Cornulete in doua culori

 

 
 
Cand eram studenta , colega mea de camera primea in fiecare duminica cornulete … Mi-au ramas in memorie deoarece erau foarte interesante prin aspectul lor. M-am hotarat sa le fac , ajutata si de culinar, sa vad daca imi reusesc. Am avut ceva de lucru dar efortul mi-a fost rasplatit pe masura.
 
Ingrediente:
 
  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 200g unt
  • aprox 400 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura cu varf de cacao
Pentru sirop:
  • 250ml apa
  • 150g zahar
Pentru umplut:
  • magiun de prune, finetti, gem amestecat cu nuca macinata sau un gem mai tare
Se pune drojdia impreuna cu putina apa calduta si faina sa creasca , apoi se amesteca cu ouale, zaharul, untul si laptele adaugand treptat faina . Se framanta bine bine pana aluatul se desprinde de pe vas. Se imparte in doua si jumatate se amesteca cu cacao se framanta si se lasa la crescut 1/2 de ora.

 Apoi fiecare jumatate de aluat se imparte in 5 bucati.

Se ia o parte alba si se intinde , apoi o parte cu cacao si se intinde. Se suprapun si se intinde bine , apoi se taie triunghiuri , se pune umplutura care poate fi dulceata amestecata cu nuca, finetti, rahat.Pun poze poate va este mai usor sa intelegeti procedeul de rulare cu mentiunea ca se intinde si invers adica prima data o foaie cu cacao si apoi o foaie alba.

 

Se pun in tava unsa si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul preincalzit 15-20 min.

Intre timp se face siropul; punem apa la fiert cu zaharul, lasam 3-4minute apoi stingem focul si asteptam sa se raceasca putin. Se trec cornuletele prin acest sirop si se aseaza pe un platou.

Sunt foarte pufoase !

 

50 de comentarii la „Cornulete in doua culori”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.