Tarta cu ciocolata alba si capsuni

Daca e sezonul capsunilor, m-am gandit sa incerc o tarta putin mai altfel. Reteta este tradusa de Afrodite pe culinar, ocazie cu care-i multumesc! Am schimbat denumirea din tort in tarta deoarece are aspect mai mult de tarta.

 
Ingrediente (pentru 12 portii):
  • 400 g capsuni
  • 125 g unt moale
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • 250 g faina
  • 200 g smantana
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 galbenusuri
  • grasime pentru forma de copt si faina pentru prelucrat
1.Untul, zaharul, oul si faina se framanta pana se obtine un aluat omogen, care se da la rece acoperit aprox. o jumatate de ora. Pentru umplutura se pune smantana la incalzit. Ciocolata alba maruntita se topeste in smantana la foc mic (cred ca merge mai bine la bain-marie sa nu se imbranzeasca smantana).
 
 
Dupa ce compozitia s-a racit se adauga cele 2 galbenuse.
 
2. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Se unge o forma cu pereti detasabili (diametru 26 cm). Aluatul se intinde intr-un cerc cu diametrul de aprox. 28 cm, astfel incat atunci cand se pune in forma sa ramana pe pereti 2-3 cm aluat.
Peste aluat se pune compozitia de smantana cu cicolata si galbenuse si se coace cca. 25 de min.
 
 
Atentie ! umplutura este inca moale cand iese din cuptor!! Se lasa la racit si se da la frigider pana se intareste complet. (cel putin 2 ore) Dupa ce tortul s-a racit se aseaza deasupra capsunii taiati in felii. Deasupra am pus gelatina rosie de la Dr. Oetker.
 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


5 comentarii la „Tarta cu ciocolata alba si capsuni”

  1. ce frumoasa este !!..drespre cat de buna trebuie sa fie..nu mai spun nimic..cu aceasta combinatie nu exista decat superlative…pupice :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.