Cornuletele fragede cu untura si smantana sunt cele mai fragede din lume.
Tag: retete traditionale
Coșulețe cu nucă
Cosuletele cu nuca sunt un dulce care nu ar trebui sa lipseasca pe masa de sarbatori in special de Craciun. Sunt fragede, dulci acrisoare , minunate!
Gulaș de vită
Gulasul de vita este o mancare traditionala, ce se prepara la foc domol. Este condimentata , picanta, absolut gustoasa!
Cotlet de porc umplut cu cârnați
Cotletul de porc umplut cu cârnați este un preparat foarte gustos ce ocupa un loc de cinste pe mesele de sarbatoare.
Kurtos kalacs
Kurtos kalacs este un preparat dulce cu specific maghiar, foarte indragit atat de cei mici cat si de adulti. Copiii mei ii zic simplu colac, eu ii zic kurtos, si mereu cumpar cand ies cu ei in parc.
Pârjoale
Despre parjoale pot sa spun din start ca sunt extrem de gustoase, in fapt parjoalele sunt niste chiftele mai mari, lunguiete nu rotunde, foarte fragede si zemoase deloc uscate, o specialitate din Moldova care imi place tare mult. Nu se prajesc simple, inainte se dau prin faina si pesmet ca sa aiba o crusta crocanta.
Pâine cu maia cu drojdie
Daca vreti sa mancati o paine cu coaja crocanta si miez pufos, urmati reteta! Pentru maia aveti nevoie de doar 3g de drojdie.
Papanași cu iaurt
Papanasii cu iaurt sunt un desert foarte gustos care se prepara rapid cu doar cateva ingrediente mai precis fix 4.
Prăjitură Spartak
Prăjitura Spartak este delicioasă, se face foarte ușor, foile le puteți prepara cu mult timp înainte , iar crema cu o zi inainte de a o servi pentru ca odata asamblata prajitura trebuie sa stea de pe o zi pe alta pentru ca foile sa se inmoaie mai bine.
Găluște cu prune din aluat cu brânză de vaci
Galustele cu prune din aluat cu branza de vaci sunt un desert al copilariei ce nu trebuie ratat. Reteta este foarte simpla si se aseaman foarte mult cu cea de papanasi.
Cornulețe fragede cu unt și smântână
Cornulețele fragede cu unt și smântână sunt atât de fragede că ți se topesc în gură! Rețeta este extrem de simplă și rapidă!
Clătite umplute aperitiv
Clatitele umpute aperitiv sunt un preparat consistent si foarte gustos.
Plăcinte pufoase fără dospire
Nimeni nu poate refuza o plăcintă pufoasă umplută cu brânză, urda, ciuperci sau alte bunătăți! Eu îmi cumpăr din cand in când plăcinte cu branza pentru că imi plac tare… [Continuă lectura]
Turte cu brânză și iaurt
Turtele cu brânză și iaurt sunt extraordinar de bune! Subtiri, deloc uscate foarte pufoase, se prepara usor fara dospire ceea ce mie imi place la nebunie, au un gust pronuntat de branza. Se pot face cu absolut oricefel de branza, eu am folosit 3 tipuri, le-am facut cu ce aveam prin frigider. Daca le serviti cu un sos de usturoi si smantana sau iaurt va spun ca nu va puteti opri din mancat :)
Cornulețe cu nucă
Cornuletele cu nuca sunt atat de fine ca efectiv ti se topesc in gura! Reteta este una extrem de simpla si dintr-o portie va ies 70-80 de bucati.
Paste cu brânză și piept de porc afumat
O rețetă pe cât de simplă pe atât de bună! Mama făcea aceste paste cu brânză proaspătă de vaci într-o tavă mare-mare și tot ce îmi amintesc este gustul de slăninuță de casă prăjită și cât de bine mirosea în toată casa. Cu toții știm că atunci când mâncăm o mâncare ce ne amintește de vremurile din copilărie ni se pare mult mai delicioasă, mai bună, eu prepar destul de des rețete tradiționale tocmai din acest motiv.
Ciorbă din gâturi de curcan cu usturoi
Ciorbă de curcan cu usturoi, mojdai sau zamă aită este ciorba care se face „în timpul săptămânii” adică nimic pretențios, se prepară repede iar ingredientele sunt ieftine :). Eu o prepar destul de des pentru că ne place tare mult !