Prajitura Kinder Pingui

 

Prajitura Kinder 0

Este cea mai de succes prajitura (de pana acum) … testata si la tara si la oras :)). Mi-am propus sa o incerc de cand am vazut-o dar am crezut mereu ca e pretentioasa … am incercat-o acum si pot sa spun ca nu e asa , se face destul de usor, totul este sa respectati cantitatile si etapele scrise in reteta. Cu multumirile de rigoare Laurei Laurentiu cea care a tradus reteta si care are multe retete bune pe blog, incepem :))

Ingrediente:

Foi:
  • 10 oua
  • 200 grame zahar
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  • 5 linguri pline cu gris
  • 5 linguri pline de faina
  • 5 linguri pline de cacao amara
  • 5 linguri de miere
  • 1,5 pac. de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei

Glazura 1 (peste crema)

  • 120 grame ciocolata de menaj
  • 70 de grame de unt
  • 1 lingura de apa
  • 2 linguri de ulei

 Glazura 2 (pentru finisarea prajiturii)

  • 220 de grame de ciocolata de menaj
  • 100 grame de unt
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura de apa
  •  1 lingura zahar praf
Crema de frisca:
  • 700 mililitri de smantana pentru frisca – preparat gata indulcit sau smantana dulce, caz in care se adauga la frisca batuta 3 linguri de zahar pudra sau 2 pachetele de intaritor de frisca
  • 3 linguri de lapte
  • 2 lingura de miere
  • 1/2 de lingura de esenta de vanilie
Pentru blat se separa ouale, bateti cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Adaugati faina amestecata cu praful de copt, cacao si grisul. Amestecati usor apoi adaugati usor laptele si uleiul, adaugati mierea. Eu am pus alternativ laptele , uleiul si restul ingrendientelor.
kp1
Amestecati usor cu cele 10 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare.
kp2

 

Compozitia finala este destul de lichida.
Se coc doua foi, pe hartie de copt,( impartiti cantitatea „la ochi” in doua sau daca nu o cantariti si apoi o impartiti) in cuptorul cu ventilatie la 165 grade pt. 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade. Le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia.
Intre timp se prepara glazura 1, din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe.Se da de o parte sa se racoreasca.
 
kp3
Se mixeaza frisca cu 2 pachetele de intaritor de frisca. Se adauga laptele (eu am pus lapte condensat , din acela pentru cafea, 3 cutiute), mierea, esenta si mixam iara bine. Rezulta o crema teapana bine.
Dezlipim hartia de pe o foaie , apoi punem foaia pe tava, jumatate din crema , glazura 1 si bagam tava la congelator cateva minute.
kp4
Glazura se va intari imediat. Atentie! trebuie sa fie tare altfel se va amesteca cu crema.
kp5
 
Intre timp preparam si a 2-a glazura si o lasam sa se raceasca.
Punem restul de crema, a 2-a foaie cu fata in jos, apasam putin si desprindem hartia apoi punem glazura 2 si o intindem cu un cutit cu lama lata.
kp6
 
Bagam prajitura la frigider si o lasam cateva ore. Taiem cu un cutit inmuiat in apa fierbinte si dupa fiecare taietura stergem cutitul si il udam din nou. Este foarte gustoasa !
kp8
 
Si prima degustatoare, Ana Maria o dulceata de fetita :)
kp7

 

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .

58 comentarii la reteta Prajitura Kinder Pingui

  1. Amalia

    Anonim multumesc mult sa ma tii la curent cu ce-ai gatit :).

    Raspunde
  2. Anonymous

    buna amalia sant fata care ti-am spus ca am incercat sa fac multe prajituri de ale tale ma numesc narcisa si vreau sa-ti spun ca am inebunito si pe sora mea sa intre pe blogul tau de retete si mereu cand fac cate ceva i trimit poze cu ce am facut ca sa o pun si pe ia sa faca. salutari din spania
    un beso

    Raspunde
  3. Amalia

    Narcisa esti tare draguta :), multumesc pentru aprecieri iti urez sarbatori frumoase si abia astept sa-mi scrii cum ti-a iesit tortul :)

    Raspunde
  4. oana

    Amalia as dori sa fac si eu aceasta reteta dar nu prea inteleg la blat, faina cacaoa si grisul peste ce se aduaga? acolo nu inteleg raspunde-mi cat de curand poti vreau sa o fac. Multumesc

    Raspunde
  5. Onut

    Chiar daca pare greu de facut, nu e chiar asa dificil. Foarte buna prajitura! :)

    Raspunde
  6. andreea

    draga amalia am si eu o intrebare:tr neaparat sa o tin la congelator?la frigider nu merge?arata delicios dar sincera sa fiu mie si frica sa o fac.

