Initial am avut 2 stiuci si un somn , am mai pus cativa carasi pentru ca am fost 7 persoane la masa.
L-am preparat in felul urmator
3 morcovi, 1/4 de telina, 2 cepe , le-am taiat marunt si le-am calit in putin ulei.
Pestii i-am crestat pe burta i-am sarat si am bagat inauntru felii de rosii si lamaie.
Am pus putin ulei in tava, apoi legumele calite, pestii, si pe langa ei felii de ardei rosu, rosii, 2-3 frunze de dafin.
Am turnat putina apa , i-am acoperit cu folie de aluminu si i-am dat la cuptor vreo 30 de min. Apoi am luat jos folia, am turnat putin bulion si vin alb , am mutat tava mai sus si am lasat-o la foc mare inca 15 min.
I-am servit cu mamaliga si mujdei facut din maioneza , usturoi zdrobit, smantata si mult patrunjel.
Au fost deliciosi !
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Felicitari pentru acest Blog.
Iti multumesc :)!
Cam citi langosi iasa din jumatate de kg. faina?
Lale depinde cat de mari ii faci… vreo 5-6.
buna amalia vreau sa fac si eu reteta asta dar dak nu am vin alb ce pot pune?
Nu mai pui nimic , eventual putina apa :).
buna Amalia, am pestele la cuptor zimi te rog si reteta de mujdeiul delicios pe care lai servit si tu. multumesc mult
Dulcik faci maioneza dintr-un galbenus si 150-200 ml ulei la care adaugi la sfarsit 3 linguri de smantana si usturoi zdrobit impreuna cu patrunjel verde.
multumesc Amalia pt reteta, ia placut foarte mult sotului meu. abia astept sa incerc si alte retete.