr peste afumat ( hering)
  • 100g masline
  • 1 lamaie
  • 1 ceapa mica
  • frunze de salata pentru decor

Cartofii fierti si decojiti se taie bucatele.

Legumele se pun direct inghetate int-o craticioara cu capac la foc mic, cand se absoarbe apa se pune putin ulei de masline si se lasa sa se gratineze. Ceapa se taie marunt. Se amesteca toate impreuna cu pestele, maslinele, sucul de la 1/2 de lamaie, 1 lingura de ulei, piper. Nu puneti sare , pestele afumat este suficient de sarat.

Se pun frunzele de salata pe fundul unui castron, se rastoarna cu grija salata.

Se decoreaza cu felii de lamaie.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.