Cand ai zeci de prajituri pe blog si aproape toate sunt excelente este cam greu sa descrii o prajitura atat de buna fara sa te repeti. Prajitura Kinder Bueno este o prajitura cremoasa si nu gretoasa din care poti manca fara sa te opresti, multe felii. Mi-am dat seama citind reteta ca este „sora” unei alte prajituri la fel de bune si de mediatizate Craiasa zapezii , au aproape aceeasi componenta, chiar si mod de asezare a foilor. Am preparat aceasta prajitura de sarbatori si a avut un mare succes, o aveam pe lista de ceva vreme insa mereu altele au avut prioritate.
Printre altele ma amuza putin denumirea, daca ar trai mama cred ca s-ar intreba ce-i cu numele asta ciudat… sincer nu fac nici eu legatura poate singura asemanare este ca si desertul Kinder Bueno cel din comert este la fel de cremos.
Prajitura se prepara usor, chiar daca la prima vedere pare complicata, daca respectati pasii si folositi ingredientele scrise ( nu inlocuindu-le cu altele) o sa obtineti un desert minunat . Unitatea de masura in mare parte este lingura de supa, asa am reteta no ofense :)
Reteta de prajitura Kinder Bueno
Ingrediente pentru prajitura Kinder Bueno:
Blat prajiturii Kinder:
- 8 albusuri
- 10 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 3,5 linguri faina
- 3,5 linguri pesmet
- 1/2 plic praf de copt
- 4 linguri miez de nuca prajita si zdrobita cu sucitorul
Crema prajiturii Kinder:
- 8 galbenusuri
- 150g zahar tos
- 500ml lapte
- 3 linguri faina alba
- 1 plic budinca de vanilie
- 1 lingura cacao
- 100g ciocolata cu lapte de buna calitate
- 250g unt cu minim 80% grasime la temperatura camerei
Mai aveti nevoie de:
- 200-300g nutella( crema de ciocolata)
- 300g biscuiti
- 200-250ml frisca
- fulgi de cocos sau ciocolata alba rasa
- putina esenta de rom
Cum preparam prajitura Kinder Bueno?
1. Preincalzim cuptorul la 175 de grade Celsius.
2. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana acesta se topeste. Adaugam uleiul, mixam si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nuca si amestecam usor peste cap astfel incat compozitia sa-si pastreze volumul.
3. Coacem blatul intr-o tava de dimensiuni 26×38 (tava putin mai mare decat cea clasica de prajituri) tapetata cu hartie de copt timp de 15 minute. O sa vedeti ca blatul se rumeneste putin deasupra, asta inseamna ca este copt.
4. Scoatem blatul si caldut il ungem cu nutella apoi cand este rece il desprindem de pe hartia de copt. Eu am pus un strat subtire pentru ca nu am vrut ca prajitura sa fie prea dulce.
3. Pentru crema amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam treptat laptele, faina si praful de budinca. Punem amestecul la foc mic si amestecam mereu pana se ingroasa ca si o budinca.
Il impartim in doua si intr-o jumatate adaugam cacao si ciocolata rupta bucatele.
Acoperim ambele creme cu o folie de plastic sa nu faca pojghita si le lasam sa se raceasca.
Cand s-au racit, in fiecare adaugam 125g unt si mixam bine. Obtinem doua creme delicioase !
4. Asamblam prajitura; peste blatul cu nutella punem crema galbena apoi un strat de biscuiti trecuti rapid prin apa cu putina esenta de rom, crema de ciocolata, frisca si deasupra ciocolata rasa sau nuca de cocos.
Bagam prajitura la frigider si o tinem la rece minim 3 ore apoi o taiem cu un cutit trecut prin apa calda.
Este foarte buna!
Reteta o am de la o colega de servici a sotului careia ii multumesc :)
Daca doriti sa incercati alte retete de prajituri Kinder le gasiti aici:
Prajitura Kinder felie de lapte
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Vreau sa va spun ca am pregatit de multe ori prajitura Craiasa Zapezii,chiar de curand am terminat-o,cu mare succes in familie si la vecini.Multumesc pentru toate retetele pe care ni le furnizati,sursa inepuizabila de inspiratie.
Cu drag Olivia, Craiasa Zapezii este una din prajiturile mele preferate!Mai am doua retete de prajituri care asteapta la rand sa fie postate:)
Am prajiturit si Kinder Pingui si Kinder Felie de lapte dupa retetele tale. Foarte bune amandoua! O voi incerca si pe aceasta. Insa o reteta pentru Kinder Choco Fresh nu ai? ;)
Mirona sunt eu fan Kinder, ma rog copiii mai mult dar de Kinder Choco Fresh nu am auzit…caut, ma documentez si prestez :)
Vreau sa va-ntreb cat lapte trebuie pentru crema.Multumesc anticipat.
500ml, mii de scuze, acum am vazut ca am uitat sa trec laptele la ingrediente :)
Buna ziua! Ce rol are uleiul in blat? Intreb pentru ca aveam o spuma superba din albus si zahar si cand am adaugat uleiul… s-a dus frumusetea… toata spuma s-a lasat. 🙃
Va multumesc si va doresc Sarbatori fericite!
Multumim pentru retete! 🤗
Adriana, blatul nu iese asa uscat daca pui ulei,altfel e un fel de bezea. Sa-mi scrii cum ti-a iesit te rog :)
Buna, Amalia!
Ce rol are pesmetul si cand se pune in compozitie? Il vad trecut la ingrediente dar nu si la descrierea pasilor.
Multumesc
Face blatul mai pufos dar daca nu aveti puteti inlocui cu 3 linguri de faina