Pastele sunt preferatele tuturor, mie personal imi plac foarte mult, chiar daca sunt cu legume sau carne sau cele simple cu putin ulei, usturoi si parmezan. In fapt se si vede asta pe blog am o multime de retete cu paste, toate bune incercate si reincercate de-a lungul timpului.
Cand spui paste in stil mexican te gandesti desigur la ceva picant cu porumb si branza. Si asa si este pentru ca reteta de paste in stil mexican le cuprinde pe toate, sunt condimentate, au branza din belsug si da puteti pune si porumb. Eu pana sa scriu reteta, am preparat-o de doua ori, o data in varianta cu porumb, a doua oara in varianta fara , ambele cu succes.
Tipul de paste folosit pentru aceasta reteta nu este unul anume eu am folosit tripoline, niste paste fundita mici, se numara prin preferatele noastre dar puteti folosi orice tip de paste scurte. Reteta se prepara destul de rapid, sosul nu se fierbe atat de mult ca si cel ragu, se foloseste carne tocata de vita si multe condimente dar usor accesibile si cunoscute la noi in tara cum ar fi chimenul.
Cireasa de pe tort in cazul acestei retete este branza cheddar, musai sa folositi branza cheddar, da un gust deosebit sosului si o consistenta cremoasa. Mai aveti nevoie pentru consistenta si de putina smantana pentru gatit, nu foarte multa aproximativ 150g. Dar nu va mai scriu ce si cum, va scriu reteta cu rugamintea daca o incercati sa-mi scrieti daca v-a placut.
Paste in stil mexican
Ingrediente 6 portii:
500g paste scurte
- 500g carne tocata de vita
- 1 lingurita boia dulce cu gust de fum
- 1 lingurita chimen
- 1 lingurita pudra de usturoi
- 1/2 ardei kapia
- 350g rosii cubulete ( o conserva de rosii decojite taiate cubulete)
- 1 ceapa mica
- 150 – 200g branza cheddar data prin razatoare
- 150 ml smantana pentru gatit
- sare
- piper
- putin ulei
- optional 200g porumb dulce
Lista ingredientelor a fost mai lunga, modul de preparare este foarte scurt :)
Ceapa o curatam si o tocam marunt apoi o calim in putin ulei. Adaugam carnea si amestecam zdrobind din cand in cand cu furculita sa nu se stranga ( o sa vedeti ca are tendinta sa se adune in bucati ).
Cand a scazut zeama lasata de carne si carnea a inceput sa se rumeneasca adaugati, boia, chimen, praful de usturoi, ardeiul taiat cubulete, sare, piper si amestecati pana se omogenizeaza.
Lasati un minut si apoi adaugati rosiile taiate cubulete si 100ml apa. Acoperiti cu un capac si lasati sa se faca la foc potrivit aproximativ o ora. Daca sosul scade prea mult si carnea nu este facuta adaugati apa cam 100ml.
Cand carnea e gata, opriti focul si adaugati branza rasa , amestecati si la sfarsit adaugati smantana de gatit. Condimentati cu sare si piper si eventual putina pudra de chilli.
Daca folositi si porumb il adaugati inainte de a pune branza.
Eu a trebuit sa mut sosul intr-o tigaie incapatoare pentru ca l-am preparat intr-o cratita mai mica.
Pastele le fierbeti conform timpului de fierbere de pe ambalaj, le scurgeti si le adaugati peste sos.
Serviti fierbinti cu felii de lamaie.
Si cu un pahar de tequila :)
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]