Prajitura cu visine si crema

Pe caldura asta am zis ca ar merge de minune o prajitura cu visine, acrisoara si racoritoare. Aceasta prajitura se poate face si cu alte fructe sau poate fi considerata si tort… depinde de voi . Reteta o am de pe net, nu stiu exact sursa am cautat pe mai multe site-uri, dar asta mi-a atras atentia.

Ingrediente

Blat:
  • 5 oua proaspete
  • 10 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 plic de praf de zahar vanilat
  • 5 linguri pline-ochi de faina
Crema:
  • 1 plic de crema de cremsnit de la Dr Oetker
  • 750 ml lapte
  • (Daca vreti si aveti timp la dispozitie puteti face o crema de vanilie gen cea pentru tarte cu fructe)
Umplutura si topping:
  • 2 plicuri de gelatina pentru tarte, de culoare rosie de la Dr. Oetker
  • 1-2 kg cirese foarte coapte, dar bine alese (pot fi si mai moi, dar nu stricate). Eu am pus 1 kg de visine si 1 plic de gelatina
Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga pe rand cele 10 linguri de zahar ( ca si pentru bezea) si zaharul vanilat. Apoi se adauga galbenusurile pe rand, faina amestecata cu praful de copt si se amesteca prin rasturnare pana cand se incorporeaza totul si devine o masa omogena. Puneti blatul intr-o tava de dimensiuni 26×36, tapetata cu hartie de copt ( se poate pune intr-o forma de tort cu d=26cm), asezati visinile deasupra ( eu le-am lasat sa se scurga si apoi le-am pudrat cu faina sa nu se lase la fund).

Se coace la foc mic 25 de min.

Se lasa sa se raceasca si se pune pe un platou sau tava.

Dupa cum vedeti iese foarte pufoasa. Daca vreti va opriti aici, o pudrati cu zahar si o papati, daca nu va adunati puterile si continuati :).

Se face crema conform instructiunilor de pe plic si se aseaza pe blatul racit.
Se pun visinele deasupra ( mie abia mi-au ajuns ca am mai mancat din ele).
Apoi sucul ramas se amesteca cu apa pana ajunge la 250 ml, 2 linguri zahar si cu pliculetul de gelatina, se fierbe 2 min si se pune peste prajitura. Se lasa la rece 3 ore.

Asa arata scoasa din frigider.

Se taie patrate si se serveste.

Puteti sa transformati aceasta prajitura in tort daca imbracati marginile in frisca :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


27 de comentarii la „Prajitura cu visine si crema”

  1. Buna Amalia! Uau! Ai niste retete tare bune! Arata SUPERRRRRBBBBB prajitura ta! Si cum si imi plac la nebunie ciresele….mmmm! Am incercat o reteta de pe siteul tau:placinta cu branza ca la bunica, pt ca sa-mi aminteasca de palanetele bunicii mele dragi, pe care am pierdut-o recent. Iti multumesc pt acea reteta dar si pt restul. Domnul sa iti dea putere zi de zi.

  2. Ina ma bucur ca-ti plac retetele mele, imi place sa gatesc, ma relaxeaza, pacat ca nu am timp suficient… cat despre placinta, de fiecare data cand o fac imi amintesc de bunica, am tinut la ea foarte mult si mi-ar fi placut sa vada ce gatesc…oricum mi-ai facut ziua frumoasa, te pup !

  3. Nu stiu de ce, poate din cauza acelei placinte dar blogul tau mi-e tare drag! L-am adaugat la „favorite”. Imi plac culorile alese pt fundal si ca e f ordonat si cu poze si retete S U P E R !!!! Te pup si sa ai parte de o zi frumoasa!

  4. Iti multumesc Ina, ma gandesc sa-mi cumpar un domeniu asa as putea sa postez cum vreau el, nu as fi limitata de niste sabloane. Daca ai blog da-mi linkul sa-l vizitez si eu.

  5. Amalia ce faina e prajiturica ta! Cred ca ar merge si in forma rotunda, nu? Ca eu nu am dreptunghiulara cu pereti rabatabili…

  6. Din pacate, inca ma inspir din blogurile „cu traditie” :-) dar cu timpul, imi voi face si eu blog. Legat de postarile tale, ar fi super sa ai mai mult spatiu de postare pt ca ai ce expune. Te pup!

  7. Se pot pune si cirese din compot cu conditia sa le lasi sa se scurga intr-o strecuratoare vreo 30 minute. Sper sa-ti iasa buna-buna prajitura!

  8. draga amalia, ti-am urmat sfatul si am incercat prajitura asta. insa am facut o greseala – la copt, prajitura se desprinde de marginile tavii. n-am asezat crema pana la marginea tavii, gelatina s-a prelins si a insiropat blatul. e gustoasa, insa n-are cine stie ce aspect. data viitoare sper sa-mi iasa cum trebuie. cat despre domeniu, mi-am cumparat de curand unul pe care nu-l folosesc. daca-ti place cum suna, ti-l daruiesc (www.after-office-hours.com). te pup

  9. Draga Alina in primul rand iti multumesc pentru domeniu,ma bucur ca te-ai gandit la mine ,imi place denumirea :), dar trebuie sa am gandesc serios pentru ca abia am timp sa ma ocup de blog… cat despre prajitura ma gandesc ca te-ai grabit putin :), pasii i-ai urmat…eu in general sunt foarte atenta la detalii dar se intampla cand ma grabesc si atunci mai fac greseli.Sper ca data viitoare sa aiba si un aspect frumos :). Revenind la domeniu te rog sa-mi lasi o adresa de mail sa povestim mai multe :). Te pup !

  10. draga amalia, mi-am cumparat domeniul in ideea de a-l dota cu informatii utile strainilor ce locuiesc in atena, cum sunt si eu, desi sunt aici de multi ani. insa am descoperit unul altul, foarte bine gandit si documentat, si am renuntat. deci ti-l daruiesc cu toata inima. mi-ar face placere sa povestim oricand pe alina.bogdan@ymail.com (email si messenger). te pup

  11. Anonim scuze de intarziere cred ca deja ai si facut prajitura, sper sa-ti fi iesit :). Scrie-mi te rog. Nu inteleg expresia… pai e moale , si apoi se coace… daca e tot moale o mai lasi pana se coace. Ti-a iesit pana la urma?

  12. Buna, Amalia… :D Am si eu o problema cu prajitura : la sfarsit, cand trebuie sa pun gelatina…pt ca e lichida, nu reusesc s-o fac sa stea pe prajitura- aluneca si se inmoaie prajitura prin parti…:(

    P.S.: Sunt geniale retetele tale, mai ales pt ca sunt usoare si eu incepatoare :D Am mai incercat si bananele ighetate, cartofii ardelenesti si dovleceii pane…
    :*:*

  13. Anonim baga inainte prajitura la rece si las-o putin, apoi pune gelatina cu lingura incepand cu centrul si continuand cu marginile.
    Ma bucur ca ai incercat si alte retete :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.