Prajitura felie de lapte

Prajitura felie de lapte (Prajitura felie de lapte)   imagine reteta

  Si zicem asa: moale, pufoasa – punctele forte. Apoi ca este mai putin dulce si usor de facut. Si daca va mai spun ca este ieftina cred ca v-am convins sa o incercati :).

Nu am mancat niciodata varianta din comert asa ca nu stiu daca este o imitatie buna, dar sincer nici nu-mi doresc. Aceasta reteta mi-a atras atentia pentru ca se face cu mult lapte si putine ingrediente dintre care doua preferatele mele; laptele si frisca.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 2 oua
  • 200g zahar
  • 200ml lapte
  • 300g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf copt (10g)

Pentru crema:

  • 500ml lapte
  • 500ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar
  • 3 pliculete zahar vaniliat
  • 20g gelatina
Pentru glazura (optional):
  • 100g ciocolata
  • 3 linguri ulei
Pentru insiropat:
  • 4-5 linguri lapte

1.Amestecam faina cu cacao si praful de copt.  Mixam bine ouale cu zaharul. Adaugam laptele si amestecul de faina ( alternativ ) mixand la viteza mica.

Prajitura felie de lapte (Blat 1 290x217)   imagine retetaPrajitura felie de lapte (Blat 2 290x217)   imagine reteta

2. Coacem blatul in tava mare de la aragaz la temp de 170g C aprox 20 min. In reteta se coceau 2 foi de dimensiunea 20x37cm insa eu am preferat varianta mai rapida cu un singur blat intr-o tava mai mare.

Prajitura felie de lapte (Blat 3 290x217)   imagine retetaPrajitura felie de lapte (Blat 4 290x217)   imagine reteta

Lasam foaia sa se raceasca apoi o taiem in doua.

3 Intre timp preparam crema; amestecam 450ml lapte cu zaharul si zaharul vaniliat si le punem la foc mic. Gelatina o hidratam in 50ml lapte rece. Cand laptele este fierbinte stingem focul si adaugam gelatina hidratata. Amestecam bine sa se omogenizeze si apoi lasam sa se raceasca.

Smantana o mixam bine pana devine frisca.

Adaugam laptele racit bine ( puteti sa-l puneti la frigider dupa ce se raceste ca sa se intareasca putin, trebuie sa fie ca si o budinca, dar atentie sa nu uitati de el) peste frisca si amestecam usor pana se omogenizeaza.

4. Insiropam o foaie cu 3-4 linguri de lapte, punem crema apoi cealalta foaie. Eu am folosit un cadru dreptunghiular pentru prajitura, daca nu aveti atunci o asamblati intr-o tava mai inalta.

Prajitura felie de lapte (Prajitura 2 290x217)   imagine retetaPrajitura felie de lapte (Prajitura 1 290x217)   imagine retetaPrajitura felie de lapte (Prajitura 3 290x217)   imagine retetaPrajitura felie de lapte (Prajitura 4 290x217)   imagine reteta

5. Turnam glazura de ciocolata. ( topim ciocolata impreuna cu 3 linguri de ulei ).

Lasam la rece 5-6 ore de preferat peste noapte.

Prajitura felie de lapte (Prajitura 5 290x217)   imagine reteta

Taiem cu un cutit inmuiat in apa calda.

Reteta este preluata de pe www.coolinarika.com cu multumiri.

Si micul degustator :)

Prajitura felie de lapte (Adrian)   imagine reteta

Observatii:

Eu am folosit pentru frisca smantana naturala cu 32% grasime.

Daca folositi smantana vegetala va fi mai multa crema dar cu siguranta nu acelasi gust.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , , .
loading...

7 comentarii la reteta Prajitura felie de lapte

  1. IRINA

    Buna seara! frisca trebuie mixata sau sr adauga lichida? Multumesc

    Raspunde
    • Amalia

      Este mixata, frisca reprezinta smantana dulce pentru frisca mixata pana devine frisca.

      Raspunde
  2. ioana

    Nu inteleg termenul :(Gelatina o hidratam in 50ml lapte rece) :D am o preoblema cu gelatina nu o suport ca mi se strica…pot sa nu pon?merciii :P

    Raspunde
    • Amalia

      Ioana fara gelatina nu se intareste crema… poti folosi numai frisca in care pui un plic intaritor sau 1 lingurita de miere.

      Raspunde
  3. Adi

    E un fel de oreo de casa..si probabil si mai buna.

    Raspunde
  4. alina

    Am facut-o doar ca laptele cu gelatina de la frigider sa ingrosat asa mai mult decat o budinca si cand am amestecat s-au facut bulgari de crema…din ce cauza?multumesc

    Raspunde
    • Amalia

      Ai lasat prea mult sa stea cu gelatina … daca lasi prea mult se intareste si apoi nu se mai amesteca omogen cu frisca.

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>