Bavareza cu capsuni

O reteta racoroasa care poate fi facuta cu orice fruct, de preferat aromat :).

Ingrediente:

  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 175 gr zahar
  • 20 gr gelatina alimentara ( 2 pliculete )
  • 250 ml frisca batuta
  • 1 kg capsuni

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga laptele si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa putin. Separat se dizolva gelatina in apa rece si apoi se adauga in amestecul de oua atunci cand acestea este fierbinte. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza 700 gr de capsuni. Se amesteca cu galbenusurile, apoi se adauga frisca si se amesteca incet.

Se pune jumatate de compozitie in forma apoi se pun capsunile intregi cu varful in jos , se pune restul de crema, pe margini se infig lamele de capsuni tot cu varful in jos.

Se da la rece cateva ore bune de preferat de pe o zi pe alta. Se rastoarna pe un platou si se decoreaza, in cazul meu cu capsuni si ciocolata.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


34 de comentarii la „Bavareza cu capsuni”

  1. Amalia, ai un blog extraordinar. Bavareza arata excelent. Am si eu o nelamurire: frisca ai pus-o lichida sau ai batut-o si apoi ai amestecat-o crema?

  2. Andreea iti multumesc pentru apreciere, incerc sa gatesc cat mai variat … cat despre frisca este batuta :) uite modific reteta sa fie mai usor de inteles.

  3. BUNA.INCERC ACUM SA FAC RETETA DAR NU S-AU INTARIT GALBENUSURILE CU LAPTELE DE PE BAIN -MARIE.AM PUS SI GELATINA (CU 50 ML APA RECE )CAND COMPOZITIA ERA FIERBINTE.SI ACUM DUPA JUMATATE DE ORA TOT NU S-A FACUT CA IN POZA.ESTE FOARTE LICHIDA.CE AM GRESIT? SPER SA NU FI STRICAT COMPOZITIA….
    :( MERCI :* ANA

  4. Anonim sper ca nu am sosit prea tarziu cu raspunsul, am fost plecata in weekend …dupa jumatate de ora inca nu se intareste ca si in poza… asa arata dupa ce s-a racit compozitia de ou. Sper ca ai lasat gelatina sa se dizolve in apa rece si nu ai amestecat-o cu apa si ai pus-o in compozitia de galbenusuri cu lapte. Te rog scrie-mi cum a iesit pana la urma.

  5. Amalia, este asemanatoare unui diplomat nu? Dar nu spui ce faci dupa ce mixezi capsunile. Eu-s mai nepriceputa asa si am nev de toti pasii. Mersi muuuult

  6. Amalia, sigur se freaca galbenusurile cu zaharul si nu albusurile cain diplomat? :-/ Ca nu prea vad cum si-ar dubla galbenusurile volumul. Astept un raspuns :( multumesc

  7. Simona, ai dreptate este asemanatoare cu diplomatul doar ca nu se folosesc albusurile… Expresia „isi dubleaza volumul” poti sa o interpretezi ca „pana se dizolva zaharul” :)), adica amestecul se mixeaza pana se topeste zaharul si creste in volum. Daca mixezi la viteza mare o sa vezi ca va fi cam dublu volumul… sper ca m-ai inteles acum :)….am vazut ca sunt ceva probleme in vizualizarea retetei si am modificat. Te rog unde nu intelegi sa-mi scrii si te ajut cu mare placere .

  8. Anonim eu stiu ca la diplomat se freaca galbenusurile cu zaharul , se adauga lapte si asa mai departe…poate te ajuta raspunsul de mai sus. Sa-mi scrii daca ti-a iesit nu vreau sa-ti dea gres reteta pentru ca e tare buna :)

  9. Iti multumesc tare mult pt raspunsul promt. O voi face astazi. Abia astept.
    ps- e superrrrr tare blogul tau :D

  10. Amalia draga, am comis, bunatatea asta! imi place ca nu e tare dulce, dar racoritoaaaare! daca vrei sa vezi rezulatatul si sa-mi dai nota te astept pe la mine! :D

    te pup si iti multumesc!

