Rasucite cu budinca – Seima

 

Aceasta reteta este de la Seima, careia ii multumesc, a avut ideea unui aluat in care se pune budinca ( praf), rezultatul fiind un aluat  mult mai pufos si aromat.

Ingrediente:

  • 300 gr faina
  • 10 gr drojdie
  • 2 linguri zahar
  • putina sare
  • 160 ml lapte caldut
  • 25 gr unt topit
  • 1 plic praf de budinca
  • 1 ou

Se amesteca drojdia cu putina faina si lapte caldut, se lasa sa creasca si se amesteca cu restul ingrendientelor. Se framanta pana aluatul se desprinde de pe castron si se lasa la dospit 1 ora.

 Dupa o ora…

Intre timp se face o budinca obisnuita de vanilie si se lasa la rece.
Se rastoarna aluatul pe o foaie de copt , se intinde putin si se unge cu putin ulei( eu am uns si foaia de copt cu putin ulei). Se intinde apoi putin cate putin, cu grija sa nu se rupa,  pana se subtiaza foaia.

Se unge apoi toata foaia cu 25 de gr unt topit.
Se imparte vizual in 3 si se pliaza prima bucata apoi a 2-a.

Se pune budinca pe mijloc se pliaza jumatatile si se intoarce aluatul ca si la rulada ( nu stiu cat de explicita am fost dar sper sa intelegeti).

 Se taie felii de 2 cm care se ruleaza si se pun in tava. Eu m-am chinuit putin cu taiatul deoarece aluatul e destul de moale si curge budinca. Sfatul meu este sa faceti o budinca mai concentrata din mai putin lapte.

 Buun, le lasam vreo 15 min sa mai creasca , bagam tava in cuptorul preincalzit si coacem 15  minute. Aici in timp ce se coceau.

Mie mi-au crescut foarte mult si unele s-au dezrasucit in timpul coptului, nu mi-au iesit asa aspectuoase.
Se face un sirop din 3 linguri de lapte si 3 linguri de zahar se ung rasucitele/dezrasucitele si se mai baga la cuptor 4-5 min.

 Ies rumene si pufoase, aluatul este deosebit raman fragede si a 2-a zi asta in caz ca nu le-ati mancat in prima :).

14 comentarii la „Rasucite cu budinca – Seima”

  1. Si eu le-am facut, si mi-a placut tare mult aluatul. Eu budinca am facut-o de casa (adica o crema), dar cred ca data viitoare am sa incerc sa le fac cu branza.

    Oricum sunt tare bune!

    Crenguta

  2. Amy,rasucitele sunt foarte bune ,dar mie nu mi-au iesit asa de aspectuoase (a cam curs budinca),dar repet sunt tare bune si am sa le mai fac.Pupici.

  3. Buna Amalia,
    Am facut astazi aceasta reteta,care a iesit foarte aspectoasa si foarte buna.
    La budinca am folosit doar 300 ml lapte si nu a iesit din aluat la rasucire.De asemenea am taiat aluat cu ata (papiota)..am introdus ata sub rulou,am dus miinile cu ata peste aluat,stinga spre dreapta si dreapta spre stinga pina s-au intilnit atele..asa cum taiau bunicii nostri mamaliguta.
    Imi place f mult blogul tau ,ai retete minunate!

  4. am inteles cum se ruleaza ..ca si rulada dar nu pricep nicicum in ce fel se pliaza jumatatile….ca apoi sa rulezi?? mersi anticipat de raspuns..pup

  5. Eu Acum astept Sa dospeasca aluatul fără Sa Mai citesc înainte am adăugat Si untul în aluat oare o Sa iasă bune?Nu miam dat seama că la uns trebuie folosit.o Sa revin Cu rezultatul.în orice caz de când team descoperit. Întruna fac câte ceva Si Imi ies excepţional reţetele,asta mă încurajează enorm Sa fac Si altele asta datorită ţie .mulţumesc miam impresionat fam Cu eclerele postate de tine când intru în buc ai Mei ştiu deja că o Sa mâncăm ceva Bun pt că deschid blogul tău.Eu împreună Cu familia mea îţi Multumim pt ce faci.te pupam fam Ardelean

  6. Miau iesit suuuuuuper bune si am mai facut reteta inca de vreo 4 ori dar am renintat sa le mai rasucesc si leam lasat asa ca la cuib de viespe si sunt delicioase,inca o reteta reusita ,parca as fi o bucatareasa cu ani de experianta si asta datorita doar tie,multumesc Amalia

  7. sugestie!

    Incearca sa nu mai folosesti produse care contin E-uri, conservanti si potentiatori de gust. In primul rand este pacat de munca ta si in al doilea rand ar trebui sa te gandesti la sanatatea ta si a familiei deoarece pe langa durerile de cap, burta, etc., ele mai pot provoca si cancer. Tu gatesti minunat asa ca nu ai de ce sa apelezi la astfel de produse cancerigene. Iti dau 2 exemple:
    1) in aceasta reteta folosesti praf de budinca – te rog citeste prospectul si ai sa te revolti cand ai sa citesti ce contine si ce fac acele E-uri
    2) Margarina folosita in alte retete – e cea mai rea grasime din lume, scoate acest produs din viata familiei tale (citeste pe net despre ea sau discuta cu un medic si ai sa vezi ca am dreptate)
    Pe unele nu ai cum sa le eviti, dar altele pot fi cu usurinta schimbate cu ceva natural.
    Oricum, te felicit pentru blogul tau si pentru dragostea cu care gatesti!

    1. Multumesc mult pentru sfaturi, din pacate lipsa de timp ma face sa apelez la ingrediente rapide cum ar fi praful de budinca… acum cu micutul incerc sa gatesc cat mai sanatos:).Sper sa mai incerci si alte retete si sa-mi scrii daca ti-au placut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.