Prajitura Craiasa zapezii – Redescopera dulciurile copilariei

DSCF0301_897

 

Faptul ca imi plac prajiturile nu mai este un secret pentru voi, am scris deja si care sunt preferatele mele, insa ca in fiecare an in preajma sarbatorilor va impartasesc alaturi de cateva amintiri placute o prajitura din caietul mamei, reteta de pe vremuri, simpla dar atat de gustoasa. Nu mai tin minte daca atunci cand eram mica asteptam sarbatorile mai mult pentru cadouri sau pentru prajituri, dar stiu cu siguranta ca desi nu aveam atatea posibilitati mama se straduia sa prepare cele mai bune prajituri, avea o sectiune in caietul de retete care se numea „Prajituri de sarbatori”, iar bucuria mea era de nedescris. Acum chiar daca anii au trecut, eu am preluat obiceiul ei si de fiecare data atunci cand vin sarbatorile de iarna sau chiar si o zi mai deosebita in familie prepar o reteta de prajitura din sectiunea „Prajituri de sarbatori” :).

Si ca sa ramanem in acelasi context va invit la o competitie Rama Maestro  – Redescopera dulciurile copilariei. La aceasta competitie invit sa participe bloggerii culinari cu reteta preferata de dulce al copilariei folosind produsul Rama Maestro.

Haideti sa va scriu pe scurt cateva detalii legate de competitie:

- orice blogger culinar care doreste sa se inscrie in competitie trebuie sa confirme inscrierea pe adresa de email mcorbeanu@golin.com pentru a primi kitul de Maestro (sort personalizat si tava de prajituri)

- dupa postarea retetei alaturi de o fotografie cu aceasta pe blogurile proprii, trebuie sa trimiteti linkul articolului pe adresa mcorbeanu@golin.com pentru ca reteta voastra sa fie preluata pe site-ul www.prajituria.ro

Iar premiile sunt pe masura;

Premiul I: aparitie in matinalul „Neatza cu Razvan si Dani”, unde veti pregati o reteta alaturi de bucatarul Vladut, cu mentiunea blogului + voucher in valoare de 250 de euro la eMag

Premiul II: voucher in valoare de 250 de euro la eMag

Premiul III: voucher in valoare de 200 de euro la eMag

Premiul IV: voucher in valoare de 100 de euro la eMag

- Premiile vor fi acordate pe baza urmatorului criteriu de jurizare:  50% votul fanilor pe site-ul prajituria.ro si 50% decizia juriului format din Vladut de la „Neatza cu Razvan si Dani”, Iozu Stoian, Director Tehnic Unilever si Dana Dogantekin, Deploy Chef Unilever.

La finalul competitiei, cei 4 castigatori vor fi invitati la un Cooking Session special alaturi de Vladut, la Chef Parade pe data de 10 decembrie.

Si pentru ca premiile sunt foarte tentante o sa ma inscriu si eu in competitie cu o reteta de prajitura festiva, de sarbatori, cremoasa si yammy delicioasa :) prajitura craiasa zapezii.

Va scriu reteta de prajitura insotita de avertizarea „creeaza dependenta” :).

Ingrediente:

Blat:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 pachet praf de copt

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 150g zahar
  • 4 linguri amidon alimentar (faina)
  • 3 plicuri zahar vaniliat
  • 500ml lapte
  • 250g margarina Rama Maestro 
  • 100g ciocolata amaruie

Mai avem nevoie de:

  • 200g biscuiti Petite Beurre
  • 250ml frisca
  • 50g nuca de cocos
  • 200ml lapte

Blat Prajitura craiasa zapezii 1

1. Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste. Adaugam treptat si uleiul, mixam si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam peste cap cu o lingura de lemn.

Blat Prajitura craiasa zapezii 2Blat Prajitura craiasa zapezii 3Blat Prajitura craiasa zapezii 3Prajitura craiasa zapezii 4

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( dimensiuni 25×35) apoi coacem 15 min la 175g C.

Blat Prajitura craiasa zapezii 5Blat Prajitura craiasa zapezii 6

Scoatem blatul si caldut il insiropam cu 3-4 linguri de lapte cald.

2. Crema; Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei

Amestecam galbenusurile cu amidonul alimentar sau faina, zaharul si zaharul vaniliat. Adaugam treptat laptele cald si punem amestecul la foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca.

Crema prajitura Craiasa zapezii 1Crema prajitura Craiasa zapezii 2

Il impartim in doua si intr-o jumatate adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana se omogenizeaza.

Crema prajitura Craiasa zapezii 3Crema prajitura Craiasa zapezii 4

Punem cate o folie de plastic peste fiecare jumatate de crema si lasam sa se raceasca.

Crema prajitura Craiasa zapezii 6

In crema cu ciocolata adaugam 100g margarina, cate o bucatica pe rand si mixam bine dupa fiecare.

Crema prajitura Craiasa zapezii 7Crema prajitura Craiasa zapezii 8

In crema de vanilie adaugam 150g margarina , cate o bucatica pe rand si mixam bine dupa fiecare.

Crema prajitura Craiasa zapezii 9Crema prajitura Craiasa zapezii 9

3. Asamblam prajitura; punem pe o tava blatul insiropat, apoi crema de ciocolata, un rand de biscuiti inmuiati in lapte, crema de vanilie.

Prajitura craiasa zapezii 1Prajitura craiasa zapezii  2Prajitura craiasa zapezii 3Prajitura craiasa zapezii  4

Punem prajitura la rece ( de preferat sa o preparati cu o zi inainte) si  in ziua in care o servim punem frisca si deasupra presaram nuca de cocos.

 

DSCF0265_893

Taiem  prajitura felii cu un cutit inmuiat in apa calda.

 Este deosebit de fina si cremoasa.

 

DSCF0342_902

Observatie: Aceasta prajitura se poate prepara si sub forma de tort daca inlocuiti biscuitii cu piscoturi. Diametrul tortului poate fi de 26cm.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , .
loading...

11 comentarii la reteta Prajitura Craiasa zapezii – Redescopera dulciurile copilariei

  1. olivia

    Este deci o reteta a copilariei,dar pentru mine necunoscuta pana in prezent si deosebit de interesanta.Multumesc,mult succes in continuare!

    Raspunde
    • Amalia

      Olivia sper sa o incerci pentru ca este tare buna :)

      Raspunde
  2. Carmen

    Sigur e buna , deoarece tot ce am incercat de la prajituri au fost foarte bune. Bafta multa !!!

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc mult si te invit la o felie de prajitura :)

      Raspunde
  3. Alexandra

    Am incercat-o. Foarte buna.

    Raspunde
  4. Ana

    Este foarte buna, este a 2 a oara cand o fac, merita incercata!

    Raspunde
  5. miremirc

    Foarte buna prajiturica ! :) Mersi Amalia inca o data pentru reteta !

    Raspunde
    • Amalia

      Cu drag, chiar acum ma uitam ce bine ti-a iesit :).

      Raspunde
  6. Mia Matei

    Abea acum cateva zile am descoperit acest sait si am incercat cateva salate si aceasta prajotura care a iesit minunat.

    Raspunde
  7. dana

    cu ce ai insiropat blatul

    Raspunde
    • Amalia

      Scrie in reteta, 3-4 linguri de lapte cald.

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>