  11. super reteta,as vrea sa o incerc si eu dar as avea o intrebare:oare in loc de amestecul de galbenusuri,zahar si lapte nu s-ar putea folosi o budinca la plic amestecata conform instructiunilor?
    Ma gandeam sa o fac mai dietetica, sa nu fie asa multe oua;
    mersi

  12. Mi-a iesit tare buna, foarte racoritoare si deloc dulce. Excelenta a fost, cred ca o sa o incerc si cu zmeura cand e sezonul.
    mersi mult de tot

  13. De cand am descoperit acest blog, nu ma pot opri din minunat ;)) cat de frumoase si apetisante sunt toate.

    As avea o intrebare, ai incercat sa schimbi capsunile cu alt fruct de sezon de exemplu?..piersici sau nu stiu….?

    Super blogiul felicitari ?

  14. Draga Iulia iti multumesc , bavareza nu am mai facut demult dar sa stii ca merge cu orice alt fruct chiar si exotic…in sezonul asta as opta pentru caise mi se par mai aromate, le oparesti putin apoi le cureti de coaja si le faci piure… poti incerca o combinatie cu mango sau maracuja(din pacate sunt scumpe)… daca o incerci sa-mi spui cum ti-a iesit :)

  15. Amalia mie imi place foarte mult anasul…crezi ca as pute inlocui capsunile cu ananas…?
    Eu nu sunt o bucatareasa prea experimentata ,insa reteta asa arata delicios,deci crezi ca as putea sa o fac sau este o reteta prea grea?…daca este prea grea imi poti recomanda o reteta de dulciuri mai usor de facut ? :D

  16. Marmota sa stii ca si mie imi place la fel de mult :)). Poti sa incerci cu ananas cu mentiunea sa folosesti din acela conservat, deoarece gelatina nu are efect la ananasul crud …reteta este usoara , am mai citit-o o data , daca ai nelamuriri te rog sa-mi scrii te ajut cu mare drag :).

  17. Mersi mult ca mi-ai raspuns.Promit sa iti scriu cum a iesit,insa nu o sa o fac decat saptamana viitoare caci o fac pentru ziua de nastere a cuiva drag si multumesc si pentru ca faci blogul :D toate retele tale arata foarte apetisante si sunt sigura ca chiar sunt.Bravo si tine-o tot asa! :D

  18. multumesc mult pt tot.prietenul meu e un gurmand,mananca tot ce gatesc si gatesc cu mult drag pt ca ma apreciaza si ajuta.dar nu mai aveam inspiratie si am descoperit blogul tau.tot este pe gustul meu si explicat babeste.la multe retete inainte!

  19. eu am facut bavareza azi.sper sa se intareasca pt ca e deja de 2 ore la rece si nu se intampla nimic.e cam moale.sper ca nu am gresit cu nimic.multumesc

  20. nu s-a intarit.cred ca nu am dizolvat plicurile de gelatina in suficienta apa.dar e gustoasa crema si am portionat-o si am pus-o la congelator sevind-o ca pe inghetata.in schimb checul aperitiv a fost delicios.acum ma orientez catre ceva pt sambata si nu stiu ce desert sa aleg,pt ca sotul meu a fost dezamagit ca nu a iesit bavareza.

  21. felicitari amalia !!!sunt la a treia reteta din cele publicate de tine si au iesit foarte bune,am facut tortul cu mousse de lamaie ,delicios,mini tarte cu cirese prefetatele sotului si acum as vrea sa incerc bavareza cu banane,dar as vrea sa te intreb cum sa fac sa nu se oxideze bananele ,astept raspunsul tau

  22. Buna ziua
    Din cate stiu, un pliculet (obisnuiit) de gelatina are 10 g, deci 2 ar fi suficiente. Sau chiar trebuie 4 pliculete, adica 40 g? Multumesc anticipat pentru raspuns. Felicitari pentru blog! Gabriela

    1. Iti multumesc mult pentru atentionare, ai dreptate, probabil ca am tastat gresit si fiind o reteta mai veche am uitat de ea :). Mi-am propus sa rescriu toate retetele insa deocamdata am ramas doar cu propunerea :).

  23. Buna seara
    Multumesc mult pentru raspuns. Deja am facut reteta, este si usor de facut, si gustoasa. Si ca sa fiu sincera, nu sunt la prima „abatere” vis-a vis de acest blog. Dar cel mai rasunator succes l-am avut cu tortul egiptean. Ca sa nu mai vorbesc de galustile cu prune cu aluat de gris… senzationale!Multumesc mult inca o data. Chiar nu ma asteptam la un raspuns asa de prompt! Gabriela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.