Desi multa lume nu se da in vant dupa branza de vaci mie imi place cu conditia sa o adaug in prajituri :). Glumesc, branza de vaci nu are un gust tocmai apetisant dar in combinatii cu smantana sau ca si umplutura pentru cornuri sau prajituri este foarte buna. Va recomand sa cumparati branza de vaci cu grasime de minim 25%, altfel nimic nu iese cum trebuie cand o preparati nici macar o crema sarata de branza.
Cornurile cu branza de vaci sunt tare faine si se prepara rapid, fara timp de dospire. Umplutura de branza este aromata iar aluatul fraged si totodata pufos. Si el contine branza de vaci si se lucreaza usor, nu necesita tehnici speciale.
Eu am facut 12 cornuri mai mari dar daca doriti puteti sa le faceti mai mititele, la fel le puteti umple si cu altceva gen nuca macinata amestecata cu spuma de albusuri sau un gem mai tare.
Cornuri cu branza dulce de vaci
Ingrediente 12 cornuri:
Aluat:
- 300g faina de grau 000
- 7g praf de copt
- 1 varf de cutit de sare
- 150g branza de vaci
- 50g zahar
- 6 linguri lapte
- 6 linguri ulei
Umplutura:
- 350g branza dulce de vaci minim 25% grasime
- 50g zahar
- 1 plic zahr vaniliat
- 1 lingura de gris
- 1 ou mic
- 1 lingura stafide hidratate in apa
- 50g smantana minim 20% grasime
- coaja rasa de la 1/2 de lamaie
Branza proaspata, se amesteca cu zaharul si zaharul vaniliat intr-un bol. Adaugati faina amestecata cu praful de copt, laptele si uleiul si framantati pana amestecul este omogen. Inveliti-l intr-o folie d eplatic si lasati-l sa stea la temperatura camerei pana preparati umplutura.
Pentru umplutura fecati branza cu zaharul, adaugati aromele, oul, grisul si stafidele hidratate. Eu nu am pus stafide pentru ca nu am avut dar voi nu uitati de ele.
Presaram faina pe planseta si intindem aluatul ( ne ajutam de putina faina) apoi il impartim triunghiuri.
Punem pe baza fiecarui triunghi o lingura de umplutura, indoim colturile in interior apoi rulam usor.
Coacem cornurile in cuptorul preincalzit la 180grade Celsius timp de 25 de minute.
Le scoatem, le lasam sa se raceasca si apoi le servim ca atare sau tavalite prin zahar pudra.
Sunt foarte bune!
Alte retete de cornuri gasiti aici:
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Amalia,am uitat sa te intreb :)) ,cum sunt cornurile din aluat cu praf de copt? Pentru ca nu cred sa fi facut cornuri cu praf de copt.Sincer,le egaleaza pe cele cu aluat dospit?Pentru ca vreau sa incerc.Si vreau musai cu aluat pufos.
Corina au o alta textura, sunt fragede iar aluatul nu se desface fasii la fel ca si cel dospit. Daca vrei cu aluat pufos, am o alta reteta pe blog, acestea sunt diferite.
Perfect,asta am vrut sa stiu.Am tot vazut retete de cornuri,placintele cu praf de copt.La mine cornurile trebuie sa fie diferite de cornulete,deci pufosite bine,sa vezi fasiile alea faine in coptura.Iar placinte nu stiu sa fi facut in stilul asta rapid (care e bun si el cand suntem pe graba),placintele le fac cu foi intinse ori foietaj,aluat fraged,chiar si dospit.
Ma uit acum,cred ca te referi la cornuri cu aluat dospit.
Da sau cornuri de brutar, acelea su t cele mai pufoase!poti încerca și rețeta de croissante sunt foarte faine.
Stiam reteta de cornuri de brutar ;),dar de ceva vreme fac mai mult paine decat cornuri(painea e mai spornica,cornurile dispar degraba,trebuie sa fac mai multe :)) ).Am notat si reteta de croissant,pe care am de gand sa o pregatesc,dar o aman un pic (plecam in curand intr-o excursie si atunci le fac cu siguranta ).Ambele retete sunt interesante si merita lasate mostenitorilor.;)
:)
Da,ai dreptate,branzica e buna in prajituri,si aluaturile cu branza(sau branza si iaurt) sunt foarte bune.
Dar imi place si simpla,daca ma intrebi,fara lapte pot trai,dar fara branza nu prea.