Rulada cu capsuni


Cele mai bune prajituri cu fructe sunt hotarat cele cu capsuni! Weekendul asta am facut o rulada din blat de pandispan ( asta imi iese intotdeauna) umpluta cu budinca si frisca.

Ingrediente
Rulada:
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 4 linguri apa
  • 1 lingura cacao
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga treptat apa si se amesteca pana se dizolva zaharul si rezulta o crema ca o alifie. Separat sa bat albusurile spuma. Faina se amesteca cu cacao. Se adauga la compozitia de galbenusuri, albusurile si treptat faina amestecata cu cacao. Se coace 15-20 min la foc potrivit.

Se rastoarna pe un prosop presarat cu zahar pudra. Se rasuceste si se lasa, pana se pregateste umplutura.

Crema:

  • budinca din 300 ml lapte
  • 10 gr gelatina
  • 250 ml frisca
  • capsuni
Pentru ornat
  • 250ml frisca
  • capsuni
Se face o budinca mai concentrata din 300 ml lapte, se adauga gelatina hidratata in 50ml apa rece 10 minute si cand se raceste se amesteca cu 250 ml frisca batuta.

Se desface rulada se pune crema si capsunii taiati bucatele. Se ruleaza cu grija si se lasa la rece 2 ore. Se decoreaza cu frisca si capsuni.

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


32 de comentarii la „Rulada cu capsuni”

  1. Buna Amalia,
    urmaresc retetele tale simi lac tare mult ca sunt explicite! Chiar azi am facut aceasta rulada cu altfel de crema ce e drept.. dar vroiam sa spun ca blatul a iesit excelent… am facut exact asa cum ai scris cu prosopul si n-am avut probleme!!!!
    Te pup si te votez!!!

  2. Draga Amalia, tin sa iti multumesc pentru reteta. Acum am terminat de facut rulada , insa in loc de capsuni am facut cu banane (deh ….sezonul). A iesit minunat , crema este dementiala , blatul s-a crestat un pic pe margini datorita faptului ca l-am lasat ceva mai mult in cuptor , insa s-a rulat perfect . Astept cu interes sa treaca cele 2 ore ca sa poata fi servit. :)
    PS : In crema am adaugat jumatate de esenta butter-vanila, l-am ornat cu frisca si pe deasupra cu nuca de cocos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.