Omleta taraneasca

 

Din categoria „nu-i frumoasa da-i satioasa” va prezint o reteta de omleta asa cum se face la noi la tara, omleta pe care sotul meu o adora .

Pentru 2 persoane avem nevoie de :
4 oua
150 g branza framantata ( cas sau daca nu branza de burduf)
1 ardei
1 ceapa mica
1 carnat afumat
sare, piper, putin lapte
Se taiel felii ardeiul, carnatul si se calesc in putin ulei, se adauga ceapa si se mai lasa un pic sa se caleasca dar nu sa se rumeneasca.

Separat se bat ouala cu putin lapte sare piper si apoi se adauga branza.

Se rastoarna amestecul in tigaie si se prajeste, intorcand-o cu grija pana este coapta bine.

Se serveste neaparat cu muraturi !

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Omleta taraneasca”

  1. Amalia, retea aceasta este minunata, pentru ca are multe calitati: este buna acum, iarna, cand simtim nevoia sa mancam mai consistent; se face repede, deci ne poate scoate din incurcatura cand ajungem acasa tarziu sau daca ne vin oaspeti neasteptati si flamanzi; o putem face cu ce avem prin frigider si apoi… e gustoasa.
    Merita premiul Fantasia, pe care ti-l ofer cu mult drag.

  2. Didona iti multumesc pentru premiu…stii defapt reteta asta e chiar veche… bunica mea o facea cu carnati in unsoare (stii ca mai demult nu se congela carnea se prajea si se tinea in borcan cu untura) si mancam cu mamaliga si varza murata atunci cand veneam de la sanius. Ai dreptate e foarte buna iarna :) Te pup, maine trec sa-mi „ridic” premiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.