Prajitura felie de lapte

Prajitura felie de lapte (Prajitura felie de lapte)   imagine reteta

  Si zicem asa: moale, pufoasa – punctele forte. Apoi ca este mai putin dulce si usor de facut. Si daca va mai spun ca este ieftina cred ca v-am convins sa o incercati :).

Nu am mancat niciodata varianta din comert asa ca nu stiu daca este o imitatie buna, dar sincer nici nu-mi doresc. Aceasta reteta mi-a atras atentia pentru ca se face cu mult lapte si putine ingrediente dintre care doua preferatele mele; laptele si frisca.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 2 oua
  • 200g zahar
  • 200ml lapte
  • 300g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf copt (10g)

Pentru crema:

  • 500ml lapte
  • 500ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar
  • 3 pliculete zahar vaniliat
  • 20g gelatina
Pentru glazura (optional):
  • 100g ciocolata
  • 3 linguri ulei
Pentru insiropat:
  • 4-5 linguri lapte

1.Amestecam faina cu cacao si praful de copt.  Mixam bine ouale cu zaharul. Adaugam laptele si amestecul de faina ( alternativ ) mixand la viteza mica.

Prajitura felie de lapte (Blat 1 290x217)   imagine retetaPrajitura felie de lapte (Blat 2 290x217)   imagine reteta

2. Coacem blatul in tava mare de la aragaz la temp de 170g C aprox 20 min. In reteta se coceau 2 foi de dimensiunea 20x37cm insa eu am preferat varianta mai rapida cu un singur blat intr-o tava mai mare.

Prajitura felie de lapte (Blat 3 290x217)   imagine retetaPrajitura felie de lapte (Blat 4 290x217)   imagine reteta

Lasam foaia sa se raceasca apoi o taiem in doua.

3 Intre timp preparam crema; amestecam 450ml lapte cu zaharul si zaharul vaniliat si le punem la foc mic. Gelatina o hidratam in 50ml lapte rece. Cand laptele este fierbinte stingem focul si adaugam gelatina hidratata. Amestecam bine sa se omogenizeze si apoi lasam sa se raceasca.

Smantana o mixam bine pana devine frisca.

Adaugam laptele racit bine ( puteti sa-l puneti la frigider dupa ce se raceste ca sa se intareasca putin, trebuie sa fie ca si o budinca, dar atentie sa nu uitati de el) peste frisca si amestecam usor pana se omogenizeaza.

4. Insiropam o foaie cu 3-4 linguri de lapte, punem crema apoi cealalta foaie. Eu am folosit un cadru dreptunghiular pentru prajitura, daca nu aveti atunci o asamblati intr-o tava mai inalta.

Prajitura felie de lapte (Prajitura 2 290x217)   imagine retetaPrajitura felie de lapte (Prajitura 1 290x217)   imagine retetaPrajitura felie de lapte (Prajitura 3 290x217)   imagine retetaPrajitura felie de lapte (Prajitura 4 290x217)   imagine reteta

5. Turnam glazura de ciocolata. ( topim ciocolata impreuna cu 3 linguri de ulei ).

Lasam la rece 5-6 ore de preferat peste noapte.

Prajitura felie de lapte (Prajitura 5 290x217)   imagine reteta

Taiem cu un cutit inmuiat in apa calda.

Reteta este preluata de pe www.coolinarika.com cu multumiri.

Si micul degustator :)

Prajitura felie de lapte (Adrian)   imagine reteta

Observatii:

Eu am folosit pentru frisca smantana naturala cu 32% grasime.

Daca folositi smantana vegetala va fi mai multa crema dar cu siguranta nu acelasi gust.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , , .
loading...

8 comentarii la reteta Prajitura felie de lapte

  1. IRINA

    Buna seara! frisca trebuie mixata sau sr adauga lichida? Multumesc

    Raspunde
    • Amalia

      Este mixata, frisca reprezinta smantana dulce pentru frisca mixata pana devine frisca.

      Raspunde
  2. ioana

    Nu inteleg termenul :(Gelatina o hidratam in 50ml lapte rece) :D am o preoblema cu gelatina nu o suport ca mi se strica…pot sa nu pon?merciii :P

    Raspunde
    • Amalia

      Ioana fara gelatina nu se intareste crema… poti folosi numai frisca in care pui un plic intaritor sau 1 lingurita de miere.

      Raspunde
  3. Adi

    E un fel de oreo de casa..si probabil si mai buna.

    Raspunde
  4. alina

    Am facut-o doar ca laptele cu gelatina de la frigider sa ingrosat asa mai mult decat o budinca si cand am amestecat s-au facut bulgari de crema…din ce cauza?multumesc

    Raspunde
    • Amalia

      Ai lasat prea mult sa stea cu gelatina … daca lasi prea mult se intareste si apoi nu se mai amesteca omogen cu frisca.

      Raspunde
  5. Pingback: “Tigancusa cu glazura” – Una dintre cele mai fine prajituri care exista – România de astăzi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>