    Raspunde
    • Amalia

      Andreea si mie mi-a fost frica dar pofta a invins teama :)). O sa vezi ca merge foarte usor atat ca sunt multe ingrediente, am revazut acum reteta si iti spun ca merge foarte repede, ai nevoie de un bol mare pentru compozitia de blat, o imparti in doua coci foile si gata. Frisca iti recomand cea vegetala sa nu ai surprize, iar cand pui glazura poti baga la frigider nu e nicio problema, eu am pus praji la congelator sa se intareasca glazura mai repede. Sincer merita sa incerci prajitura e foarte buna. Sunt convinsa ca o sa-ti reuseasca :).

      Raspunde
  7. Cristina

    Ma innebunesti cu retetele tale! Am printat cateva si o sa le incerc! sper sa-mi reuseasca macar 60-70%!

    Raspunde
    • Amalia

      O sa-ti reuseasca daca respecti cantitatile si pasii si eventual citesti si comentariile de la cititoare :). Bafta!

      Raspunde
  8. claudia

    buna Amalia am facut praji si am ales sa fac cu intaritor de frisca crema .nu este asa de buna ca cea cu gelatina,NU FACETI ASA .altfel fff usor de facut desi sunt f multe in grediente.succes fetelor.

    Raspunde
  9. marialuminita

    Amalia draga,am facut aceasta prajitura de 3 ori pana acum,asta pt ca a devenit preferata copiilor.Am urmat toti pasii si a iesit o nebunie!Unde mai pui ca si arata f.bine,salivezi doar la vederea ei.Acum ma pregatesc sa recidivez,iar copiii trepideaza pe langa mine de cand le-am dat vestea.Multumesc mult!

    Raspunde
  10. ayumi

    am incercat si eu reteta azi si a iesit super buna :x

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur ca ti-a placut!

      Raspunde
  11. Ina

    Buna ! Am facut prajitura asta acum de Craciun, dupa reteta ta. Pot sa spun ca a iesit demential de buna :) , cu o doua mici greseli de ale mele : 1 – nu am impartit chiar bine in 2 parti egale aluatul si mi-a iesit un blat putin mai gros de cat altul, si 2 – am pus peste ultimul rand de crema glazura, care trebuia peste blatul de sus, dar mi-am dat seama la timp, asa ca jumate din glazura 2 mi-a fost impartita, jumate peste crema, jumate peste blat ! Oricum foarte buna, abia astept sa o refac ! Felicitari :)

    Raspunde
  12. Tabita

    Ce fel de frisca ii buna? Frisca Hulala ar merge? Vreau sa o fac si eu pentru prima data si sper sa imi iasa. Ce denumire de frisca mi-ati recomanda? Multumesc

    Raspunde
    • Amalia

      Merge si Hulala. Deobicei eu acum folosesc numai frisca naturala, insa la prajitura asta e destul de complicat pentru ca nu are aceeasi „tinuta” crema. Insa si eu daca o refac folosesc smantana vegetala pentru frisca, deobicei Meggle ( cea cu cutie albastra ).

      Raspunde
  13. Tabita

    Si daca folosesc smantana vegetala pentru frisca mai necesita intaritor pentru frisca?Si poti sa imi explici mai babeste ce ai vrut sa zici cu fraza asta :700 mililitri de smantana pentru frisca – preparat gata indulcit sau smantana dulce, caz in care se adauga la frisca batuta 3 linguri de zahar pudra sau 2 pachetele de intaritor de frisca?…..Multumesc

    Raspunde
    • Amalia

      Pui intaritor desi cred ca am raspuns cam tarziu…

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>