Branzoaice


Azi am facut branzoaice si pentru ca am gasit o idee interesanta de-a „impaturi” aluatul , am si pus-o in practica. Inainte de-a incepe vreau sa-i multumesc lui Leea pentru idee !

Branzoaicele sau placintele poale in brau sunt niste pufoșenii umplute cu branza dulce și stafide. Aluatul este cel de cozonac,branzoicile frământate bine și dospite cat trebuie teebuie sa se desfa a fâșii – fâșii

Rețeta este destul de simplă, vă recomad să folosiți ingrediente de calitate atât pentru aluatcat si pentru umplutură.

Branzoiace

Cantitatile sunt aproximativ pentru 35 de bucati:
Pentru aluat:

  • 1 kg faina alba 000
  • 4 oua
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 400 ml lapte
  • 150 gr unt
  • zahar dupa gust ( aprox. 5 linguri)
  • 2 plicuri zahar vaniliat

Pentru umplutura:

  • coaja rasa de lamaie
  • 1/2 kg branza dulce
  • stafide
  • zahar dupa gust
  • 2 oua

Se freaca drojdia cu putin zahar pana se lichefiaza si apoi se mai adauga putina faina ( 1 lingurita) si cam 60 ml lapte caldut. Separat se incalzeste laptele si se adauga untul sa se topeasca.Apoi se framanta un aluat mai moale, pana se desprinde de pe vas ( daca mai este nevoie adaugati lapte caldut) si se lasa sa creasca o ora.

Se imparte in 2 si se intinde o foaie care se taie in patrate .
Branza se amesteca cu stafidele, coaja de lamaie, ouale si zaharul ( eu am pus si 2 pliculete de zahar vaniliat). Se impatura aluatul dupa metoda urmatoare: Se cresteaza pe margini cu un cutit, se pune umplutura pe mijloc si apoi se impletesc una cate una marginile.

Se pun in tava unsa si tapetata cu faina si se mai lasa sa creasca 10 min, apoi se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte si se baga in cuptorul preincalzit 15 – 20 min.

Eu am facut si alte forme , cele normale pentru ca era tarziu si merge destul de greu „impletitul”.

Acestea sunt cele clasice

 

Pun cateva poze si cu sectiuni ca sa vedeti ce pufoase ies.

64 de comentarii la „Branzoaice”

  1. De cate ori vreau o reteta faina si sa merg la sigur cu ea, o iau de la tine… am mare incredere in retetele tale…toate cate am incercat au iesit foarte bune…de multe ori cand caut ceva scriu pe google acel ceva si ma tot uit pe bloguri…apoi zic „ce tot frec menta aici, ma duc la amalia si gata” :)) aici stiu ca nu s retete dubioase sau ingrediente rau proportionate, ci retete f bune si incercate…azi fac pufoseniile astea… mersi pt toate retetele… e bine sa stiu ca pot sa urmez o reteta cu deplina incredere. :) ioana.

    1. Ioana iti multumesc pentru sinceritate si loialitate ca sa zic asa…intotdeauna cand scriu o reteta ma pun in situatia celui care o citeste si nu mi-ar place sa incerc o reteta care arata de revista si sa am un esec. Asa ca incerc sa o scriu cat mai explicita si sa nu uit acel ceva care face reteta sa fie perfecta :). Uite iti spun sincer eu nu urmaresc niciun blog romanesc, tocmai pentru ca nu gaseSc retete care sa ma faca sa le incerc, ba mi se pare prea mult zahar la dulciuri ba prea mult praf de copt.Eu sunt adepta retetelor simple,bune, rapide si ietine asa ca asta caut. Gasesc pe forumuri din Serbia, Rusia si Italia. De acolo ma inspir. Si bineinteles de la mama care gateste destul de des. Te pup si sa-mi scrii ce-ai mai incercat. Sunt deschisa la schimbari si idei :)

  2. Super bune!!! Copilul meu de 1 an si jumatate le mananca cu o pofta…Toata casa e branzica :)))ms de reteta si voi urmari de acum postarile tale :)

  3. Draga Amalia, gatesc numai dupa retetele tale, torturi, prajituri, iar reteta de branzoaice (poale-n brau) e reteta vedeta, foarte bune ies. La branza, eu mai adaug esenta de rom, si presar mac dupa ce le ung cu ou. Multumesc mult, si apreciez efortul si bunavointa de a impartasi retetele si sfaturile tale ! Cand vreau sa gatesc ceva bun, la pagina ta vin. Multumiri !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.