Cotlet de porc umplut cu cârnați

Cotlet-de-porc-umplut-cu-carnati-1

Pentru ca mereu se cer retete cu cotlet de porc sau mai bine zis eu sunt in cautare de retete noi, m-am gandit sa aduc la lumina aceasta reteta foarte simpla si usor de preparat in care carnea este foarte frageda si aromata. Vedeta ei este carnatul care trebuie sa fie putin afumat si condimentat, el da gustul, asa ca incarcati sa gasiti unii de acest gen prin magazine de preferat cele cu produse traditionale.

In rest reteta este chiar simpla, carnea se face la cuptor destul de repede, nu necesita ingrediente speciale, poate fi un pranz de duminica sau atunci cand aveti musafiri.

Cotlet de porc umplut cu cârnați

Ingrediente aproximativ 6 – 8 portii:

  • 1,5kg cotlet de porc fara os
  • 2 fire carnati mai subtiri condimentati si afumati
  • 150ml vin alb
  • 200ml smantana pentru gatit
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare, piper, frunze de dafin, ulei

Cotletul il taiem in lung si il condimentam pe o parte si pe alta cu sare si piper alb macinat si punem in interior carnatii, apoi il rulam strans si il legam cu ata de bucatarie ca si o rulada.

In tava punem puti ulei, vinul, usturoiul, cateva frunze de dafin si boabe de piper. Punem cotletul in tava, acoperim cu o folie si coacem friptura in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute. Luam folia jos si mai lasam inca 15 minute pana se rumeneste frumos.

Scoatem cotletul din tava, aruncam frunzele de dafin si boabele de piper. Usturoiul il zdrobim si il punem inapoi in tava, adaugam si smantana pentru gatit. Desfacem usor ata si taiem cotletul felii pe care le asezam in tava peste sos.

Cotlet-de-porc-umplut-cu-carnati-2

Servim cu piure de cartofi, legume sotate sau orez.

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.