Cornuri de brutar

Nu stiu daca va mai amintiti cornurile acelea cu 25 de bani, care le mancam cu lapte sau iaurt. Eu le-am prin cativa ani dar dupa aceea au disparut cu desavarsire… Am gasit reteta lor la Laura ( se pare ca toate fetele cu numele asta se pricep la aluaturi, dar vin si eu din urma :)). Reteta a fost publicata si pe blogul ei , mi-am copiat-o si ieri am incercat-o. Pot sa va spun sa sunt extraordinar de bune, pufoase pe dinauntru si cu coaja crocanta. Eu am facut din start portie dubla :).
Avem nevoie de:
600 ml apa calduta
1 kg de faina
8 linguri cu ulei
2 linguri cu zahar
2 lingurite de sare
50 g drojdie proaspata
In plus:
1 galbenus de ou
ulei pentru uns
sare grunjoasa pentru pus deasupra ( eu am pus normala)
Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga putina apa calduta ( din cantitatea scrisa mai sus) si se amesteca bine. Se cerne faina intr-un vas mai mare, se adauga restul ingrendientelor si drojdia si se framanta un aluat potrivit de moale. Eu am pus fix cantitatile de mai sus si am framantat ( pacat ca nu am robot) pana s-a desprins aluatul de vas. Se lasa acoperit sa dospeasca cam 30 minute. Mie era sa-mi iasa din vas noroc ca am vazut :)).

Ca sa ne fie mai usor impartim aluatul in 2 . Luam o bucata de aluat, o impartim in 12 bucati si pe o planseta unsa cu ulei intindem fiecare bucatica cu varful degetelor, o ungem cu putin ulei , o rulam si o rasucim ( ca si un melc) innodand-o. Sper ca am fost explicita , pun si poza poate va ajuta. Procedam la fel si cu restul de aluat ( cele 11 bucati ramase). Preincalzim cuptorul ( eu l-am pus la 100 grade). Apoi luam prima bucata care am innodat-o si cu ajutorul unui sucitor ( ungeti-l putin cu ulei sa nu se lipeasca aluatul) o intindem in forma de elipsa cu baza de jos mai mare . Rasucim de la baza spre varf si uite-asa rezulta un corn frumos. Punem cornurile intr-o tava mare ( cea de la aragaz) le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu putina apa si le lasam sa creasca inca 10 minute. Bagam tava la cuptor si lasam sa se coaca 20 minute pana se rumenesc frumos cornurile. Le scoatem intr-un vas/cos si le acoperim cu un prosop. Sunt foarte fragede si se desfac foi, foi :). Sper sa le fincercati caci sunt bune – bune, eventual puteti rade deasupra cascaval sau sa presarati diverse seminte.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .
loading...

26 comentarii la reteta Cornuri de brutar

  1. corinne

    Sunt delicioase aceste cornuri , le-am facut si in unele am pus sunculita si cascaval . Prea bune !
    Multumesc pt reteta !

    Raspunde
  2. Elena

    Buna dimineata, am facut si eu aceste cornuri dar nu au iesit asa, foi, foi… ne porti spune ce faina ai folosit si ce tip de drojdie? Multumesc .

    Raspunde
    • Amalia

      Faina de la Dobrogea sau Boromir si drojdie proaspata turceasca.

      Raspunde
    • Amalia

      Elena ai facut asa cum am scris in reteta? Aluatul trebuia impartit in 11, apoi fiecare bucata intinsa subtire, unsa cu ulei, rulata si apoi intinsa. Atunci se desfac in foi.

      Raspunde
  3. Elena

    scuze, cum ai pus drojdia? ai preparat-o ca la cozonac?, faina tip 000 pt.cozonac am folosit si eu si am preparat drojdia ca la cozonac , am lasat-o sa creasca, dar nu au iesit foi,foi…

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>