Tarta cu ciocolata alba si capsuni

Daca e sezonul capsunilor, m-am gandit sa incerc o tarta putin mai altfel. Reteta este tradusa de Afrodite pe culinar, ocazie cu care-i multumesc! Am schimbat denumirea din tort in tarta deoarece are aspect mai mult de tarta.

 
Ingrediente (pentru 12 portii):
  • 400 g capsuni
  • 125 g unt moale
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • 250 g faina
  • 200 g smantana
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 galbenusuri
  • grasime pentru forma de copt si faina pentru prelucrat
1.Untul, zaharul, oul si faina se framanta pana se obtine un aluat omogen, care se da la rece acoperit aprox. o jumatate de ora. Pentru umplutura se pune smantana la incalzit. Ciocolata alba maruntita se topeste in smantana la foc mic (cred ca merge mai bine la bain-marie sa nu se imbranzeasca smantana).
 
 
Dupa ce compozitia s-a racit se adauga cele 2 galbenuse.
 
2. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Se unge o forma cu pereti detasabili (diametru 26 cm). Aluatul se intinde intr-un cerc cu diametrul de aprox. 28 cm, astfel incat atunci cand se pune in forma sa ramana pe pereti 2-3 cm aluat.
Peste aluat se pune compozitia de smantana cu cicolata si galbenuse si se coace cca. 25 de min.
 
 
Atentie ! umplutura este inca moale cand iese din cuptor!! Se lasa la racit si se da la frigider pana se intareste complet. (cel putin 2 ore) Dupa ce tortul s-a racit se aseaza deasupra capsunii taiati in felii. Deasupra am pus gelatina rosie de la Dr. Oetker.
 

5 comentarii la „Tarta cu ciocolata alba si capsuni”

  1. ce frumoasa este !!..drespre cat de buna trebuie sa fie..nu mai spun nimic..cu aceasta combinatie nu exista decat superlative…pupice :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.