Cartofi crocanti cu malai

Reteta asta e NEMAIPOMENITA ! Nu neaparat pentru ca este cu cartofi ci pentru ca la cat e de simpla este foarte buna.  Cartofii preparati in acest mod sunt crocanti in exterior si pufosi in interior :) Am gasit-o intr-o revista cautand retete de post.

Se poate servi ca atare sau ca garnitura, in ambele variante este delicioasa :)

Avem nevoie de:

  • cartofi
  • sare
  • faina de malai (porumb)
  • putin ulei

Cartofii se curata , se taie in lung in 4 sau 8 se sareaza si se dau prin faina de malai. Se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei, unul langa altul si se coc in cuptorul incins pana se rumenesc.

Nu m-am uitat la ceas dar cred ca i-am tinut 30 de minute la 180 de grade Celsius. Sunt foarte crocanti din cauza crustei de malai,nu sunt uleiosi… personal mi se par cu mult mai buni decat cei aurii. I-am servit cu mujdei de usturoi .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


35 de comentarii la „Cartofi crocanti cu malai”

  1. Arata sublim Amalia!!! Maine ies la vanatoare de malai si sper sa-l depistez pe la magazin pentru ca aici cartofii sunt atat de buni (ca cei din Harghita) si vreau neaparat sa ii incerc in formula asta!! Multumesc mult de reteta!!

  2. Offffffffffff acum am vazut ca se fac la cuptor!!! Nu crezi ca as putea sa ii fac la tigaie??? Oare sa-i fierb putin inainte si apoi sa-i tavalesc prin malai si sa-i prajesc?? Na, ca acum poftesc si la cartofii astia!!!! Te puuup!!

  3. Amalia,

    Situl tau este minunat. In fiecare zi i-l vizitez.

    It-i multumesc mult pentru ce faci.

    Miine, voi incerca reteta ta si sint sigura ca toata familia mea o va aprecia.

    Lili

  4. cum am vazut reteta am si facut-o ieri…initial aveam chef de cartofi prajiti dar am decis sa urmez reteta ta fiindca arata super delicios…langa am servit un sos alb de smantana cu usturoi si verdeata. merta incercata reteta asta:*

  5. Laura nu stiu cum se comporta in tigaie, ma tem sa nu cada malaiul de pe cartofi,cand ii prajesti eventual poti sa incerci cu un cartof sa vezi daca functioneaza :). Sa-mi spui cum ti-a iesit .

  6. Amalia, mie nu mi-au iesit deloc asa :( .Malaiul se usuca si cade jos, nu se coc si nici nu se rumenesc. I-am tinut aproape o ora in cuptor.

  7. Oana cuptorul trebuie sa fie incins la temperatura mare( e valabil pentru cartofii care trebuie copti la cuptor). Imi pare rau ca nu ti-au iesit eu zic sa mai incerci o data :). Sigur i-ai copt la temperatura mare?

  8. Buna,

    Inca o reteta care imi place la nebunie. Mie mi-au iesit si is f buni.
    Am editat un post unde am tradus reteta ta. Sper sa se bucure si altii de ea. Foarte delicios.
    Nu stiu la ce temperatura era cuptorul, am aragaz si am dat la 1,cred ca e maxim.
    Bravo!
    Daca te deranjeaza ceva in postarea mea te rog sa imi spui.
    Multi pupici.
    Ceva retete pt gratar???

  9. Am vazut topicul de pe blogul tau, foarte dragut scris :), temperatura… mai greu , la cuptorul meu (electric) am pus pe 100 grade C.
    Pentru gratar… am ceva retete la preparate din carne de pui si porc, sper sa fie pe gustul tau :).

  10. Am facut si eu aceasta reteta, si ce sa spun, cartofii au iesit buni, sunt deosebiti de cei facuti simplu la cuptor. I-as fi preferat mai crocanti, oare e din cauza ca malaiul meu e foarte fin? Ma intreb daca se pot face cu pesmet?

  11. Madalina cuptorul a fost suficient de incins ? Asta-i secretul, sa-i "cuprinda" dintr-o data. Cu pesmet nu stiu cum iasa , vezi ca am o reteta cu dovlecei cu pesmet, poate incerci varianta asta :).

  12. Am probat si eu aceasta reteta. A fost un succes. I-am servit cu piept de pui(taiat ca pt. snitel dar mai gros), sarat si piperat,dat prin faina alba, ou batut si fulgi de porumb sfarmati,puse pe folie de aluminiu in tava si dat la cuptor 10-15 minute. A fost delicios si usor.Am vazut reteta la TV.

  13. ……………..
    (am ramas fara cuvinte)
    Este a cincea sau a sasea dintre retetele tale pe care o pun in aplicare.
    Le ador.
    si pot sa spun ca.. ESTI CEA MAI TARE!

    P.S. Cand n-am idei, intru pe blogul tau. Si cum imi cam lipsesc ideile..

    1. Adrian daca esti barbat si gatesti felicitari ! Multumesc mult pentru aprecieri , sper sa te inspiri in continuare de pe site.

  14. am incercat mi au iesit ca in poze dar au un gust naspa tare.zici k mananci malai din punga…poate dak incercam un suc ar fi fost ceva dar asa sincer nu mi ai placut absolut deloc:(

    1. Adele probabil temperatura de la cuptor a fost de vina… sa stii ca am postat reteta asta mai demult pe un forum culinar si a avut succes… eu sper sa incerci si alte retete :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.