Imi plac biscuitii de orice fel, daca nu ar fi afurisitele astea de calorii as manca zilnic dar incerc sa -i prepar in casa si atunci reduc cantitatea de zahar sau il inlocuiesc cu altceva. Biscuitii cu unt de arahide sunt deliciosi si se pot prepara impreuna cu copiii pentru ca sunt biscuiti „stampilati” , daca aveti acasa stampile pentru ei le puteti folosi in voie, daca nu puteti sa-i faceti si simpli. Sunt fragezi, moi si tare buni. Si i-am facut cu unt de arahide pentru ca ai mei prunci nu mananca untul de arahide sub nicio forma, nici eu nu sunt mare fan. Da, trebuia sa marturisesc asta, stiti ca eu sunt sincera, cateodata prea mult :). Singura chestie importata de la americani care imi place sunt pancakes-urile, in rest toate dulciurile mi se par cu mult prea mult zahar si ciocolata.
Reteta este foarte simpla, cu doar cateva ingrediente asa cum imi place mie si asa cum le sta bine unor biscuiti pufosi, am gasit-o aici, mi-a placut si am pus-o in aplicare.
Biscuiti cu unt de arahide
Ingrediente:
- 100g unt minim 80% grasime la temperatura camerei
- 60g zahar pudra
- 250g faina alba
- 1 ou
- 1 lingurita extract de vanilie
- 100g unt de arahide
1.Mixam untul cu zaharul.
2. Adaugam esenta de vanilie, oul, untul de arahide si la sfarsit incorporam faina. Obtinem un aluat sfaramicios pe care il inasuram in folie si il tinem la rece cel putin o ora.
3. Pe masa presarata cu faina, intindem aluatul intr-o foaie de aproximativ 3mm grosime, apoi imprimam cu stampila modele si decupam cu forma biscuiti.
Ii asezam in tava tapatata cu hartie de copt si ii coacem in cuptorul preincalzit la 175de grade Celsius timp de 7-8 minute pana se rumenesc putin.
4 Dupa ce biscuitii sunt copti ii lasam sa se raceasca in tava.
Sunt foarte fragezi si merg de minune impreuna cu un pahar de lapte .
Daca v-au placut, aici gasiti si alte retete de biscuiti:
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Buna ziua,
Am făcut astăzi acești biscuiti, personal a trebuit sa adaug lapte sa leg aluatul pt ca era foarte sfaramicios! In rest super buni!
Georgiana, ma bucur ca ti-au placut!