Va scriu de la inceput ca daca vreti sa incercati reteta asta aveti nevoie de timp si rabdare :).Insa merita pentru ca sunt atat de delicioase ca ti se topesc… [Continuă lectura]
Etichetă: aluaturi dulci
Fursecuri Ghinda
Anul asta mi-a fost tare greu sa ma hotarasc ce dulciuri sa fac de Craciun…printre altele ( a se citi muulte retete de prajituri) am ales 2 retete de fursecuri… [Continuă lectura]
Fursecuri – reteta de baza
Mi-am cumparat de vreo luna pistol pentru fursecuri si cum se apropie Craciunul m-am gandit sa probez cateva retete de fursecuri. Asta este prima, mi s-a parut destul de… [Continuă lectura]
Eclere si choux a la creme
Eclerele sau choux a la creme sunt niste gogosele delicioase umplute cu crema. Se fac foarte repede insa daca nu respectati intru totul modul de preparare s-ar putea sa aveti un esec. Aluatul este unul oparit , practic si usor de preparat.
Cuib de viespi
Oare cine nu cunoaste acesti melci spiralati atat de deliciosi ?Cu nuca sau numai cu zahar , cu glazura sau fara, pufos si crocant totodata, il gasim in patiserii sau magazinele de paine, mereu este foarte cautat si foarte apreciat.
Prajitura cu mere si nuci
Aceasta prajitura o facea mama in varianta cu mere insa eu am mai adaugat o umplutura sa fie mai interesanta :). Ingrediente: Pentru foi: 3 oua 9 linguri ulei 10… [Continuă lectura]
Budinca de taietei cu branza
Budinca asta o facea mama mereu cand eram mica, este foarte usor de facut si poate inlocui cu succes un mic dejun sau o cina. Este cunoscuta si sub denumirea de vargabeles, adica budinca cu branza dulce la cuptor. Cel mai bine merge cu taietei lati de gen tagliatelle dar puteti incerca si cu alt tip de paste daca e musai.
Cornulete in doua culori
Cand eram studenta , colega mea de camera primea in fiecare duminica cornulete … Mi-au ramas in memorie deoarece erau foarte interesante prin aspectul lor. M-am hotarat sa le fac… [Continuă lectura]
Prajitura cu visine si crema
Pe caldura asta am zis ca ar merge de minune o prajitura cu visine, acrisoara si racoritoare. Aceasta prajitura se poate face si cu alte fructe sau poate fi considerata… [Continuă lectura]
Rulada cu capsuni
Cele mai bune prajituri cu fructe sunt hotarat cele cu capsuni! Weekendul asta am facut o rulada din blat de pandispan ( asta imi iese intotdeauna) umpluta cu budinca si… [Continuă lectura]
Tarta cu ciocolata alba si capsuni
Daca e sezonul capsunilor, m-am gandit sa incerc o tarta putin mai altfel. Reteta este tradusa de Afrodite pe culinar, ocazie cu care-i multumesc! Am schimbat denumirea din tort in… [Continuă lectura]
Chec cu albusuri
Reteta este dintr-o carte destul de veche, aveam mai multe albusuri si m-am gandit sa o incerc. Ingredientele sunt „la pahar” dar voi puteti sa le si calculati. 1 pahar… [Continuă lectura]
Branzoaice
Azi am facut branzoaice si pentru ca am gasit o idee interesanta de-a „impaturi” aluatul , am si pus-o in practica. Inainte de-a incepe vreau sa-i multumesc lui Leea pentru… [Continuă lectura]
Rasucite cu budinca – Seima
Aceasta reteta este de la Seima, careia ii multumesc, a avut ideea unui aluat in care se pune budinca ( praf), rezultatul fiind un aluat mult mai pufos si aromat…. [Continuă lectura]
Mere si/sau pere in aluat
Merele sau perele în aluat sunt un desert foarte adorat mai ales de cei mici. Se fac ușor și parca se mănâncă mai bune toamna atunci când găsim mere… [Continuă lectura]
Bavareza cu capsuni
O reteta racoroasa care poate fi facuta cu orice fruct, de preferat aromat :). Ingrediente: 6 galbenusuri 500 ml lapte 175 gr zahar 20 gr gelatina alimentara ( 2 pliculete… [Continuă lectura]