Cartofi crocanti cu malai

 

Reteta asta e NEMAIPOMENITA ! Am descoperit-o in revista „Practic in bucatarie” cautand retete de post. 

Imi place la nebunie pentru ca imi plac cartofii preparati sub orice forma, mai ales crocanti asa cum sunt acestia. Reteta este extrem de simpla ca dealtfel toate retetele de post.

Se poate servi ca atare sau ca garnitura, in ambele variante este delicioasa :)

Avem nevoie de:

  • cartofi
  • sare
  • faina de malai (porumb)
  • putin ulei

Cartofii se curata , se taie in lung in 4 sau 8 se sareaza si se dau prin faina de malai. Se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei, unul langa altul si se coc in cuptorul incins pana se rumenesc.

Nu m-am uitat la ceas dar cred ca i-am tinut 30 de minute. Sunt foarte crocanti din cauza crustei de malai,nu sunt uleiosi… personal mi se par cu mult mai buni decat cei aurii. I-am servit cu mujdei de usturoi .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


35 de comentarii la „Cartofi crocanti cu malai”

  1. ……………..
    (am ramas fara cuvinte)
    Este a cincea sau a sasea dintre retetele tale pe care o pun in aplicare.
    Le ador.
    si pot sa spun ca.. ESTI CEA MAI TARE!

    P.S. Cand n-am idei, intru pe blogul tau. Si cum imi cam lipsesc ideile..

    1. Adrian daca esti barbat si gatesti felicitari ! Multumesc mult pentru aprecieri , sper sa te inspiri in continuare de pe site.

  2. am incercat mi au iesit ca in poze dar au un gust naspa tare.zici k mananci malai din punga…poate dak incercam un suc ar fi fost ceva dar asa sincer nu mi ai placut absolut deloc:(

    1. Adele probabil temperatura de la cuptor a fost de vina… sa stii ca am postat reteta asta mai demult pe un forum culinar si a avut succes… eu sper sa incerci si alte retete :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.