Omleta taraneasca: ii spun taraneasca pentru ca bunicii mei o faceau la tara, dar putem sa-i spunem si omleta cu de toate, pentru ca are multe chestii bune. Si caloricoase rau :) Dar cateodata cand venim de la servici si nu avem timp de gatit sau chef mai bine zis putem prepara aceasta omleta fara remuscari, e tare gustoasa.
Eu am facut-o cu carnati, dar voi puteti sa o preparati si cu kaizer, slaninuta sau jumari de porc asa cum facea bunicul.
Ingrediente pentru omleta taraneasca
(Pentru 2 portii)
- 4 oua
- 150 g branza framantata (cas sau, daca nu, branza de burduf)
- 1 ardei
- 1 ceapa mica
- 1 bucata carnat afumat sau 150g kaizer
- sare, piper, putin lapte
Cum preparam reteta de omleta taraneasca?
Carnatul il taiem bucatele, le fel si ardeiul, ceapa o taiem felii.
Prajim carnatul si ceapa in putin ulei pana se rumeneste putin apoi adaugam ardeiul.
Separat se bat ouale cu putin lapte sare piper si apoi se adauga branza.
Se rastoarna amestecul in tigaie si se prajeste pe o parte si pe alta, intorcand cu grija omleta.
Se serveste omleta neaparat cu muraturi si mamaliguta! Si putin patrunjel verde :)
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Amalia, retea aceasta este minunata, pentru ca are multe calitati: este buna acum, iarna, cand simtim nevoia sa mancam mai consistent; se face repede, deci ne poate scoate din incurcatura cand ajungem acasa tarziu sau daca ne vin oaspeti neasteptati si flamanzi; o putem face cu ce avem prin frigider si apoi… e gustoasa.
Merita premiul Fantasia, pe care ti-l ofer cu mult drag.
Didona iti multumesc pentru premiu…stii defapt reteta asta e chiar veche… bunica mea o facea cu carnati in unsoare (stii ca mai demult nu se congela carnea se prajea si se tinea in borcan cu untura) si mancam cu mamaliga si varza murata atunci cand veneam de la sanius. Ai dreptate e foarte buna iarna :) Te pup, maine trec sa-mi „ridic” premiul.